Wakker Dier heeft vandaag in een brief aan Albert Heijn geëist dat deze zijn bonusfolder van deze week uit de roulatie neemt, omdat hiermee klanten worden misleid. De AH puur&eerlijk bonusproducten gerookte kipfilet en gebraden kipfilet staan afgebeeld met 3 Beter Leven sterren maar in werkelijkheid komen zij voor slechts 1 Beter Leven ster in aanmerking. Kippen met 3 Beter Leven sterren hebben aanzienlijk meer ruimte, leven veel langer en kunnen wel de wei in.  

AH puur&eerlijk folder

Albert Heijn wijdt deze week 2 pagina’s in zijn folder aan het Puur&Eerlijk assortiment. Op zich is dit een goede zaak, omdat de dieren een beter leven hebben gehad dan bij het gangbare industrievlees. Bij 2 van de 6 producten worden klanten van AH echter op het verkeerde been gezet: de gebraden en gerookte kipfilet krijgen hier 3 Beter Leven sterren terwijl ze maar in aanmerking komen voor slechts 1 Beter Leven ster. Hiermee wordt een aanzienlijk beter leven gesuggereerd. Biologische kippen hebben 3 Beter Leven sterren.

Albert Heijn heeft inmiddels via de website een rectificatie geplaatst:
“Geachte klant, Er staat een drukfout in de Bonusfolder van deze week (11 t/m 17 juni). Bij de AH puur&eerlijk scharrel kipfilet producten staat het Beter Leven kenmerk met 3 sterren van de dierenbescherming. Dit moet het Beter Leven kenmerk met 1 ster zijn. Onze excuses hiervoor.” 

Rectificatie AH puur&eerlijk

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.