Vorige week ben ik samen met Sandra van der Werd van “Red een Legkip” 150 kippen op gaan halen die zijn vrijgekocht uit een legbatterij. Wat een onderneming. Eerst naar de zogenaamde boerderij. Ik vind dat bedrijven waar dieren op een dergelijke manier gehouden worden beter veefabrieken kunnen worden genoemd.  Zoals hieronder op de foto te zien gaat deze boer niet bepaald zachtzinnig met de dieren om.

Red een legkip

Red een legkip heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen door middel van adoptie te redden van de slacht.

Red een legkip

Red een legkipAangekomen bij het opvangadres hebben we de kippen uit de kratten gehaald en in een verblijf met zand gezet. Echt zo triest om te zien dat de kippen precies blijven zitten waar je ze neerzet. Ze kunnen nauwelijks lopen omdat ze gewend zijn aan draad onder hun pootjes en ze hadden amper ruimte.  Dit zijn kippen uit een legbatterij maar helaas heeft een scharrelkip het niet heel veel beter.

We gaan met PiepVandaag dus nu op zoek naar mensen die deze kippen willen adopteren. Persoonlijk had ik ze allemaal wel mee naar huis willen nemen.

Red een legkip

Aanstaande donderdag mag ik samen met Sandra bij Koffietijd over onze actie vertellen en helemaal mooi is dat Koffietijd gaat meehelpen om deze kippen aan een fijn huis te helpen waar ze oud kunnen worden.

Ik hoop dat dat we naast fijne huizen voor de kippen ook de welzijnsproblemen van de leghennen onder de aandacht kunnen brengen zeker met Pasen in het vooruitzicht.

Red een legkipWordt dus vervolgd!

De foto’s zijn trouwens van Thomas Schlijper (www.schlijper.nl)