Wakker Dier heeft vandaag in een brief aan Albert Heijn geëist dat deze zijn bonusfolder van deze week uit de roulatie neemt, omdat hiermee klanten worden misleid. De AH puur&eerlijk bonusproducten gerookte kipfilet en gebraden kipfilet staan afgebeeld met 3 Beter Leven sterren maar in werkelijkheid komen zij voor slechts 1 Beter Leven ster in aanmerking. Kippen met 3 Beter Leven sterren hebben aanzienlijk meer ruimte, leven veel langer en kunnen wel de wei in.  

AH puur&eerlijk folder

Albert Heijn wijdt deze week 2 pagina’s in zijn folder aan het Puur&Eerlijk assortiment. Op zich is dit een goede zaak, omdat de dieren een beter leven hebben gehad dan bij het gangbare industrievlees. Bij 2 van de 6 producten worden klanten van AH echter op het verkeerde been gezet: de gebraden en gerookte kipfilet krijgen hier 3 Beter Leven sterren terwijl ze maar in aanmerking komen voor slechts 1 Beter Leven ster. Hiermee wordt een aanzienlijk beter leven gesuggereerd. Biologische kippen hebben 3 Beter Leven sterren.

Albert Heijn heeft inmiddels via de website een rectificatie geplaatst:
“Geachte klant, Er staat een drukfout in de Bonusfolder van deze week (11 t/m 17 juni). Bij de AH puur&eerlijk scharrel kipfilet producten staat het Beter Leven kenmerk met 3 sterren van de dierenbescherming. Dit moet het Beter Leven kenmerk met 1 ster zijn. Onze excuses hiervoor.” 

Rectificatie AH puur&eerlijk

Bron ©PiepVandaag.nl