Twee katten in de Amerikaanse staat Kansas mogen zichzelf wel de meest gelukkige katten ter wereld noemen. De twee dieren werden onlangs levend gevonden onder het puin nadat huis huis werd verwoest door een gasexplosie.

gasexplosie
Kunimitsu (L) en Mr. Tibbs werden drie weken na een gasexplosie in huis huis levend gevonden onder het puin | Foto: Ashley Nudeau

Het huis van Ashley Nadeau in Topeka, Kansas, explodeerde nadat heftige stormen zorgden voor een gaslek en een kapotte electriciteitskabel.Tegen de tijd dat de brandweer arrveerde was het gehele huis geruïneerd.

Nadeau en haar 9 maanden oude dochter waren gelukkig niet thuis toen hun huis explodeerde, maar hun twee katten, Kunimitsu en Mr. Tibbs wel. De afgelopen drie weken hebben de jonge moeder en haar gezin zich ontzettende zorgen gemaakt om hun vierpotige gezinsleden.

En na drie weken, als een wonder, werd Kunimitsu gevonden. Ze had zich verstopt in een pijp. Behalve wat schrammen kwam de kat met de schrik vrij. Nadeau schrijft op Facebook:

“Het is een wonder. Ik heb elke nacht gedroomd dat ik haar vond”.

De volgende dag hebben Nadeau en haar goede vriend de hele dag tussen het puin van de geëxplodeerde woning gezocht. En eindelijk vonden ze Mr. Tibbs. Ook hij had de explosie overleefd:

“Dank aan de enige persoon in de wereld waarvan ik wist dat ik hem kon bellen om me te helpen door een gevaarlijke stapel puin te graven om een kat te redden”.

gasexplosie
Het puin waaronder Kunimitsu en Mr. Tibbs levend werden veonden. | Foto: Ashley Nudeau

Nadeau en haar dochtertje hebben gelukkig geen afscheid moeten nemen van hun dierbare katten. Helaas wel van hun huis: daarvan is niets meer over. Vrienden hebben een GoFundMe-pagina opgezet om geld in te zamelen voor de heropbouw van hun huis. Inmiddels is meer dan 8.000 van de gevraagde 10.000 dollar gedoneerd.

Bron: Good News Network ©Animals Today Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.