Canada, just quit it!

Vuile handen
Teken de Petitie hier!

Deze week gaat de commerciële Canadese zeehondenjacht weer van start. Vorig jaar gaf de Canadese overheid toestemming aan de jagers om 468.200 zadelrobben, klapmutsen en grijze zeehonden te doden. Nooit eerder lag het quotum zo hoog. Echter, aan het einde van het commerciële jachtseizoen waren er echter ‘slechts’ 37,917 zeehonden gedood.

De afzetmarkt voor het zeehondenbont wordt steeds kleiner. Er waren al importverboden in de Verenigde Staten, Mexico en de Europese Unie. Sinds kort kunnen ook Wit-Rusland, Kazachstan en Rusland aan dit lijstje worden toegevoegd. Een grote overwinning, want tot op heden ging zo’n 90% van het zeehondenbont naar Rusland. Daarnaast  heeft het Nationale Volkcongres van China in 2011 twee voorstellen aangenomen om de import van zeehondenbont te verbieden.

Door de krimpende afzetmarkt en het slechte ijs van de afgelopen jaren is de zeehondenjacht niet rendabel en wordt er belastinggeld van de Canadezen gebruikt om de jacht in stand te houden. Uit onderzoek van de Environics Research Group is gebleken dat 68% van de Canadezen tegen deze vorm van steun is. Een overgrote meerderheid van 84% van de Canadezen is van mening dat deze subsidie gebruikt zou moeten worden voor omscholing van de zeehondenjagers. Door te stoppen met de jacht kan de Canadese overheid 7 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) per jaar besparen.

Canada, just quit it!

©Bont voor Dieren

Deze week staat internationaal in het teken van de Canadese zeehondenjacht . Wil je ook iets doen tegen de zeehondenjacht? Teken dan hieronder de petitie en verstuur tevens een email naar de Canadese ambassadeur om hem te laten weten dat deze jacht nu écht moet stoppen.

Op 21 maart organiseert Bont voor Dieren een inzamelingsactie om de Canadese bevolking een begin van de miljoenen dollars belastinggeld terug te geven die haar regering jaarlijks tevergeefs in de zeehondenjacht stopt. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert:

“Wij zullen met de slogan “Canada, just quit it” de Canadese ambassadeur vragen aan zijn regering te melden dat door te stoppen met de jacht jaarlijks minstens 7 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) kan worden bespaard. Deze bedragen staan in schril contract met de opbrengst van de zeehondenjacht: die was in 2009 bijvoorbeeld minder dan 1,5 miljoen dollar. Behalve China wil niemand nog zeehondenproducten hebben, hoeveel signalen wil je nog hebben dat de massale zeehondenslachting wreed en volstrekt onnodig is? Vandaar dat we besloten hebben een collecte te houden voor de ambassade in Den Haag: Canada, just quit it!”

Bont voor Dieren steunen in de strijd tegen de zeehondenjacht? Dat kan door het boek Vuile Handen aan te schaffen, de opbrengsten van het boek komen te goede aan Bont voor Dieren. Het initiatief van dit boek ligt bij Annemarie Postma. Zij riep in het Algemeen Dagblad haar collega-columnisten op om ook een column te schrijven tegen deze bloederige jacht.  Er kwamen veel enthousiaste reacties, niet alleen van columnisten. De top van Nederlandse cartoonisten, romanschrijvers, cabaretiers en televisiepersoonlijkheden leverden ook een bijdrage. Annemarie bundelde deze columns in ‘Vuile Handen’. Het boek is te verkrijgen via de webwinkel van Bont voor Dieren.

Canada, just quit it!

©Bont voor Dieren

Petitie

[emailpetition id=”5″]

 

Ambassador Lambert is ook op Twitter te vinden: CanAmbNL.

De link naar deze actie mailen naar vrienden!?

[signaturelist id=”5″]

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Sandra zegt:

  Deze petitie werkt niet….Heb al 3 keer getekend en 3 keer wordt gezegd ..handtekening is toegevoegd….Maar staat er maar niet bij…
  Normale wijze kan je ook geen 2 keer tekenen…want dat krijg je normaal gesproken een melding dat je al getekend hebt……Met andere woorden…Deze petitie werkt dus NIET

 2. Gerard, omdat er hoge werkloosheid is moet het maar toegestaan worden? Belachelijk. Er zijn toch ook andere vormen van visvangst? Er zijn op deze wereld gewoonweg teveel mensen,die ga je dan toch ook niet doodknuppelen? Iets meer diervriendelijker denken mag best hoor.

 3. Gerard zegt:

  Vind je erg als ik even niet teken,
  Het begint al met de foto, een “Whitecoat” de jacht daarop is al sinds 1987 verboden, maar word graag door de dierenbeschermers gebruikt om U gevoel in te spelen.
  De quote is 400.000 “Harp Seals” dat is 4,4% van de populatie (9 miljoen oficieel en 12 officieus) de populatie was nog nooit zo hoog en groeit gestaag. Ook de methode waarop de harp seals gedood worden is veel omstreden maar rust op ontwetend heid. De “Hakapik” word door vetrinarians gezien als vele malen humaner dan slacht rituelen in all slachthuizen over de wereld.

  Waarom doen verenegingen zoveeel moeite elk jaar om iedereen te laten tekenen voor petities etc, simpel de Zeehondje zijn een heel makkelijk middle om donaties te vergaren, het salaris van de CEO van Humane Society of the United States(HSUS) is $521.000. CEO van de IFAW, Fred O’Regan is $250,218.
  En beide roepen heel hard “I will never accept a single dollar for myself from charitable donations.”

  Waarom is het zielig om zeehonden te jagen voor comercielle doeleinde? Waarom kalfjes wel waarom zien we nooit foto’s van slachthuizen Daarkunnen de dierenbeschermers geen geld aan verdienen , zo simple is het.

  • Evelien Hein-Nijhuis zegt:

   Zielig zijn de zeehonden niet die op zo’n gruwelijke wijze aan hun einde komen. Zielig zijn wij die alleen maar vanuit commercieel oogpunt kunnen denken en geen enkele vorm van empathie schijnen te kennen. Economie is ons grote leitmotief en ondertussen verworden we tot egocentrische wezens die over lijken gaan. Mijns inziens is dit de grootste verarming van het menselijk ras.
   Wat weten wij nog van LIEFDE. Zoals Krishnamurti ooit eens zei in een interview: een man komt thuis en geeft zijn vrouw een bontmantel gemaakt van zeehondenbont terwijl hij de woorden ‘ik houd van jou’ in haar oren fluistert. Je hoeft niet zo intelligent te zijn om in te zien dat deze man absoluut niet weet wat LIEFDE is.
   We hoeven geen geld aan dierenorganisaties over te maken als we met zijn allen respect ontwikkelen voor onze medewezens. Zo simpel is het!

 4. stella zegt:

  vreselijk deze slachting. Het moet toch anders kunnen? 1x schieten bv? (als het toch moet)
  weet niet hoeveel jaar dit al gaande is maar elk jaar is 1 teveel..

 5. B. W. Lindeboom zegt:

  Shame on all the killing

 6. Ze moeten die lui zelf dood knuppelen kunnen ze eens voelen hoe dat voelt die zeehondjes kunnen niet praten daarom is het ook zo zielig.

  • Gerard zegt:

   moeten ze jou ook doodknuppelen als je aan een lekker varkenshaasje zit of biefstukje kip Visje eitje, het a life!!

 7. frederik hoogerhoud zegt:

  Vreemde zaak, als de meerderheid van de Canadezen tegen is, waar is dan de democratie? Dit mensonterende bdrijf moet stoppen!

 8. Maathuis, Bert zegt:

  Maar in hoeverre zijn er alternatieven voor deze knuppelaars, om aan hun inkomsten te komen. Want om zichzelf en hun gezin te onderhouden, zullen deze mensen niet stoppen, wanneer zij onder financieel bestaansniveau komen; ondanks het totaal onverteerbare dierenleed. Zijn er gezonde alternatieven voor hen? Dan kunnen zij des te gemakkelijker gedwongen worden om hun moorddadige werk te stoppen, verwacht ik. Wordt hier niet aan gewerkt?

  • Gerard zegt:

   De werleloos heis is in Canada het grootst in New foundland Labrador en Nova scotia, je kunt mensen wel willen omscholen…maar tot wat want er is geen werk niks nada noppes..
   Groetjes Gerard Canada

   Niet tegen de harp seal jacht btw.. lees mijn reactie maar

 9. Harrie (Henriëtte) Mesman zegt:

  Met velen hebben we macht.
  Maak het bont(jes)dragers ook duidelijk, maar op een nette manier. Mogelijk zetten die ook hun handtekening! De film ‘Earthlings’ is inderdaad heel duidelijk, wetenschappelijk onderbouwd en niet melodramatisch, maar realistisch. Sinds het zien koop ik ook geen leer, wol, dons, honing of zijde meer. Ik probeer via een kennis aan ei- en kaasvervangers te komen, want vegetariër was ik al. Nu nog veganistisch leven. Kwestie van 1 x daags een B12je slikken.
  Vooral gelovigen interpreten hun geloofsartikelen naar eigen believen (zie inderdaad onze beschamende koningin).
  Ik vind niet dat ik ‘recht’ heb op dierproducten. Het wordt een lange, energievretende strijd, maar dat moet ons er niet van weerhouden om door te gaan. Leve de Partij voor de Dieren en de SP!

 10. Jaap van Loenen zegt:

  Vooral de manier waarop is afschuwelijk

 11. Maurice zegt:

  Walgelijk. Dit is met geen woorden te omschrijven. Men zou eigenlijk de mensen die daar staan te knuppelen hetzelfde moeten aandoen. Dat iemand het over zijn hart kan verkrijgen om die weerloze zeehondjes zomaar dood te knuppelen. Mijn haren gaan ervan overeind.

  • Beste Maurice, We moeten dit vreedzaam oplossen. Wat je nu wil is ook slecht net zo slecht als die knuppelaars. En dat willen we toch niet? Wij leden van de dierenpartij.

 12. Geeske Bakker-Franzen zegt:

  Het blijft maar doorgaan ondanks alle akties, helaas.

 13. schandalig dit moet vandaag nog stoppen

 14. Kim Bunnik zegt:

  Dit moet heeeel snel stoppen! Echt vreselijk!
  Arme diertjes.

 15. Erna Reijmers zegt:

  Dat dat nog niet over de hele wereld verboden is, dat gaat min intelligente
  petje te boven!

 16. Willem Zijlstra zegt:

  Op allerlei fronten verliezen we het kontakt met de natuur en worden we steeds asocialer…maar we zien al dat de natuur terugslaat..de inluiding van Aquarius. Fijn dar er steeds mensen opstaan die met speldeprikken ons wijzen op de veelheid van schending van natuurwetten en diermishandelingen en inmenging in buitenlandse zaken (met oorlogen etc…when will we ever learn)

  • frederik hoogerhoud zegt:

   De voorzitter van de Haaagse Vogelbescherming weet al jaren waar Barbarije is, Canada dus. Als de democratische staat Canada al niet in staat is om dit mensonterende bedrijf te stoppen, wat moeten wij de buitenlanders dan, tandenknarsen?!

 17. Walgelijk…. Laat dit alsjeblieft stoppen…. Please… Mijn hart huilt….!!!!!!

 18. Melanie zegt:

  Niet te geloven dat dit soort praktijken nog plaatsvinden in 2012, waar moet het heen met deze wereld?! Om je dood te schamen dat je een mens bent

 19. Dat er mensen zijn die zich zo prematief gedragen om levende dieren te knuppelen om andere mensen te behagen,onbegrijpelijk!
  Jouk

 20. Stop deze waanzin!!! (en het vlees van een ander eten ook want dat is net als bont morbide, libertijns en een luxe’product’ wat meer kapot maakt dan oplevert. Welk verhaal, de ‘platvloerse hedonist’ zichzelf ook probeert voor te houden.. praat niet goed wat fout is, dat is het ergste wat je kunt doen.)

 21. Joke Westerhoff van de Klomp zegt:

  Om de planeet te redden zullen eerst de mensen uitgeroeid moeten worden!.
  Wat hebben wij er een zooitje van gemaakt, totaal geen respect voor het leven!. Niet voor de dieren, niet voor de natuur en niet voor andere mensenlevens, de hele wereld is in mijn ogen verrot…….. Als je toch iemand bent die zeehonden kan doodknuppelen waar hun huilende moeder bij staat, dolfijnen kan afslachten zoals elk jaar in Denemarken, olifanten kan doden voor de slagtanden of elk ander dierenleed zomaar kan doen, dan ben je het toch niet waard om te mogen leven?, die slachters zijn voor mij geen mensen meer, die hebben geen hart en geen gevoel in hun lijf.

  • ineke klaassen zegt:

   Ik had het niet beter kunnen vewoorden.

  • CWEP Koster zegt:

   Dit lezen doet me alleen al pijn !
   Konden we maar die dieren beschermen !

  • Margreet Scheeringa zegt:

   Joke, je hebt helemaal gelijk!
   Wij mensen denken dat we alles moeten/mogen regelen en dat de natuur er voor ons is. Mensen wordt wakker, de natuur was er al vóór wij op deze aardkloot rond liepen.
   Niet alles hoeft zich aan ons aan te passen, het is juist andersom.
   Niet b.v. de ganzen en vossen etc. zijn teveel, wij maken ons druk om alles. Oef, oh ja , het gaat allemaal om het grote geld!
   Dit is voor ALLES de reden. HET GROTE GELD en hier walg ik van.

  • wat kan jij dat weer voortreffelijk verwoorden!!

   grtjs
   metha

  • wauw perfect omschreven Joke!!!
   ben het dus helemaal met je eens.

  • Gerard zegt:

   Dit is zo een dom geklets van een Nederlander die weet hoe het in Canada in zijn werk gaat, de jacht word gedaan door mensen uit New Foundland, Labrador en sommige uit Nova Scotia, laat dit nu de armste provincies van Canada zijn met de hoogste werkeloosheid en deze mensen jagen om hun gezin te eten kunnen geven en niet als jij 2 keer per op vakantie te kunnen, maar uit noodzaak, overleven!!!. Hier kennen wij geen ww en weet ik wat voor sociale voorzieningen jullie in dat betweterige landje hebben. Geen werk is geen inkomen simpel.. Als ik mijn gezin niet te eten kan geven behalve 4,4 % van alle harpseal neerknuppelen, kom maar op met die knuppel, ja idd 4,4% er zijn 9 miljoen harp seals, de populatie was nog nooit zo groot, Jullie weten echt niets en hellemaal niets van het waarom en hoe. Ben blij dat ik niet meer in dat alles beter wetende kikkerlandje woon,
   Met vriendelijk groeten uit Canada (Een trotse Canadees)

 22. Mijn hart huilt……………..

 23. S. Jansen zegt:

  Te walgelijk voor woorden…ik kan maar niet begrijpen dat het nog steeds gebeurd en weten jullie dat 98% van de zeehondjes jonger dan 3 maanden is??? Dat is toch niet te geloven dat ze levend dood worden geknuppeld….ik word er zo verdrietig van wat mensen doen met al die onschuldige weerloze dieren over al ter wereld!!! Dit moet echt stoppen!!!!

  • ineke klaassen zegt:

   niet te begrijpen dat men daar nog een jas van wil dragen

   • Hendrik zegt:

    Dat is ook het probleem. Zolang de vraag blijft bestaan zullen deze knuppels de zeehondjes af blijven maken… ook daar moet wat aan gedaan worden. Geen vraag naar bont? Dan geen dode zeehondjes meer…

 24. v r e s e l i j k ! ! !

 25. Martine zegt:

  Dit moet echt stoppen. Hoe is ‘t mogelijk dat er nog steeds mensen zijn die dit bont willen hebben.
  Het MOET verboden worden, VANDAAG nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. Ongelofelijk dat mensen zoiets kunnen doen.
  Veel mensen zijn al lang bezig om een verbod af te dwingen maar de uiteindelijke dader is toch de consument.
  Denk na over wat je koopt. Niet alleen over bont maar ook over je verdere kleding en voedsel.
  Denk ook aan de zuivelindustrie.
  Het is een schande voor de mensheid die denken zo te kunnen omgaan met dieren.
  Dit moet STOPPEN!

 27. Hans van den burg zegt:

  Aan degene die bont dragen, alleen beesten dragen bont, dus wat zijn jullie?

 28. Ik vind dit nieeet normaal… zooo erg!! wathebben die beestjes nou eenmaal verkeerd gedaan? en ookal hadden ze dat wel, nog geen reden genoeg om er zoveel onschuldig te DODEN alleen maar voor stomme mensen die zonodig wat echt bond ofzo nodig hebben… jeetje, geen woorden voor.

  • Hahaha, volgens mij onludcshige Google Gratis Smsen zoekers die verstrikt zijn geraakt in de livenewstuin en prompt maar wat reacties zijn gaan plaatsen Ach

 29. Het is een schande arme dieren, er moeten mensen zijn die hun dood knuppelen.niemand moet echt bont dragen nergens voor nodig.

  • CWEP Koster zegt:

   Die gewetenlozen zouden bijna-dood geknuppeld moeten worden ( en de handen afgehakt , voor de zekerheid ! ) , zodat ze begrijpen en voelen wat die nietsvermoedende dieren hebben te lijden ! Helaas zijn er nog mensen die bont kopen !

 30. Loes Arlman zegt:

  Ongegrijpelijk dat in een land als Canada nog zulke brute slachtpartijen plaatsvinden!!

 31. noah van der heiden zegt:

  ik vind het zielig en oneerlijkvoor de zeehondjes

  ik ben 12 jaar !!!!!!

 32. H. Schoch zegt:

  Voor mij mogen ze de verantwoordelijken hard aanpakken…..

  • Hee-lee- maal mee eens! Misschien daar ook een handtekeningenactie voor opzetten?

 33. Laten ze alsjeblieft stoppen met het slachten van alle dieren, het is gewoonweg bruut waar ze mee bezig zijn!!!!
  Ik heb er geen woorden voor, ook dieren hebben recht op leven, het vertelt alleen maar weer hoe een mens kan zijn!!!!! Wat hebben die zeehondjes hun aan gedaan, dat ze geslacht moeten worden???? Het moet stoppen!!!!! Je kunt niet horen, zien en zwijgen!!!!!!!!!!!!!

 34. Er staat een grote spelfout in de eerste zin van de brief aan de ambassadeur!

 35. In the year 2012 we are still killing seals ??? We are still not human ????
  Please sign and send it forward !!!

 36. Heb het zojuist op mijn FB gezet! Als ik dit lees schaam ik mij diep…..dat dit nog wordt toegestaan in een “beschaafd” land als Canada. In één woord gewoon WALGELIJK!

 37. Monique van den Dungen zegt:

  Verschrikkelijk, wat zijn mensen toch gruwelijke beesten

 38. Sloop dan 400.000 bomen

  • CWEP Koster zegt:

   En wat is daar dan weer het nut van ???????????????????
   Laat de natuur gewoon zoals het is !
   Er is al genoeg verziekt voor de hebberigheid van de mens !

 39. het is gewoon laf

 40. Van de Poel Ann zegt:

  HET ZOU NOG VEEL MEER HANDTEKENINGEN OPLEVEREN ALS ALLE DIERENORGANISATIES SAMEN 1 WEBSITE MAKEN MET ONDEREEN ALLE DINGEN OM TE TEKENEN. ZONDER FOTO’S, ENKEL MET 1 ZIN UITLEG OVER WAAR DE ACTIE OVER GAAT. ER KAN DAN OOK EEN LINK TOEGEVOEGD WORDEN NAAR DE BETREFFENDE ORGANISATIE….

  KRACHTEN BUNDELEN IS HEEL BELANGRIJK VOOR NOG MEER RESULTAAT !!!!

  • Ann,Goed idee van Jou !!!! Ik heb meteen de link gestuurd naar de organisaties, die ik ken van de adoptie van mijn hond en naar de mensen,die betrokken waren bij zijn reddingsaktie ! Dierenvrienden ,dus.

  • CWEP Koster zegt:

   Ja , alstublieft zonder foto’s , want al dat vreselijks kan ik niet aanzien . Mensen die deze sites lezen hebben gevoel voor de dieren en de natuur en zij willen vast niet al die gruwelijke dingen zien .
   KRACHTEN BUNDELEN is zeker HEEL BELANGRIJK !!!

 41. Om je kapot te schamen….

 42. Willemijn zegt:

  Doe ff normaal ofso !
  Wat denken hun wel niet, zomaar die onschuldige zeehondjes doden ?
  Hun zijn echt niet goed in hun lelijke kop !
  Echt vreselijk gwn.
  Laat dit stoppen !!
  Laat die zeehondjes leven !
  en dan nog.. eerst krijgen ze heel erg pijn, want ze worden geslagen !
  weet je hoe zielig !!

 43. Hoe kan je deze actie niet steunen. Wie kan nou zulk werk doen, als je ook elke dag in de spiegel kijkt?

 44. tonnyhoutsma zegt:

  Tony houtsma.

  • Als je dat bedoelt als handtekening, ergens in et midden van deze pagina kun je je naam invullen in een brief en dan op ‘handtekening ‘ klikken (oranje gekleurd) en dan wordt t vanzelf als handtekening geteld.

 45. Ik steun deze actie van harte.
  Vraagje: zijn alle tegenstanders van bont al vegetarier. Vergeet niet dat wij zelf ook miljoenen dieren per jaar mishandelen en slachten voor onze vleesconsumptie. Mensen zijn vaak tegen bont en een uur later eten ze een heerlijk varkenshaasje.
  http://www.wakkerdier.nl/

  • Paul van der Weerd zegt:

   Ok T.L., fair.
   Maar mijn varkenshaasje zal altijd van een scharrel/bio-varken afkomstig zijn. Hier is toch iets anders aan de orde en wel het volkomen zinsloos afslachten van jonge, wilde dieren. Daarmee praat ik het zinloze afslachten van gefokte dieren voor hun vacht zeker niet goed hoor. Nederland, om maar ‘ns ergens te beginnen, zou een compleet import en verkoopverbod voor alle bond moeten aannemen. Het wordt tijd voor de wetgever om daar ‘ns serieus over na te denken, vind ik.
   En om T.L. tegemoet te komen: minder vlees op tafel en uitsluitend van de scharrel/groene slager!

   • Dat is zeker een stap in de goede richting, ik wil echt niet belerend zijn maar mensen wel bewust maken. Het gaat hier om bont, maar wat een dierenleed bestaat er ook voor leer, voor ons de normaalste zaak van de wereld maar er gaan verhalen achter schuil die m.i. net zo weerzinwekkend zijn als het knuppelen van wilde zeehondjes, zie http://www.veganisme.org/veganisme/waarom-veganisme/voor-de-dieren. Ik waarschuw iedereen voor het bekijken van de filmpjes van Earthlings, onze gruwelijke realiteit, niets meer niets minder, dit zijn wij, dag in dag uit. Ik was altijd een vleeseter, maar ik kan dat nu echt niet meer doen. Mij zegt het niets wild of niet wild, het is een levend dier met rechten. Het onderscheid tussen goed en slecht is soms moeilijk te maken, zeker als het om onze eigen levensstandaard gaat, dat geef ik toe.

  • nee hoor ik eet ook geen dode dieren….

  • Ja, ben 100% veggie, maar ik vind het toch heel wat anders om dieren voor een luxeproduct af te slachten, alleen voor die rijke kutwijven. Wat mij betreft mogen ze dat ssort mensen gruwelijk afslachten, geen moeite mee, ik zou er ook nog met veel plezier,met een pilsje en een zakkie chips voor gaan zitten.

  • Wat een totaal belachelijk vergelijk , afslachten van jonge (wilde) dieren tbv een overbodig luxe product vs het slachten van dieren omwille van voedsel. Wil de ”veggie” lobby met zo’n krom vergelijk hun gelijk halen ? Op deze (slappe) manier poogt men hen die wel ”gewoon” vlees eten als hypocriet te bestempelen, dat ansich is al hypocriet te noemen. Ik word over het algemeen goed misselijk van dit soort dwaze akties , een criminele aktie als doodknuppelen van jonge zeehonden tbv alleen bont gelijk trekken met de productie van voedsel. Sneu vind ik dat, en al helemaal niks met de werkelijkheid van doen. Wil je een ander als hypocriet bestempelen, kijk dan eerst eens heel goed en lang in de spiegel wil je, eer je dit soort bagger wereldkundig gaat maken .

 46. Pillekes zegt:

  “Tsjjjj….. China wil de import van zeehondenbont verbieden terwijl ze zelf de grootste producent van bont ter wereld zijn. Daar lijden elke seconde wasbeerhonden, vossen, nertsen, honden en katten doordat ze levend gevild worden. Wat een hypocrisie!!!”

  Ben het helemaal met je eens Marieke… China verbiedt dit alleen maar omdat ze dan hun eigen bont beter kunnen verkopen. Ook eens een aktie tegen voeren?

 47. Frances Heijman zegt:

  Ik hoop van harte dat het iets uithaalt. The Petition Site heeft hiertegen al heel veel verschillende acties gevoerd. Om slechts een fractie daarvan te noemen: in 2007 meer dan 80.000 handtekeningen, in 2008 bijna 150.000, in 2010 ruim 92.500, in 2009 ruim 53.500, in 2011 ruim 42.000 + 190.000, in 2012 44.500 en een nog lopende actie met bijna 11.000 handtekeningen. Ik neem aan dat er nog veel sites zijn zoals deze en tot nu toe kennelijk zonder resultaat…. Desalniettemin: opgeven is geen optie! Op enig moment moet toch bij de Canadezen doordringen dat dit soort praktijken niet langer maatschappelijk acceptabel zijn (voor zover ze dat ooit waren).

 48. Axel Noor zegt:

  Ik ben hier al meer dan 40 jaar actief mee bezig, en het heeft in het verleden resultaat gehad: de jacht is jarenlang verboden geweest, hoofdzakelijk door de persoonlijke inzet van de toenmalige Canadese Minister van Landbouw en Visserij. De jacht is een aantal jaren geleden echter opnieuw begonnen en hier in Nederland zijn tot in de hoogste kringen nog steeds genoeg “dames” te vinden die maar al te graag bont in het algemeen en zeehondenbont in het bijzonder dragen… En zoals wij allemaal weten: een “goed” (in dit geval zelfs koninklijk) voorbeeld verdient altijd navolging… Mede een reden waarom ik, op z’n zachtst gezegd, geen fan ben van het “Oranje-circus” ! :-(((

 49. M Dullaart zegt:

  Deze gruwelmisdaden moeten nu stoppen!!!!

 50. R. Bernsen zegt:

  40 jaar geleden ageerden we hier ook al tegen. Verandert er dan nooit iets??

  • Axel Noor zegt:

   40 jaar geleden heeft het wèl (weliswaar na lang aandringen, maar toch…) geholpen…

 51. Marieke zegt:

  Tsjjjj….. China wil de import van zeehondenbont verbieden terwijl ze zelf de grootste producent van bont ter wereld zijn. Daar lijden elke seconde wasbeerhonden, vossen, nertsen, honden en katten doordat ze levend gevild worden. Wat een hypocrisie!!!

 52. Ook campagne voeren tegen de verkoop van bont met harde spots op tv enz

 53. Vreselijk dat dit nog kan gebeuren in deze tijd!!! Laat het onmiddelijk stoppen!!!