Veertig seconden… (video)

Volgens demissionair staatssecretaris Bleker is met het akkoord over de onverdoofd rituele slacht een balans gevonden tussen de vrijheid van godsdienst en verbetering van het dierenwelzijn.

Koe wordt ritueel geslacht

Dieren moeten binnen veertig seconden nadat de halssnede is toegebracht buiten bewustzijn zijn. Wanneer dit niet het geval is moet het dier alsnog worden bedwelmd en kan het vlees niet meer worden verkocht als halal of koosjer vlees.

Elk Eerste Kamerlid dat meent dat religie voldoende reden is om een dier 40 seconden onnodig te laten lijden, zou onderstaand filmpje moeten bekijken.

Let op: schokkende beelden!

©PiepVandaag.nl

Opmerking van de redactie: Dit bericht roept de nodige heftige reacties op, wat logisch is daar het een beladen onderwerp is. De aard van sommige reacties heeft PiepVandaag.nl doen besluiten Huisregels met betrekking tot reageren op te stellen. Deze regels zijn direct van kracht, u vindt ze hier.

Reacties in strijd met de Huisregels worden alsnog met terugwerkende kracht verwijderd.

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Emoties – religie – wetenschap. Door de eeuwen heen bestaat daar een spanningsveld tussen.
  Je wordt vegetariër uit overtuiging of medische noodzaak, maar je hoeft geen vegetariër te worden om bij te dragen aan voldoende voedsel voor de wereld.
  Je eet vlees – er zijn wel meer diersoorten die dat doen – en blijft vlees eten, maar sluit je ogen niet voor het probleem: hoe dood je een dier zodat deze zo min mogelijk lijdt (als zijn hele leven al geen lijden was). Dan denk je na over slachtmethodes en schrik je als je de angst ziet in de ogen van een dier dat sterft door een opengesneden hals. En je schrikt minder als je een dier tegen de grond ziet gaan nadat het een pin tegen zijn koppie kreeg. Maar wat zie je niet…
  Nog niet zolang geleden had je psychofarmatische medicijnen, die je ‘onstpanden’, je was dan slap en suf. Nu blijkt dat iemand zo verlamd en suf kon zijn dat mensen eromheen dachten dat hij niets meer meekreeg – geen angst, geen pijn – maar dat allemaal WEL meekreeg, maar er niet op kon reageren op een wijze die omstanders opmerkten. Zou dat niet het geval zijn bij een pin slachting, mechanisch opgewekt in plaats van chemisch?
  Waarom wordt zo’n pin slachting er niet naast getoond, en worden beiden niet wetenschappelijk becommentarieerd? Er is onderzoek gedaan naar ritueel slachten waaruit blijkt dat dit diervriendelijker is dan pin slachten! Hoe zit dat dan in elkaar?
  Doodgaan is denk ik altijd angstig. Daarnaast blijft het lijf het vaak nog even doen (de kip zonder kop loopt nog over het boerenerf), maar wie zegt dat je dat voelt? Daarmee wil ik doodgaan niet bagatelliseren, en ook de wijze waarop niet. Wel kan ik uit eigen ervaring het volgende vertellen:
  Ik had 2 bijna dood ervaringen, 1 daarvan startte zeer pijnlijk, maar ik was al gauw verdoofd van de pijn, en voelde daardoor ook geen angst meer, en hoewel ik er geestelijk helemaal bij was, voelde ik me rustig en kon nog ‘handelen’. De 2de keer kreeg ik geestelijk niets meer mee, maar deed mijn lijf het nog wel… wat ik ook als rustig heb ervaren, maar ik kon niet meer ‘handelen’ – hoewel mijn lijf dus nog van alles deed.
  Ik ben er nog niet uit… minder vlees eten, van een dier dat in elk geval een fijn en fatsoenlijk lang leven had, is voor mij de beste optie, omdat ik om medische redenen geen vegetarisch dieet kan volgen op een wijze waarop mijn voeding ‘compleet’ zou zijn.
  Wat ik wel ook een punt van aandacht vind, is dat maar een deel van de koe geconsumeerd wordt. Niet alles gaat door de hondenbrokken of naar de lijmfabriek… Dat maakt het voor mijn gevoel nog erger dat er zoveel dieren worden geslacht. We zijn de maat kwijt; vroeger was 1 of 2 keer per week vlees op tafel genoeg om ieder gezond te houden, nu eten we belachelijk veel vlees en hebben we veel meer welvaartsziektes!

 2. carla baarslag zegt:

  WAT IS DIT GROF EN ONNODIG.
  STOP DEZE HORROR,HET IS DIERENMISHANDELING.
  HIER BEN IK FEL TEGEN GEKANT

 3. henk tand zegt:

  dat beest moet toch gewoon in 1 seconden dood zijn dan voelt hij er ook niks van en is deze discusie ook niet nodig

  • Het zit em in het bloed dat door zowel de jood,moslim en ware christen wordt bezien als de ziel.
   Het consumeren van bloed is stellig en ten strengste verboden.
   Voor de slachting zijn vanuit de Schrift duidelijke regels gegeven over hoe de slachting moet geschieden. Als je dus gelooft zoals het er staat wat logisch is dan kom je al gauw met gewetens-
   problemen te zitten als je dit belangrijke ritueel uitvoert anders dan de regels die ze naar hun (wijsheid gesproken) van de Schepper hebben ontvangen. Religieus gezien is er niet ééns een concessie die tegemoetkoming biedt ook al beweren geitenwollenvolkerts dat als ook de overheid
   Het dier moet namelijk al is het kleiner dan een rund ondersteboven hangen en dan pas

  • Em dan pas de snede toegebracht worden,daarbuiten moet het bloed direct de grond in kunnen
   Lopen.

   • Als je niet geloofd en dat nog nooit gedaan heb wordt het doorgronden van een gelovige al heel moeilijk op dit punt maar begrijp goed dat hun op hun beurt nog grotere (gewetens)bezwaren hebben als de ideaalist dit omdat deze hele handeling al deel uitmaakt
    Van hun moraal in goed en kwaad want er zijn duidelijke regels voor gegeven dus ondermijnen is zware zonde. Ik trek geen partij al zou je dat zeggen maar ik ken hun worstelingomtrent dit en andere fundamentele kwesties en is het niet zomaar een achterlijkecultuur of volk dat he…el hersenloos hum oot stijf houwe

 4. Vasco Reis zegt:

  Um so much suffering and crime to avoid i went vegan.

 5. suzanne zegt:

  Ik begrijp niet waarin het verschil zit tussen vlees afkomstig van een verdoofd of niet-verdoofd dier tijdens de slachting.
  Is er misschien verschil in smaak?
  Niemand, of je nu christen, moslim, of jood bent kan toch met deze rituele slachtingen akkoord gaan.
  iedereen beseft toch wel dat de dieren hierdoor verschrikkelijk lijden.
  Dat politici dit soort zaken verkondigen kan ik wel begrijpen, zij hebben een olifantenvel en uit eigenbelang gaan zij dan ook over lijken.
  Waar ik echter geen antwoord op heb is het volgende: welk soort mens doet zulke praktijken?
  Kunnen deze mensen na hun dagtaak (die volgens mij bestaat uit dierenfoltering) gemakkelijk de slaap vatten?

  • Eddy Van Melkebeke zegt:

   Walgelijk en afschuwelijk

  • Rritueel geslacht vlees is toevallig heel veel smakelijker dan anders zoek de consumententest maar op hier over op google want het zit em in de uitvloeiïng en besterving van het vlees

 6. Van Dessel Andre zegt:

  Ik wordt misselijk van deze praktijken. Hoe kan je als mens zoiets doen!
  Dit is onmenselijk.
  Onmiddellijk afschaffen deze praktijken.

 7. Ik heb het jaren terug opgebracht om naar een zelfde soort filmje te kijken wat door Brigitte Bardot openbaar werd gemaakt. Je moet nu enmaal een keer kijken om te weten waar je voor of tegen bent maar als ik er aan denk wordt ik nog net zo ziek en heb ik nog datzelfde gevoel van onmacht als toen dus heb ik mezelf beloofd dat ik dit niet nog een keer hoef te zien.
  Alleen mensen zijn tot zulke walgelijke dingen in staat en al dit soort rituelen is door mensen bedacht er is geen enkele god, als die sowieso bestaat, die dit van een mens zou willen/kunnen eisen.
  Zo respectloos dat er geen woorden voor zijn.

 8. Chantalle zegt:

  Ik heb net over mijn buro gekotst van walging.Ben zo boos.
  Hoe kun je ergens in geloven dat dit toestaat.Gewoon walgelijk.
  Dit moet toch niet kunnen.Ook de wetenschap dat dit nu ook gebeurt terwijl ik dit berichtje typ.

 9. dit is heel zielig, maar als je een lekker stukje vlees op tafel hebt liggen dan eet je het ook gewoon op en denk je er ook niet bij na. Dit soort filmpjes zouden niet eens mogen bestaan! het is misschien de waarheid maar ik hoef niet te weten wat er allemaal gebeurt met het stuk vlees wat ik eet. Geef de dieren tenminste dan verdofing.

  • Jij hoeft het niet te weten? Wat niet wat wat niet deert zeker? Gewoon naar die filmpjes kijken en je afvragen of wat daar gebeurt in overeenstemming is met je normen en waarden. Zo niet, dan proberen je consumptie van dierlijke producten flink terug te dringen/helemaal af te bouwen.

 10. Annick zegt:

  Ik zeg eerlijk, ik heb echt gehuild aan het einde van het filmpje..
  Ik ben geschokt..
  Dit zouden die mensen zelf eens moeten ervaren..
  Ongelofelijk dat dit mag..

 11. wie komt op voor deze weerloze dieren, welke boer verkoopt zijn koe aan andersdenkenden? het gaat dus weer over geld.

 12. Het is en blijft walgelijk. Het ergste is dat het totaal onnodig is en in het geheel niets toevoegt.
  Blijkbaar hebben mensen die dit goedkeuren of zelfs normaal vinden zich nog niet voldoende ver ontwikkeld. Hoe kun je totaal gevoelloze mensen iets laten voelen.
  Te zot voor woorden. Verder kan ik de link naar religie ook al helemaal niet leggen.

 13. ik zeg maar 1 ding rot op met dat kabinet schande dat dieren zo moeten lijden

 14. ansbrouwers zegt:

  De eerste kamer leden die vinden dat dit toegestaan mag worden i.v.m. religie moeten VERPLICHT!!!!!
  worden om in de slachterijen waar deze praktijken plaats vinden een hele dag mee te gaan kijken en
  dan niet dat hun bezoek eerst wordt aangekondigd van tevoren, nee’ zo maar een willekeurige dag.
  Laat ze maar eens meemaken wat voor een doodstijd, pijn en angst deze lieve beesten hebben.
  Laat ze maar eens lekker niet kunnen slapen van de gruwelijke en barbaarse methodes die religies
  uit het stenen tijdperk nog steeds uitmogen voeren, we leven in 2012 geachte eerste kamerleden.
  Uit het oogpunt, dierenmishandeling wat anno deze tijd verboden is moet men zich niet verschuilen
  achter religie, het mag niet punt uit,

 15. Waarom mag het filmpje niet in het Journaal of in een andere programma op televisie worden vertoond. Je kan een voorafkondiging doen, dat het filmpje schokkend is, dan kunnen de kijkers zelf beoordelen of ze er naar willen kijken. Eerst als je het ziet, gaan je ogen open, dan weet je hoe erg het slachten op onverdoofde wijze is. Als vlees op je bord ligt, denken de meesten er niet aan, dat dit vlees eens geleefd heeft en ogen heeft gehad en dat die ogen de laatste seconden, minuten, misschien wel urenlang panisch van angst zijn geweest.. Als iets een gezicht krijgt, dan eerst ga je erover nadenken. DUS probeer of het filmpje op de televisie kan worden vertoond. Er zullen mensen zijn, die vinden dat het niet kan, dat er een grens is. Maar voor mij is de grens allang overschreden voor de dieren. Zij kunnen niet voor zichzelf opkomen, dan moeten WIJ het doen. De pers etc. moet dan wel meewerken. Maar ik heb het gevoel dat dit niet altijd werkt., want de pers wordt ook afgehouden van de vergassing van de ganzen. De politie komt niet opdraven. 25 Km vanaf Schiphol worden de ganzen vergast, wat niet afgesproken is en niet mag. We hebben toch persvrijheid. We mogen toch alles schrijven. Wel de benodigde fatsoen in het oog houdend natuurlijk. Ik vraag mij af wie de dienst uitmaakt. Nederland is een vrij land zonder censuur of is er toch een bepaalde groep die dit zo maar kan tegenhouden.l

  • Ik vind dat je helemaal gelijk hebt Coby..
   Misschien kan Piep vandaag als ze straks misschien op tv komen dit soort journalistieke dingen oppakken.
   het zou ervoor kunnen zorgen dat mensen zich er bewuster van worden. Mensen zien dit soort dingen nu alleen maar als ze er zelf naar zoeken (dus zoals nu naar de site van piep gaan) maar de grote mensenmassa krijgt er niet mee te maken… en eigenlijk zou dat wel moeten.
   Als piep straks op tv komt zullen daar ook meer mensen naar kijken omdat het toevallig op staat (ik hoop wel dat ze het programma dan savonds na 10 uur doen…. voor de jonge kinderen)
   en die mensen zullen dan misschien opstaan en in grotere getalen zeggen “wij willen dit niet”
   en “waarom hoor ik hier in de NOS nooit over”

   Ik ben heel benieuwd hoe dat in de toekomst gaat veranderen..

 16. MARLOU zegt:

  Ik word hier kotsmisselijk van, vreselijk wat walgelijk !!
  Wat een arm dier, vreselijk wat een ellende dit weerloze dier moet meemaken,
  dit is niet in woorden uit te drukken wat voor een vreselijk dierenleed dit is!!!
  Gruwelijk dat zoiets hier nog gebeurt !!

 17. MichelvdW zegt:

  Vandaag 21 juni zie ik dit filmpje pas.
  Jammer had graag MIJN stem laten horen.
  Wat een koelbloedig middeleeuws gedoe.
  Dit MAG en KAN niet.
  Niet in ‘mijn Nederland’ waar we toch zoiets hadden als dieren welzijn? of is dat alleen als het grote publiek toekijkt? Wanneer durven de dames en heren in Den Haag eens “NEE’te verkopen?
  Of staan de verkiezingen weer eens in de weg?
  Walgelijk!

 18. die ogen………..die vergeet je voorlopig niet meer. wat een angst en pijn daarin. vreselijk. dit moet echt stoppen. dit kan toch niet meer in een beschaafd land???????? deze beelden moeten gewoon op de televisie en in luch pauze’s getoond worden.

  walgelijk. hier wordt een normaal mens kotsmisselijk van.

  • ik heb het filmpje net pas gezien
   dat mag niet je ziet die angst en die pijn
   en Bleker maar zeggen dat het goed is
   Beesten zijn het wie dat doen

   • Ik zou wel eens bij een tv programma van Piep straks (als ze genoeg leden krijgen) een praatprogramma willen zien waarin bijvoorbeeld mensen zoals Henk Bleker uitgenodigd wordt en dit filmpje moet kijken en dan live op tv moet uitleggen waarom hij vindt dat het goed is… en ga daar dan maar eens over debatteren met bijvoorbeeld Karen Soeters of Marianne Thieme en een dierenarts ofzo…
    Het is verdorie verschrikkelijk..
    Als “we” als land dan zeggen dat dit goed is… dan moeten we er ook allemaal naar kunnen kijken!!
    Eens kijken hoeveel vegetariërs en veganisten er dan bijkomen.

 19. Weer leed! zegt:

  Wat een beulen die slachters, vreselijk tuig van de richel.
  Dierenbeulen dat zijn het, notoire dierenbeulen.
  Een schande, deze slachters horen in de cel.

 20. Ik ben ZO blij nu bijna 10 jaar geen vlees te eten!!! Dank alle wegvoorbereiders voor het openen van mijn ogen. Ik ben van mening dat elk wakker mens geen vlees meer kan eten. Onmogelijk!!! En egt de mensen die zeggen; het zijn maar dieren; verklaar dan waarom je dezelfde pijn in zijn ogen ziet. VERSCHIKKELIJK, En alle hypocrite vleeseters, willen dit niet onder ogen zien.

 21. Decaluwe eric zegt:

  Wat een schande voor Nederland, en wat doet Bleker zijn volk en de dieren aan! maar in België is het niet beter! zeer grote moeilijkheden staan onze kleinkinderen te wachten, door de schuld van hun pamper politiek!
  Ik eet vegetarisch, en daar voel ik me goed en onschuldig bij, vlees heb je absoluut niet nodig om goed en gezond te leven, ik hou van dieren!

 22. Sandra zegt:

  In de bijbel staat “gij zult niet doden”… een Hindoe in India vroeg mij eens: denk je nu echt dat “De Schepper” het verschil niet weet tussen de woorden “doden” en “vermoorden”?
  Inderdaad: “gelovigen” interpreteren “gij zult niet doden” als: “dood geen mensen”, maar volgens mij wordt ermee bedoeld “dood geen levende wezens”!!!
  Niet dat ik christelijk ben, absoluut niet: ik ben vegetariër… en zal absoluut NEVER halal-vlees eten.
  Te walgelijk voor woorden dat deze praktijken in Nederland toegestaan worden.
  Wij moeten ons diep schamen en aktie ondernemen om deze middeleeuwse martelpraktijken te verbieden !!!

  • Sandra zegt:

   “We can judge the heart of a man by his treatment of animals.” ~ Immanual Kant

 23. Beatrix zegt:

  Een duidelijk teken dat we door deze barbaarse methoden van slachten een stap terug gaan in de tijd -in plaats van vooruit…en dank zij een paar sprookjes boeken? Schande Nederland!

 24. Godsdienstvrijheid is een groot goed. Maar dat wil niet zeggen dat ook elke fundamentalistische uitwas geaccepteerd hoeft te worden. Ritueel slachten is zo’n uitwas. Zowel in de bijbel als in de koran is ook voldoende rechtvaardiging te vinden om overspeligen te stenigen, dieven een hand af te hakken etcetera. Daarvan zeggen we in het westen tegenwoordig terecht: compleet achterhaald. Dat men het in fundamentalistisch geregeerde landen acceptabel acht, is reden voor een stevig politiek signaal naar die landen, maar dat kunnen we pas met gezag doen als we HIER beginnen. Laten we het doe als destijds met de de kruisraketten: ritueel slachten de wereld uit, te beginnen uit Nederland.

  • MichelvdW zegt:

   Heel mooie uitspraak. Kunnen we hier niet iets mee met actievoeren?

 25. Dit zijn dan vredelievende moslims
  Nou voor mij niet
  God of Allah allemaal afschaffen die zooi

 26. Annemiek van Thiel zegt:

  Lieve mensen,
  Bleker is naar de paus geweest afgelopen week, om o.a. over het wereldvoedsel vraagstuk te praten. Het Vatikaan, grootgromdbezitter ongekende afmetingen groots. Ook die willen zoveel mogelijk winst halen uit hun bezit. Economie voorop is elders armoe en honger. Regels en dogma´s van de katholieke kerk te veel om waar te zijn. Dieren hebben bij de kk geen ziel. Dierenleed bestaat niet bij de kk. Dierenconsumtie brengt naat dier en mens veel leed. Kanker en andere ziektes…enz… Staat en kerk achter dikke muren spannen samen?! Blijft de economie voorop staan, dan blijft het leed op alle fronten bestaan tot oorlog met landverovering wat erbij hoort. Dit alles heeft niets meer te maken met de wondermooie Schepping, die we met zijn allen zouden mogen respekteren. Eet geen vlees, de koe in de wei met het kalf erbij.

 27. Jacob Zuisdvlieger zegt:

  Onverdoofd slachten is niet illegaal, maar waarom hebben ze het gezicht van de slager dan bedekt met een waas? We doen dat toch ook niet bij medewerkers van de supermarkt!
  Het moeten wel mensen zonder gevoel, zijn die beesten onverdoofd slachten
  Weten zij wel, dat veroorzaakt leed altijd bij je terug keert, in je hoofd, in je hart!

 28. Heb zojuist het filmpje gezien,gruwelijk en dat allemaal in de naam van allah(expres zonder hoofdletter) en zijn opper pedo mohamed (absoluut zonder hoofdletter) omdat het sprookjes boek de koran moet worden gevolgd.
  Heb die Bleker ook een e-mail gestuurd dat het een schande is voor Nederland,zo`n dierenbeulen.
  Ook de reden waarom hij het toelaat want het zijn stemmen voor zijn partij.

 29. M. Moerenhout zegt:

  Dit is een stap achteruit voor onze cultuur, voor onze samenleving. Alle verworven rechten, alle vrijheden waarvoor we op straat zijn gekomen, staan op een helling, dierenrechten, vrouwenrechten, homorechten. Onze samenleving wordt harder, primitiever…. walgelijk. In de 2e helft van de vorige eeuw hebben we komaf gemaakt met religie. we lieten ons niet meer dwingen in een keurslijf. en wat zien we nu??? we halen een andere religie binnen???
  Ik wens Bleker vele akelige nachtmerries !

 30. sandra. zegt:

  Dat ze terug in hun eigen land gaan waar hun geloof is, is toch niet normaal die arme beesten schande, Bleker houd niet van dieren dat kun je nu wel zien nooit zal ik op hem stemmen zolang ik leef.

 31. Dieren op beestachtige wijze afslachten is geen kwestie van godsdienstvrijheid, maar een kwestie van gebrek aan beschaving. Wat is belangrijker, het recht op beschaving of het recht op dierenmishandeling in het kader van zogenaamde godsdienstvrijheid. Het onverdoofd slachten stamt uit een tijd dat het niet anders kon i.v.m. de houdbaarheid van het vlees, maar dat is nu absoluut niet meer nodig. Dieren laten lijden, is niet wat God wil. Het stamt voort uit ouderwetse wettische gebruiken, die door liefde voor dieren opgegeven zouden moeten worden en dat is ook wat het Nieuwe Testament wil. Het Nieuwe Testament schrijft in tegenstelling tot het Oude Testament niet voor dat er onverdoofd geslacht moet worden. Dus CDA en Christen Unie , hou op met Roomser zijn dan de Paus. Ga strijden voor de rechten van de Nederlanders die beschaafd willen zijn. Zoals Ghandi zei, de beschaving van een land meet je af aan hoe er met dieren wordt omgegaan. God heeft ons de techniek gegeven en hij wil dat wij hiermee op beschaafde en verstandige wijze omgaan. Wij hebben van God de mogelijkheid gekregen om vlees te koelen in koelkasten en vriezers. Dat ontslaat ons van de noodzaak om dieren op gruwelijke wijze ritueel te slachten en ook bijvoorbeeld om varkens als onrein te bestempelen. Dat hoeft niet meer! De tijd van het Oude wettische Testament is voorbij en al heel lang geleden. Zoals Albert Schweitzer (theoloog en arts) zei: Wanneer een dier in dienst van de mens wordt gedwongen te lijden, gaat dat lijden ons allen aan. Ook het CDA, de Christen Unie, de Joden en de Moslims als het gaat om ritueel slachten. Wordt wakker, we leven nu in 2012 en in een land waarin de meerderheid van de mensen deze walgelijke praktijken helemaal niet willen. Laat nu eens een keertje zien dat we niet geregeerd en genegeerd worden door een stelletje autocraten, maar dat er toch nog een klein beetje over is van iets dat op democratie zou moeten lijken. En natuurlijk met z’n allen niet meer een broodje kebab eten natuurlijk….. Mensen die halal en kosjer vlees eten laten zien waarmee ze instemmen als ze het bloed van onschuldige dieren laten vloeien op een wijze die niet hoeft, omdat God ons andere mogelijkheden gaf om in leven te blijven.

 32. Ik had zo gehoopt dat de wet er door zou komen. Het is weer zoals altijd! het kapitaal geeft de doorslag. Er wordt in Nederland heel veel onverdoofd geslacht. Het vlees wordt uitgevoerd naar het buitenland. Er wordt ontzettend veel aan verdiend, dat moet bij al die mensen die er voor zijn de doorslag hebben gegeven om deze wrede manier van slachten toe te staan. Anders ligt hun handel stil. Ook de Joden met hun onverdoofde slacht hebben een grote stem in dit verhaal. Ze komen zelfs uit Amerka om hier de dienst uit te maken. Ook de moslims met hun onverdoofde slacht, maar ja anders gaan ze niet meer op de partij stemmen, die het verbiedt, dan kost het hun stemmen en daar zit het heet hangijzer. Het onverdoofd slachten mag dan duizenden jaren geleden ingevoerd zijn, maar nergens staat het vermeld, niet in de Koran en niet in de Thora, dit is weer een interpretatie van de mensen zelf. In de loop van de tijden zijn heel veel dingen veranderd en aangepast. Wat toen niet mogelijk was, is nu wel mogelijk. Mensen kunnen nu narcose krijgen bij een operatie, vroeger niet. Wij laten al die verbetering ons toekomen, waarom ook de dieren niet. Arme, arme dieren. Ik heb het filmpje niet bekeken. Ik kan mij er niet toe brengen. Ik heb het eerder eens per ongeluk gezien en kon er niet van slapen en dagenlang bleef het in mijn hoofd rondspoken. Gelukkig lees ik heel veel reakties van mensen, die ook tegen onverdoofd slachten zijn. Waarom wordt godsdienstvrijheid boven dierenwelzijn geplaatst. Ik begrijp dit niet. In naam van de godsdienst zijn toch al zoveel misdaden, misbruik, fraude etc. gepleegd dat je je toch moet afvragen of deze wet nog wel in onze moderne tijd past. Onder het mom van godsdienstvrijheid worden de dieren onverdoofd geslacht en het wordt ook nog toegestaan. Mensen waar zijn we mee bezig. Dit is barbaars en we willen toch zo graag geciviliseerd zijn. De Middeleeuwen ontgroeit. Vergeet het maar. Ik hoop dat er ooit een andere tijd aanbreekt voor de dieren. Ik sluit mij trouwens helemaal aan bij een vorige reaktie: Een dier doodt om te leven. Een mens hoeft niet te doden. Er is genoeg ander voedsel.

 33. Nog es wat nachtjes over geslapen. Maak een “loop” van dat stikmoment en toon het bij iedere “ritueel geslacht vlees” verkopende slager. Ik weet zeker dat het ritueel slachten zo over is. En ik ga mijn vlees toch maar op de boerderij halen, in Baambrugge of zo. Dit is niet goed. Behhh.

 34. Niet zoveel zeuren en zeiken. Waarom mag je een vlieg wel dood meppen dan? Een rat mag je vergiftigen! Muizen worden in de val gelokt met valletjes waarbij de nek van het muissie ook niet zachtjes wordt aangepakt!!! Waarom worden er mensen vermoord door anderen????? Omdat er altijd iemand sterker is, en die sterkere iemand heeft HONGER!!!!!! De een doet het voor het vlees, de ander voor de macht! De dood blijft!!!! Deal with it! Eet vlees en niet zo zielig doen.

 35. Misjah zegt:

  Lieve mensen, graag wil ik zeven begrippen onder de aandacht brengen, namelijk:
  1. Egoïsme = jezelf boven de ander plaatsen
  2. Seksime = jouw sekse (bv man) boven de andere sekse (bv vrouw) plaatsen (of andersom natuurlijk)
  3. Religisme = jouw religie boven een andere religie plaatsen.
  4. Racisme = jouw ras ( bv blanke) boven het andere (bv zwarte) ras plaatsen (of andersom)
  5.Specisme (van het woord species = soort) Jouw soort (mens) boven de andere soort ( dier) plaatsen.
  6. Altruïsme= (van het woord Alter) de Ander boven Jezelf plaatsen.
  7. Egalitisme=( van het woord gelijk) Niemand staat boven of onder jou, geen man of vrouw, geen mens of dier. Iedereen is gelijk!
  De meeste mensen maken zich op de eerste vijf van deze punten schuldig of zijn zich er niet van bewust. Ik ken bv heel lieve mensen waar hun hele leven in het kader staat van het redden van kinderen in oorlogsgebieden, maar er niet voor terug deinsen een dier te vermoorden om het op te eten.
  Hier gaat het dus om Specisme! Het laatste bolwerk dat moet worden beslecht!
  Net zoals er oorlogsmisdadigers zijn/waren die hun leven opofferden voor hun gezin en land, of zelfmoordterroristen hun leven opofferen voor hun geloof. Dit doen zij uit hoofde van een van de hierboven genoemde begrippen: Racisme, Religisme, of wat dan ook! . Met andere woorden, zij voelen zich gerechtigd dit te moeten/mogen doen!
  Mijn voorstel is : laten we met z’n allen Egalitistisch zijn, wat betekent dat of je nou Vrouw , Man , Kind, Moslim, Jood , Christen, Atheïst, Homo of Hetero bent, een Altruïstishe houding aan de dag legt, zodat er geen menselijke of niet menselijke dieren vermoord mogen worden!!!
  Dit zeg ik niet alleen uit filosofische beweegredenen. Ik zeg dit omdat ik veel van deze gruweldaden (op internet) zelf heb gezien!!!
  DIT MOET STOPPEN!!!!

 36. Als mensen af en toe een abattoir en halal slachterijen zouden bezoeken, zouden er heel wat vegetariër worden. Daar willen ze niet aan denken bij het kopen van een stukje vlees, dat zo weinig mogelijk op een dier mag lijken. Ter bevrediging van de menselijke buik schreeuwen de gefokte dieren het uit. Omdat een consument niet geacht wordt om na te denken maar om te consumeren. Hij ziet dat mooi verpakt stukje vlees niet langer als een onderdeel van een wezen dat geademd, gelopen, geleefd heeft. De meeste mensen zouden hun eigen moeder nog opeten als ze maar onherkenbaar aangeboden wordt. Als je eerlijk bent tegenover jezelf dan is het toch zot dat je een dier met een ziel slacht, waarom komen al die ziektes denk je? Omdat de mensen niet beter weten word je in een vlees maatschappij opgevoed. Vlees is geen voedsel voor mensen. Voor de welvaart betaalt een mens een hoge prijs. De mens is de kroon op de schepping, om met dieren zegen te vieren. Een gebod wat gelovigen in hun bijbel, of ander heilig boek hebben staan: Gij zult niet doodslaan. Dat geld m.i. ook voor dieren.

 37. Dieuwertje zegt:

  Ik snap niet dat het met zoveel gemak de tafel geveegd kan worden
  “zo dit onderwerp is ook weer gesloten”
  heel raar, vooral verdrietig. Doet het mensen dan echt helemaal niks, dierenleed? Staat geloof dan voorop? Men kan er ook voor kiezen om gewoon geen vlees te eten, geen leed en geen ruzie met je geloof. Maar dat is waarschijnlijk wat naïef. Helaas mensen zullen nooit veranderen, althans de meeste. Zo herdenken we massaal de tweede wereldoorlog, omdat daar zoveel onrecht werd aangericht….en vervolgens vergassen vermoorden en mishandelen we nog steeds op dezelfde manier. Gelukkig bestaan er ook mensen die wel willen vechten voor het welzijn van anderen, hopelijk worden dat er telkens meer, maar ik betwijfel het.

 38. Patrick zegt:

  Dat die heer Bleker eens bij mij thuis langs komt, stomme idioot !!!!! Wie heeft bepaald dat jij voor onze lieve god mag spelen ??? Waar jij over droomt s’nachts, vertel jij overdag , zakkenwasser !!!!!!!!!!!!!! Heb een beter sugestie, laat mijnheer de aap, o sorry de Bleker zelf eens een paar maand in een slachthuis gaan werken, zodat hij weet waarover hij spreekt !!!!!!!!! Trouwens, het heeft niets meer te maken met godsdienst hoor, nee , die apen in de regering hebben gewoon schrik gekregen van die anders gelovigen en geeft men hun zin maar, zo worden de heren met rust gelaten, GEWOON 1 GROTE ELLENDE mr Bleker wat julie toestaan dan die heren, ik hoop dat je snel weer van gedachten gaat veranderen voor het echt te laat is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Misjah zegt:

   Ik neem aan dat je dierenvriend bent, waarom dan een prachtig wezen als de aap als scheldwoord gebruiken? Dit is wat ik bedoel met Specisme. Het zijn niet de apen die dit doen, alhoewel sommigen best wel van een stukkie vlees houden, doen zij dit om te overleven. Zij zijn niet verantwoordelijk voor de walgelijke dingen die de mens uitvoert! Voortaan een ander scheldwoord voor Bleker graag!Aardappelhoofd misschien? Of beledig ik op mijn beurt de aardappels weer?

 39. Marc Schreurs zegt:

  Afschuwelijk! Bleker heeft er weer wat stemmetjes bij. Ik kom er maar niet over uit hoe ontzettend snel ons mooier Nederland aan het verloederen is. RITUEEL SLACHTEN NEEN!!! NIET IN NEDERLAND.

 40. De schrik in de ogen van de koe, staat voorlopig op mijn netvlies… Ik weet voldoende! Ik wist t al, maar dit is schokkend! Stuitend.. Geen andere woorden voor!

 41. kreekel zegt:

  Ik zou denk ik liever onverdoofd geslacht worden. of doodgaan in het algemeen. Ik wil de dood meemaken en niet eerst bedwelmd worden. of is dat raar? het houden van beesten voor vlees ben ik zoieso niet voor maar dat is wat anders.

 42. I. van der vaart zegt:

  Gvd! Hoe kan je dit doen?! Hoe kan je dit bedenken?! Hoe kan je dit willen?! Hoe kan je dit toelaten?! Ik zou zo ongelofelijk graag willen dat al deze mensen die hier maar ook iets mee te maken hebben, alle angst en pijn van al deze dieren zouden kunnen voelen! Dit is echt verschrikkelijk! Hoe hebben wij het recht om zo met dieren om te gaan!!?? Wat zijn mensen toch verschrikkelijk!!! En vooral deze belachelijke godsdienst!! Ik ben zo ongelofelijk kwaad en verdrietig, maar voel me zo machteloos! Dat we dit niet kunnen stoppen en dat er mensen bestaan die niet om dieren geven!! Verschrikkelijk!! Wat is de mensheid toch verschrikkelijk!! Al mijn liefde voor de dieren.

  • Misjah zegt:

   Beste I. van der vaart, in een bepaalde stroming van de (mystieke) reïncarnatieleer wordt er gesteld dat we alvorens we in het nirvana komen, eerst alle wezens van de aarde geweest moeten zijn, dus ook een dier die geslacht wordt of een vlieg waar de pootjes van uitgetrokken wordt enz. Ik geloof dat we daarom zo heftig reageren op deze afschuwelijke beelden, daar we dit in vorige levens allemaal hebben meegemaakt! Dit houdt dus in, dat ook dierenmoordenaars een keertje aan de beurt komen als ze gereïncaneerd als schaap of koe ritueel geslacht gaan worden! Volgens mij zullen ze dan in hun volgend leven net zo geschokt reageren als wij! (Misschien biedt jou dit een beetje troost!)

 43. Dit moet dan mogen in de naam van Godsdienstvrijheid! En een ambtenaar mag niet weigeren een homo stel te trouwen op basis van dezelfde godsdienstvrijheid?

 44. Michelangelo zegt:

  Behalve dat religie (vooral uitgeoefend door fundamentalistische zwakzinnigen) desastreus is voor de ontwikkeling en het vrije denken van de mensheid, is religeuze bemoeizucht de meest ziekelijke uitwerking daarvan. Bevrijd uzelf van God, Allah en Yahweh!
  Ik dacht overigens dat ‘kerk en staat’ in dit land nog van elkaar gescheiden waren?

 45. Hoe zit het met de regels van de E.U. – Welzijn van dieren. Dierenvrienden moeten ook in Brussel lobbyen. De “anderen” doen dat ook. Hier is een goede opleiding voor nodig.

 46. Ja, das pittig. Ik heb lang getwijfeld of ik zou kijken, maar moest er als vlees eter toch aan geloven. Wat je ziet is een dode koe die nog ff nastuitert, net als een kip waarvan de kop wordt afgehakt nog even doorloopt. Maar vergis je niet, hij is echt al dood als het mes door de zenuwen etc heen is, dus lang binnen die 40 seconden. Een koe heeft natuurlijk een iets hogere aaibaarheidsfactor en het ziet er daarom extra schokkend uit. Van mij mag het slachten anders, maar het enige wat daar anders aan is, is dat het er minder schokkend uitziet. Dood gaat ie toch. Dus de keuze is vlees of geen vlees. Ik stel voor dat alle dierenliefhebbers ook de in huis wonende honden, katten, cavia’s hamsters, kippen, knuffelvarkentjes wandelende takken etc terug het bos in sturen.

  • Ik geloof er niets van dat die arme dieren binnen 40 seconden dood zijn. Je kunt zie dat na dat ze uit dat ding zijn gevallen ze zelfs nog pogingen doen om we te lopen! Zo godsgruwelijk erg…..

  • Misjah zegt:

   Beste deef, het gaat er niet om of een levend wezen dat om het leven wordt gebracht binnen de 40 seconden dood is (of niet) Het gaat erom dat wij het recht niet hebben om een ander wezen te mogen doden -verdoofd of onverdoofd- uit welke naam dan ook! Aaibaar of niet aaibaar! Kijk nogmaals maar in die onschuldige en prachtige ogen van die arme koe. Die afgrijselijke doodsangst die in haar ogen stond!! Ik heb ook de afschuwelijke beelden gezien van mensen die werden onthoofd juist omdat ik een onderzoek deed of er een verschil was tussen de doodsangst van een mens of dier, en ik zag dezelfde doodsangst in hun ogen!!! Doodsangst is doodsangst! Of je nu mens bent of dier! Het enige onderscheid tussen mens en dier is dat wijzelf dit onderscheid hebben gemaakt. Hetzelfde onderscheid dat de slavenhandelaars deden tussen het blanke ras en het zwarte ras, en hoe verkeert was dat? En hoe hadden ze het bij het verkeerde eind!!! Ik hoop- en die dag zal komen- dat Specisme net zo verkeert zal zijn als Rasisme of Seksime!!! In plaats van onze beste vrienden het bos in te sturen, maak zelf eens een mooie boswandeling en geniet van de natuur nu het nog kan!

 47. Jean Vaassen zegt:

  Politici – en zeker iemand als Bleker – doen niets of vermijden alles wat hen aanzien, macht, stemmetjes of geld kost. Dus dat verhaal over vrijheid van godsdienst is onzin. Hij had ergens iets te winnen of te verliezen.

 48. Het ergste is dat dit onbeschrijfelijke leed, dat dag in dag uit doorgaat achter gesloten deuren, totaal onnodig is. Er zijn helemaal geen Allah of God die dit willen. Dat zijn allemaal verzinsels van mensen, die eeuw na eeuw blijven uitvoeren wat zieke en onderontwikkelde geesten ooit een keer hebben opgeschreven. Geloof maar waarin je wilt, zolang je van andere levende wezens afblijft en dit niet leidt tot verschrikkelijke misdaden zoals deze. En wij staan toe dat dit in Nederland gebeurt! Alle lof voor de Partij van de Dieren die dit aan de orde stelt en de Nicolaas Pierson Stichting en de Belgische dierenbeschermingsorganisatie GAIA die dit soort beelden durven filmen en openbaar maken.

  Veertig seconden lijden mag dus, volgens het convenant waarover de Eerste Kamer dinsdag 19 juni gaat stemmen. Dierenartsen moeten daarop toezicht houden. Er zijn in Nederland 65 slachthuizen waar 2 miljoen dieren jaarlijks onverdoofd worden geslacht. Geloven we nu echt dat bij elk dier een dierenarts met een stopwatch gaat staan kijken of het na 40 seconden nog bij bewustzijn is? Dat is praktisch gezien onmogelijk. Zoveel dierenartsen hebben we niet eens, nog afgezien van de vraag hoeveel dierenartsen bereid zouden zijn dit te doen.

  In heel veel westerse landen accepteert de moslimgemeenschap slachten onder verdoving wél. Zelfs in het overwegend islamitische Turkije is verdoving sinds vorig jaar verplicht. Maar Nederland moet weer toleranter zijn dan de rest. Hoort godsdienst niet barmhartig en humaan te zijn? Nergens in de koran of de bijbel wordt voorgeschreven dat dieren onder verschrikkelijk lijden moeten worden afgemaakt. Nederland probeert er vaak uit te komen met een poldermodel, maar op dit gebied is geen convenant mogelijk.

  Mensen, kom tot bezinning. En zolang we nog machteloos lijken te staan tegenover het stoppen van dit soort praktijken is er altijd iets wat je als consument wel kunt doen: eet geen vlees meer, de mens heeft dat helemaal niet nodig. En als je toch vlees wilt eten: kies voor biologisch. Dan heeft het dier in elk geval een normaal leven gehad en een zo humaan mogelijke dood.

 49. Misjah zegt:

  Lieve mensen, ik ben zeer bekend wat er in de bijbel staat en het is nooit Gods bedoeling geweest dat we niet menselijke dieren zouden moet doden om te moeten eten, integendeel zelfs, het was zijn bedoeling dat we veganist/vegetariër zouden zijn! Vanuit de evolutietherorie zijn we net als -onze neven- de chimpansees omnivoren. God heeft het in de bijbel de mens wel toegestaan om dieren te eten en dan ook nog onder strikte regels zodat het dier niet onnodig mocht lijden. Maar dit was duizenden jaren geleden het geval en dit geldt ook voor onze evolutie. We zijn nu zover gekomen dat we absoluut geen dieren hoeven te vermoorden om te kunnen overleven! Dat was vroeger misschien het geval, maar nu toch zeker niet! Sterker nog, vlees eten werkt in ons nadeel, of je nou gelovig bent of niet! Kijk maar naar de film ‘Meat the truth’. Er is geen enkel geloof of religie die vegatarisme/veganisme verboden heeft. Dus of je nu Moslim, Jood ,Christen of Atheïst bent, je mag en kan altijd kiezen om geen dieren te vermoorden voor wat dan ook! Ik ben tegen het doden van alle wezens op deze prachtige aardbol, verdoofd of onverdoofd! Laten we er wel ajb opletten dat we geen PVV achtige kreten gaan uitkramen! Ik weet het, het is een emotioneel onderwerp ,zeker gezien de beelden, maar dit doet het harde werk van de PvdD geen goed om in deze hoek gedrukt te worden! Het heeft alles met Humanisme te maken en met Pacifisme. Laten we Mededogen aan de dag leggen met een ieder die nog niet zover is. Elk mens zit in z’n eigen ontwikkeling en ook dat is evolutie! Boeddha en Jezus waren het roerend met elkaar eens dat we zelfs onze vijanden lief moesten hebben en geen kwaad met kwaad moeten vergelden. Mijn leefregel is: “Heb uw naaste -mens en dier- lief gelijk uw zelf!”

  Keep on the good fight!

 50. olga heijtmajer zegt:

  Waarom geen GUILLOTINE?
  Akelig, voor ons, de mensen die meevoelen met dieren; maar vele anderen zijn helaas onverschillig voor het lijden van dieren. Dat zegt iets over hun vernauwde blik, alleen vanuit de mensenbelangen wordt gekeken.
  Maar de discussie in de Kamer moet niet alleen gaan over wat meer waard is: religieuze motieven of dierenwelzijn. Een eenvoudige ‘oplossing’ – in ieder geval verbetering tov het mes vanuit de hals – zou zijn de guillotine: in een klap door de ruggengraad en veel snellere dood.
  Stoppen met vlees eten is trouwens nog beter.

 51. petra fransen zegt:

  misschien is het een goed idee om dit filmpje te tonen in de eerste en tweede kamer tijdens de lunch, met henk bleker in het midden en de rest van het cda,chisten unie,en sgp op de eerste rang en het geluid op volle sterkte zodat je de doodskreet van het dier goed kan horen en uuhhh eet smakelijk!

  weten ze tenminste goed waar ze achter staan,stelletje barbaren!

  • Heel goed idee Petra! Misschien een idee om deze gedachte om te zetten in werkelijkheid? Ik doe mee!

  • Angélique Bornet zegt:

   Vreselijk ,verschrikkelijk .
   Het is weer de mens ,die tot dit soort hersenspinsels komt.
   Het is weer de mens ,die zich in zijn arrogantie ,dit recht toe denkt te
   kunnen dichten.
   Het staat nergens geschreven in de Bijbel of de Koran.
   Dit vraagt God ,Yaweh , Allah niet van ons.

   Een zeer goed idee van Petra en Iris !
   Deze gedachte omzetten in werkelijkheid , ik doe mee !
   Angélique Bornet.

  • Hillie Waning Vos zegt:

   het zou nog beter zijn om dit als reklamespotje tussen al die nieuwsitem enb films. Met dieren valt niet te spotten zij kennen net als ons angst, pijn en verdriet. Jammer dat zulke hufters het niet willen zien.

 52. Schandalig !!!
  En dat in een modern land, dat zichzelf graag “beschaafd” noemt.
  Onbegrijpelijk dat de huidige politici hier nog zo lang over moeten praten om deze dierenmishandeling te verbieden.
  Dit heeft met “godsdienstvrijheid” niets meer te maken, maar alles met voorwereldlijk sadistisch gedrag.
  Straks hoort het doden van “ongelovigen” ook nog tot de godsdiensvrijheid

 53. Oooo, wat afschuwelijk! Ik word helemaal niet goed als ik dit zie. Brok in m’n keel en tranen in m’n ogen! Onnodig. Wat een vreselijke regel voor een geloof! Wordt lekker allemaal vegetarisch!!

 54. joske grobben zegt:

  Vreselijk, ik kende het filmpje al van de voige X en durf eigenlijk niet een tweede keer te kijken. Onbegrijpelijk vind ik de wreedheden van de mens, ongeacht of het je geloof is of diegene die het dier afslacht (dood) . Dit noemen we dan ‘ritueel slachten’, omdat er een gebed wordt uitgesproken voorafgaande aan het afdraaien van de nek van het dier in een gruwelmachine. Mensen bedenk je toch en eet gewoon geen hap vlees meer. Doe niet mee aan wreedheden jegen dieren. Kijk toch eens wat er van de vleesindustrie geworden is, ongeacht of het hallal is of niet. Wees sterk en sta ervoor om niet langer medeplichtig te zijn. Ik ben zo blij dat ik geen vlees meer eet. Bleeker wordt eens wakker!

 55. R. van Bergen zegt:

  Dit laat maar eens andermaal zien wat voor barbaren het CDA in de personen van Bleker en Ormel oplevert. Geen enkel respect voor godes schepping, maar wel kwelen over rentmeesterschap. Het zelfde geldt voor alle joden en islamieten die denken dat hun god dit soort barbaarse, onnodige, praktijken met zijn schepping bedoeld heeft. Voor zover ik weet heeft de god van Abraham onnodig kwellen van slachtdieren verboden maar omdat er ver voor onze jaartelling niets beters voor handen was heeft hij de halssnede verordonneerd. Nu is er iets veel beters voor handen en hoeft er nog geen seconde onnodig geleden te worden, afgezien van de angst door geur van bloed, bij het doden van slachtdieren. Volgens mij wordt er dan ook ernstig gezondigd tegen de bedoelingen van hun god door hier mee door te gaan. Het kan ook zijn dat men betreffende die verordonneren door de god van Abraham men mij altijd besodemieterd heeft ( ook al zo’n van de bijbel afgeleide term, en gezien het gedrag van mensen als Bleker en Ormel lijkt me dat ook niet uitgesloten.

  Ik reken er dan ook op dat de meerderheid van de senaat, evenals hun collega’s van de volksvertegenwoordiging, hun verstand en hun mededogen met de slachtdieren, iets wat een beschaafd mens toch zou moeten hebben zou je denken, boven slappe praatjes van zogenaamde geestelijke voormannen van kennelijk achterlijke mensen een cultuur bestendigend die al van ver van voor onze jaartelling geldt, , hun stem zal laten bepalen.

  Roelf

 56. Anna Dekker zegt:

  Het is zoooo erg, het is barbaars, hoe kunnen mensen dit voor zichzelf goedpraten?

 57. Het is inderdaad een achterlijk geloof dat dit nog mag gebeuren in een land waar we nog met een parkiet naar de dierenarts gaan. Waarom moeten ze in Den Haag hier over nadenken, hebben ze daar oogkleppen voor, werkelijk schandalig. Goed dat er tenminste nog een partij is die dit aan de mensen in het land laten zien, ik wist het in ieder geval niet dat het op zo’n barbaarse manier zou gaan.
  Schaamteloze vertoning onder het mom van de Islam, moslims in het ziekenhuis ook zonder verdoving opereren en bij de tandarts trekken zonder verdoving.

 58. Jan Bleeker zegt:

  Ik kijk het filmpje ook niet omdat ik weet dat ik dan een rusteloze nacht tegemoet ga.Dierenleed grijpt mij zeer aan,de tranen springen in mijn ogen alleen al bij het zien van de afbeelding.Een gevoel van machteloosheid komt er dan over mij omdat ik zo graag zou willen dat aan dit nutteloze ritueel een einde kwam.Waarom worden deze barbaarse rituelen nog steeds uitgevoerd in deze moderne wereld.We leven in 2012,toch niet in het jaar nul?En dat allemaal omdat duizenden jaren geleden iemand is opgeschreven heeft dat dat uit naam van het geloof zo moet.Allemaal zo nutteloos omdat er waarschijnlijk helemaal geen Allah of God bestaat.Mensen zeggen altijd bewijs maar dat er buitenaards leven is,en bewijs maar dat er leven na de dood is.Maar dat zo lang geleden iemand deze voorschriften heeft opgeschreven omdat ie een visioen had wordt klakkeloos aangenomen.Bewijs nu maar is dat er een God is zou ik zeggen.

 59. GERRIP zegt:

  Als dit iets te maken heeft met geloof, stap ik daar vanaf.

 60. Marco F. zegt:

  Pfffffff, ik kreeg het helemaal warm, voel me naar en zal dit niet snel vergeten! Had beter niet kunnen kijken, maar dat is dan weer stuisvogel gedrag. Het is in en in triest om te zien hoe mensen met dieren omgaan!

 61. martin zegt:

  Nou mensen, dit is echt barbaars. Nederland gaat terug in de tijd. Nederland geeft steeds meer toe aan het geloof dan aan humaniteit en vrijheid. Laat de mensen die vinden dat zij echt geslacht (halal) vlees moeten hebben, het vlees dan ook ‘importeren’ uit land van herkomst of uit een land waar ritueel slacht de enige manier is om aan vlees te komen. Maar zadel ons niet op met jullie onzin van ritueel slachten. En als het hier niet goed genoeg is, dan kun je altijd nog terug naar land van herkomst. Daar kun je niets anders dan halal eten.

  • ,Ik ben zoooooooo met jullie eens.Geloof moet een prive kwestie blijven en “zij ” kunnen ons daar niet mee opschepen.Achterlijk gedoe! Enige oplossing : terug naar je land waar dat nog “normaal” is.En hopelijk worden ze daar langzamerhand ook wakker! Het is toch helemaal te gek dat joden uit Amerika en moslims uit het oosten ons gaan vertellen hoe je met dieren om moet gaan!!!
   Wat ben ik blij te lezen dat er nog humane mensen zijn.Leve Marianne Thieme die dit als speerpunt heeft. Niks one-issue partij.Dit betreft het hele leven van ons en onze planeet.Alles heeft hiermee te maken ook onze hele economie.Al het “graaien ” gaat toch over de ruggen van onze dieren?

 62. Linda van Twist zegt:

  Dit zijn net zulke Middeleeuwse toestanden als heksenvervolgingen, inquisitie en brandstapels, alles onder de mom van religie. Ik vind het een schande dat Nederland een regering heeft die middeleeuwse barbarij goedkeurt. Laat Henk Bleker zijn pony’s onverdoofd slachten? Religie en politiek zijn ziek en achterbaks. Leve Mevrouw Marianne Thieme. Ze is een HELDIN!

  • Linda van Twist zegt:

   40 seconden lijden is weer zo’n oudtestamentisch getal. Je wordt er zwaar cynisch van. Ik ben spinozist geworden. Mens is niet het centrum van het universum.

 63. Ik wil ieder dierenvriend vegetariër en veganisten met klem vragen nooit de grens te overschrijden naar “dat zouden ze bij de mensen ook moeten doen” weet dat er een groep op uit is het Nazisme (holocuast) op de vegetariers te schuiven, in de trand van als je van dieren houdt dan haat je de mensen als je geen dieren dood maakt dan moet je maar mensen dood maken. probeer altijd respect te houden voor mensen hoe wreed ze ook kunnen zijn soms. Uiteindelijk zijn vele van hen gewoon vastgelopen en kunnen ze er niet makkelijk een weg uit vinden. (Ook is Bleker in zoverre de ergste niet eens…., ben maar blij dat ie een hobbyboer en geen echte veeboer is, dan was het écht bloed opdwielen met de kraan (opengesneden nekken) open, de druk is heel erg uit de kringen van veehouderij en vleesindustrie en groepen die door tradities worden geleid). Het stopt wel; helaas gaat het een beetje langzamer dan we zouden willen, in die tussentijd lijden veel dieren en mensen nog steeds nodeloos; dat is diep triest, maar het is niet anders. We kunnen alleen proberen alles met repsect te benaderen hoe groot de misvatting of het leed ook is en te hopen dat het snel beter wordt.
  Go vegan!.
  http://www.veganisme.org

 64. Aiaiaiaiaiaaaa, wat heb ik een spijt dat ik dit filmpje heb gekeken. . Wij zoogdieren slopen deze wereld puur vanuit geloofsuiting/overtuiging en begrijpen niet dat geloof gewoonweg niet bestaat. Geloof in jezelf en meer niet. Verban het geloof en we kunnen als mens verder, eerder niet.

  R.I.P stier, wat een k+tfilm zeg…..

 65. Dorothy zegt:

  Hemeltergend en hartverscheurend! Barbaren regeren ons land!

 66. ik heb alle reaties gelezen maar durfde het fimpje niet te kijken.

  kinderen denken dat burgers aan bomen groeien en eten steeds slechter, we eten met zijn alle in nederland het meeste vlees en zijn te dik !!
  je kunt niet verwachten dat heel nederland ineens geen vlees meer eet . gewoontes die generatie op generatie doorgegeven zijn krijg je niet in een week uit heel nederland.
  natuurlijk zou het beter zijn als iedereen minder vlees at, minder vet, minder alchol dronk en niet rookt, maar gedult is een schone zaak!
  elk persoon dat aangegrepen is door het filmpje en 2 keer nadenk voor dat hij of zij wat koopt is er 1. en met boze reacties bereik je geen mensen en maak je geen verandering.
  geef het goede voorbeeld, zeg bv tegen de persoon in de supermarkt die een plof kip koopt of halal vlees god mevrouw wist u dat…. zonder haar boos aan te kijken en luister naar haar ga de discussie aan en mischien kun je haar overtuigen. natuurlijk heb je kans dat ze zegt waar bemoei jij je mee NOU EN ? VOLGENDE KEER BETER (rome is ook niet in 1 dag gebouwd )
  versprijd je mening ga de discusie aan en volg je hart maar laat andere mensen in hun waarde.
  alles kan beter in de wereld maar verbetering begint bij je zelf !! en ik hoop dat meneer de bleker naar het filpje kijkt en besluit dat het tocht echt anders kan en moet
  want ik ben van mening dat dierenleed tegen de wet is en dat iemand die hier woont zich aan de wet moet houden. en als we onze wetten niet goedgenoeg vinden ga dan masaal naar de stem bus en stem op de partij die dat wil en kan veranderen.

  pff ik heb genoeg gezegt vanavond meer weer eens een bioligisch vij uitloop eitje ipv een stukje vlees bij het eten wie doet er mee ? (ik snap dat de veganisten onder ons niet mee doen, petje af voor jullie )

 67. Martien zegt:

  Waanzin ten top! Onder het mom van Vrijheid van godsdienst onverdoofd! Dan is het halal! Hoe kan het zo ver komen? Hoe ver moet je gaan met die zogenaamde vrijheid van godsdienst? Wie dwingt iemand daartoe? Corinda, ik ben het met je eens. Nederland is geen land kennelijk voor de Islam. Al vraag ik me af OF dit werkelijk zo moet volgens de godsdienst. Tenslotte leven wij ook met de bijbel en dat is goed te combineren met humaniteit. Lijkt me iets voor theologen om dit eens uit te zoeken. Boeken van duidenden jaren oud, geschreven in DIE tijd. Waarom moet er zonodig geleefd worden volgens de letter van die boeken? Is iedereen dan te dom om dit goed te interpreteren? Volgens mij wordt het eens hoog tijd dat die onzin van onverdoofd slachten voor eens en voor altijd uit Nederland verbannen wordt. Zo ga je niet met een dier om, wegens een waanidee! Ik wordt helemaal niet goed over de illusie dat er een zogenaamde balans is gevonden. Mijn balans slaat hiervan door!

 68. Tijgertje zegt:

  Mensen die hier denken wreedheden uit de natuur bij te moeten halen wil ik graag het volgende gezegde onder de neus wrijven.
  “EEN DIER DOOD OM TE LEVEN, MAAR EEN MENS LEEFT OM TE DODEN”
  Mensen die denken in God of Allah te geloven zouden beter moeten weten, want beiden zouden niet willen dat hun schepselen zo moeten lijden. DIT IS ECHT MENSENWERK !!!!

  • Hoe graag ik je ook zou willen kunnen volgen: ik kan hier geen logica in zien. Dat gezegde slaat nergens op, en de toepassing hierop ook niet. De rituele slacht is minder wreed dan hoe een leeuw zijn beesten “slacht”. Een losstaand (en nergens op slaand) gezegde verandert daar niets aan. Wat mij betref wordt iedereen vegetarier, maar wel om geldige argumenten.

 69. Brittany zegt:

  Kom op zeg! Ik kan hier echt boos om worden!
  Elk mens op de wereld zou moeten weten dat dit gewoon niet kan!
  Ik ben echt een dierenvriend! En ik kan het echt niet meer zien!
  Ik moest er bijna van huilen…
  En er zijn nog veele meedere dierenleden.. Maaar dit was echt heel erg..
  Snij lekker zijn strott door en laat hey dier maar lekker stikken…
  Hoe kan je dat nou niet zielig vinden!
  Zag die ogen van die koe…
  Die mensen sporem niet! Zullen we hun keel ff door snijden..
  Pff ik kan nog wel ff doorgaan.. Maar veel kunne we er mss niet aan doen..

 70. Als je een dier zoiets aan doet en überhaupt aan durft te doen, ben je gewoon geestelijk ziek in je hoofd!

  Zoiets moeten ze afschaffen, en de dieren netjes onder verdoving laten slachten..
  Anders vind ik dat zij ook zonder verdoving behandelt moeten worden in het ziekenhuis e.d.!
  En anders gewoon het geloof afschaffen..
  Want dit noem ik totaal niet gelovig!

 71. a finkie zegt:

  waarom zo doe dan gewoon een kogel door zen kop dat die direct dood is op een andere manier dat het beestje direct dood is maar dit is schandalig moet dit alleen voor de moslims of islaam ze leven in nederland dus moeten ze zich aan passen naar onze wetten met het slachten en wij niet naar die van hun anders moet ze het vlees maar uit eigen land halen maar ik vind zo ga je niet met dieren om in nederland

 72. Evelien zegt:

  Dit is werkelijk afschuwelijk ik kon er niet langer dan een paar seconden naar kijken. Ik denk dat er bij de gewone slacht ook veel leed komt kijken en dat een dier ook niet altijd even goed zou zijn verdooft maar dit lijkt gewoon op martelen en dat alles alleen voor een stukje halal en koosjer vlees. Ik zie hier ook geen respect voor het dier vanaf. Ik vind het vreemd dat er heel veel wetten en regels sinds de jaar telling zijn veranderd maar dat de dieren nog op deze ouderwetse barbaarse wijzen worden geslacht . En dat in een land dat verder zo modern is.

 73. Dennis zegt:

  Als ik zit te kakken ziet dat er ook niet fraai uit, maar het gebeurt wel twee keer per dag….

  Ik stop met godsdienst

 74. Job Hoogendoorn zegt:

  Walgelijk filmpje.
  Maar wat een hopeloos overdreven reacties van mensen zeg. Dus dieren mogen andere dieren zeker ook niet meer aanvallen op opeten of weet ik veel wat? Oh wacht, dat is natuurlijk volgens de wetten van de natuur, dus dan mag het wel ja. Heel logisch allemaal hoor.

  En dieren als vliegen enzo doen er dan opeens ook niet toe? Ook apart he?

  Zorg gewoon dat dieren een goed leven krijgen zeg. Ik woon zelf op een biologische boerderij, en ik weet precies hoe het leven van de koeien hier verloopt. En dat is hartstikke mooi. De koeien gaan inderdaad naar de slacht als ze oud zijn. Volgens mij is dat namelijk een stuk beter dan dat een koe wordt opengereten terwijl ie nog leeft. Zoals het gaat in de vrije natuur.

  Oh, en daarbij is zo een metalen pin een hartstikke mooie oplossing, want dan zijn de dieren hersendood, en kunnen ze geen pijn meer voelen.

  • Ik wil ieder dierenvriend vegetariër en veganisten met klem vragen nooit de grens te overschrijden naar “dat zouden ze bij de mensen ook moeten doen” weet dat er een groep op uit is het Nazisme (holocuast) op de vegetariers te schuiven, in de trand van als je van dieren houdt dan haat je de mensen als je geen dieren dood maakt dan moet je maar mensen dood maken. probeer altijd respect tte houden voor mensen hoe wreed ze ook kunnen zijn soms, uiteindelijk zijn vele van hen gewoon vastgelopen en kunnen ze er niet makkelijk een weg uit vinden. ( Ook is Bleker in zoverre de ergste niet, ben maar blij dat ie een hobbyboer en geen echte veeboer is, dan was het écht bloed opdwielen met de kraan (opengesneden nekken) open, de druk is heel erg uit de kringen van veehouderij en vleesindustrie en groepen die door tradities worden geleid).

  • Een prachtig leven denk even na….
   Een koe onder dwang drachtig te maken haar ‘kind’ wordt vaak al na een paar dagen afgepakt om naar de (kist)kalvermesterij te gaan omdat de de melk aan mensen gegeven wordt en dat dat een leven lang (5 jaar gemiddeld) en dan het dier alsnog (vaak onverdoofd) te slachten???.

   En het verhaaltje over dat wilde vleesetende dieren dat ook doen is juis door de msnen gekomen omdat de mense vlees is gaan eten heel vroeger, alle vleesetende dieren zijn van origine aaseters door het gedrag van de msnenn zijn ze (ook) tot jagers geworden. stoppen de menen daar weer mee dan doen de vleestende dieren dat ook, en lig de leeuw neer bij het lam (zoals de bijbel zegt_ ook dan pas zal er tussen de msnen onderling vrede en échte liefde zijn.
   http://www.zuiveloffline.nl
   http://www.veganisme.org
   http://www.waardelozehaantjes.nl
   http://www.meatthetruth.nl
   http://www.seathetruth.nl
   http://www.veestapelen.nl

 75. Wat is dat vreselijk zeg . Echt zielig die eikels zijn niet goed in hun hoofd. Als je zoiets doet ben je echt mega ziek DIERENBEULEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 76. Corrie Noort zegt:

  Niet te geloven, dit is om te huilen, wat een dierenleed. Dit laten we zomaar gebeuren, het is om je kapot te schamen, bah, ik kots er van. En dat uit naam van het geloof, dit is niet wat God wil, wij zijn verantwoordelijk voor de dieren, dus ook voor al dit dierenleed. Dierenbeulen zijn het, niet meer en niet minder. 40 minuten lijden, wie haalt het in zijn hoofd om dit goed te keuren, en dat wordt beslist door iemand uit het CDA, weg met die vent!!

 77. Je kan mij niet wijsmaken…. dat welke god of wat dan ook van welke godsdienst dan ook… vraagt om dit soort idiote dierenleed. Zo wel… dan mogen alle mensen van dat geloof burnen in de hel =) jammer dat hier nix tegen gedaan kan worden meer…. ;(

 78. Lisette zegt:

  Dit is echt gewoon ziek! Hoe kun je een ander levend wezen nou zoiets aandoen?! Je kan de angst en de pijn gewoon in de ogen van die arme dieren zien.

 79. Ik heb het filmpje bekeken. Eerlijk gezegd vind ik deze wijze van slachten niet bijzonder stuitend. En ik ben niet overtuigd van een betere slachtwijze elders. Wat mij betreft is een rituele wijze van slachten prima als het beest daarvoor een goed leven heeft gehad. En het zou enorm schelen als iedereen zich zou beperken tot maximaal één keer peer week biologisch vlees of MSC vis. Zelf ben ik overigens vegetarisch.

  • Berna van Es zegt:

   Jelle, weet je wel wat je zegt.
   Erg kortzichtig en dom gedacht,als een dier een goed leven heeft gehad, mag het wel op deze manier afgemaakt worden.
   Ik zie dat je vegetarisch bent.
   Waarom ben dit geworden??? Door dit toe te staan. Onbegrijpelijk.

 80. Ik ben Mike 18 jaar en ik kon deze video niet meer aanzien na een paar seconden. Die arme koe ik zag haar nog even knipperen met haar ogen toen haar nek half aflag. Die slachters doen hetzelfde als wat hitler met joden deed. Kijken hoe die vuile dierenbeulen het vinden als hun strot doorgesneden zou worden. Nee dat zou “inhumaan” zijn. Nou wat men met dieren doet is net zo inhumaan. Ik wou dat er wat aan gedaan zou worden echt wat aangedaan zou worden geen pogingen om dierenleed te minderen maar echt het resultaat zichtbaar gelijk zou zijn. Ik ben vorige week zelfs vegatarisch geworden en ik heb geen enkele behoefte naar vlees gehad. Dit is al eeuwen zo hoe dieren door mensen worden behandelt. En zolang wij onszelf superieurder blijven voelen wat niet zo is dan zal dit nog eeuwen doorgaan. En voor de mensen die zeggen ja ik doe dit voor mn geloof, lazer lekker op met je geloof. Ja ik zei lazer op met je geloof en hier blijf ik bij staan. Ieder levend wezen verdient een leven zonder naar een slachterij te gaan. Geen enkele god zou een dier zo laten lijden. En als ze dat wel doen, nou dan is het geen god in mijn ogen.

  • *Die slachters doen hetzelfde als wat hitler met joden deed

   Goeie vergelijking ja! walgelijk!

  • Brittany zegt:

   Je hebt helemaaal gelijk!

   • Hoi, met mam,Vaatdoeken??? Geen idee meer meis, het is nu jullie eigen seitkke, daar weet ik de weg niet in de kastjes.Maar alle gekheid op een stokje, wat een leuke blog, een waardig opvolger van degene die je voor Fancy schreef en nu voor mij ook helemaal nieuw.Ga zo door, dan kijken we stiekem om een hoekje mee hoe het gaat bij/met julllie.Liefs mam.

 81. Het wordt tijd voor Bio-Kabab….

 82. ylona van der koijk zegt:

  Ieder mens dat in staat is tot dit soort slachtpartijtjes zijn onmensen en geen haar beter dan de beulen van Hitler. Zij hebben geen gevoel en zijn dus gewoon psychopaten. Ziek! Mijn ziel doet gewoon pijn bij het zien van deze en talloze andere ellendige beelden.

  • I.Joustra zegt:

   @ Ylona .Ziekte is gèèn keuze Een overtuiging wel .Je bent erg kwetsend voor mensen die ziek zijn ,die keizen daar niet voor. Fascisme was iets heel anders .Een totallitaire systeem,Hier enn u zijn de politici gekozen dus moet en kun je bij je mede burgers zijn.Een heel groot verschil vergeleken bij die tijd.Zou me eerst eensi n politiek gaan verdiepen en in psychologie en psychiaterie voor dat je dit soort uit spraken doet .Je zet je zelf zo te kijk .En berokend daar mee juist de dieren beweging heel veel schade.Denk je dat iemand je serieus neemt als jijje zelf niet eens serieus kunt nemen?

 83. Ik zeg afschieten!!! Of beter nog….nog tien keer zoveel laten lijden als dat beessie heeft gedaan.

 84. Marieke zegt:

  Tja, bij halal en koosjer vlees is er bij het slachten tenminste nog respect voor het dier vanuit het geloof.. Dat is van de bio-industrie en de ‘normale’ slachthuizen niet bepaald te zeggen! Het beste is natuurlijk om dieren überhaupt niet te vermoorden alleen om op te eten, maar als ik vlees zou eten toch liever halal/koosjer geslacht dan ‘normaal’. Ik vind het doorsnijden van de keel niet zieliger dan het schieten van een pin door de hersenen, allebei onacceptabel in mijn ogen. Maar als het dan toch moet vind ik respect heel belangrijk. Enig idee hoeveel procent van de kippen die voor de slacht gaan ‘per ongeluk’ nog leven als ze van hun ingewanden worden ontdaan? Dan gebeurt bij halal/koosjer slachten écht niet, als je dat doet krijg je de imam/rabbijn op je dak.

  Oh voor de duidelijkheid: Ik ben geen moslim en niet joods. Dit is mijn mening als fanatieke vega, op basis van alles wat ik erover heb gelezen, gezien en gehoord over dit onderwerp.

 85. Jan Morgan zegt:

  That was horrible!!! There has GOT to be another humane way in doing something like that!! I know it has to be done but you can see the pain in those animals’ eyes!!

 86. Elk Eerste Kamerlid dat meent dat religie voldoende reden is om een dier 40 seconden onnodig te laten lijden, zou opgehangen moeten worden. Weg met die mensen! Dat zijn de grote misdadigers

 87. Hee allemaal,

  Ik ben 18 jaar, en pas sinds kort bekent met alles wat er rond dierenleed gaande is.
  Ik vind het verschrikkelijk waar ik langzaam allemaal achter kom.
  Toch weet ik niet zo goed hoe ik hier tegenaan kan gaan. Als het mijn beurt is om te koken probeer ik vegetarisch te koken, maar dat valt niet altijd mee. Dus koop ik vlees met op z’n minst het beter leven keur merk erop. Ik wou bijna het voordeel vlees kopen, maar dat kon ik met mijn kennis van de voorgaande week over de plofkip, niet meer over mijn hart verkrijgen. Dus toch maar een paar euro meer betaald.
  Het schokte me wel dat ik er pas op deze leeftijd achter kom, en hoop echt dat er meer over op tv komt, om ook jongere kinderen hiervan bewust te maken (het liefst niet met TE schokkende beelden) Maar zou eigenlijk ook niet weten hoe we dit aan de mensen kunnen duidelijk maken.
  Dit weekend gaan we met de familie BBQ’en, ik hoop hierbij mijn familie over te halen om geen voordeelvlees meer te kopen. En ja, het is duurder, maar we hoeven echt niet elke dag vlees te eten.
  Ik ga in ieder geval minderen, en alleen nog vlees eten/kopen met het beter leven keur merk.

  Bedankt voor al jullie reacties, ook hier leer ik weer veel van.

  • Pieter zegt:

   Hoi Ieff, het is een begin, tof dat jij er in ieder geval al bewuster mee omgaat. Een argument om geen bio-industrievlees meer te kopen is ook je eigen gezondheid! Ziektes, teveel antibiotica (met al voorkomende resistentie bij mensen) stresshormonen in dat vlees, etc naast dat het weten maakt dat zo’n stuk vlees al minder lekker smaakt. Er is veel info te vinden hierover. Dan kijk je toch anders naar die kiloknaller op je bord. Wat doet het met de gezondheid van jezelf? En is biologisch echt zoveel duurder, met alle voordelen die het heeft? Je kan ook lekker en goedkoop koken zonder vlees. Ken je de Vegetarische Slager al? Dan hoef je niks te missen aan vlees. Ja, het is wat duurder dan bio-industriemartelvlees maar met een beetje rekening houden met, is het echt goed te doen.
   Er is zoveel meer lekkers dan die ‘duffe tofu’. Van gerookt ‘spek’ tot ‘nepkip’, tunabutnotuna (zooo lekker!) tot aan lekkere worsten, gehakt, tot complete BBQ pakketten aan toe. Ik heb al menig verstokte vleeseter voor de gek kunnen houden ermee :)

 88. Pieter zegt:

  Ieder die hier met kul argumenten komt om mensen die dit NIET willen en er voor gaan dat dit stopt en ja ook die hele HORROR bio-industrie, te kleineren, die zoeken enkel excuses om maar vooral vlees te blijven vreten. Ga eens bij jezelf te rade hoe ziek en hypocriet je eigenlijk zelf bent dat je dit alles wel best vindt. Als je het gruwelijke lijden harteloos kan zien. Weten en toch vlees blijven eten.
  Ja, er is zoveel fout aan ‘in de wereld’ bv Coca Cola, sweatshops , oorlog, etc etc etc. Maar moet je dan maar alles best vinden en op je gat blijven zitten!? Lekker makkelijk om af te geven op mensen die tenminste dit OOK willen aanpakken. En wat deed Floris zoal de laatste tijd om de wereld een beetje beter te maken? Nou? En jij? Als je niks om dieren geeft, kan, maar dat je zulk gruwelijk leed niks interesseert ( maar wel hier komt kijken…) nou hoe afgestompt en wreed ben je eigenlijk zelf?

 89. I.Joustra zegt:

  Ach wat zielig mensen die het nodig hebben om dieren leed te gebruiken om hun eigen rasisme en frustratie er uit te kunnen gooien.Ga pilletjes slikken ,sporten,dansen of in therapie of zo maar misbruik het leed van dieren niet hier voor.Ik denk dat het over grote deel van de schreeuwers gewoon aan een broodje shoarma zit of een broodje tonijnsalade of kip kerrie salade .Of op leren schoenen loopt of een wollen trui draagt .Schapen lijden dagen lang als hun billen er onverdoofd af gesneden worden Ze zouden raar kijken als iemand dan ook zo tegen hun aan zou gaan staan schreeuwen. Grote hypocrietelingen hier boven dus .

  • Nicole zegt:

   Ik eet vlees ja,maar wel biologisch en zeker dat ik op heeeel veeel dingen let met dierenleed.!!! En het slachten zelf vind ik barbaars zoals die moslims dat doen. Die koe die sporadisch uit de slagerij rent is niks vergeleken met de 10000000 koeien die nu lijden vanwege hun geloof. De pin is echt wel diervriendelijker! Dan maar rasistisch zoals jij zegt… Maar enige aanpassing aan ons land zou toch wel op zijn plaats zijn! En dat van die schapen gebeurt niet in Nederland maar in Australië voor de UGG.

   • I.Joustra zegt:

    Uggs worden niet in australie gemaakt .En wol komt echt niet alleen uit Nederland .En heb biologisch vlees is betekent alleen maar dat er geen troep over het land gaat.
    Geeft helemaal geen garantie dat het dier een beter leven gehad heeft.Er zijn onderzoeken die het tegenovergestelde aan tonen.Dus allemaal reden om nog steeds niet zo superieur te doen .

  • Pieter zegt:

   Dit heeft niks met racisme te maken ( spel dat woord tenminste goed voor je met die term gooit) maar met het willen stoppen van lijden. En is dit maar oké ‘omdat er zoveel meer gruwelijke dingen in de wereld gebeuren’? Zo kan je voor alles wel een excuus vinden. En vooral zelf niks veranderen. Nee, de mensen die willen dat dit stopt ( en die zetten zich doorgaans in om meer horror in de wereld te stoppen voor dier èn mens) lekker makkelijk voor hypocriet uitmaken. Lekker makkelijk hoor, zelf consequent fout zijn want dan ben je tenminste principieel ??? Liever inconsequent goed dan consequent fout. Iedere stap, minder of helemaal geen vlees meer eten, is er één, in ieder geval beter met de aarde en alles dat er op leeft omgaan is beter dan op je gat lekker van alles roepen over die ‘hypocriete wereldverbeteraars’. Schaam je dat je hen voor racisten durft uit te maken! Wat doe jij om het leven op aarde een beetje minder schade toe te brengen?

   • I.Joustra zegt:

    Pieter .Ik hoef aan jou geen verantwoording af te leggen.Denk dat ik al vegan was toen jij er nog niet eens was zo,n dertig jaar .En dan kritiek krijgen omdat ik een funfurkraag op m,n jas heb van mensen die aan de kiloknallerkip zitten.Dat alles dank zei die schreeuwaktivisten Want da thort niet moraalridders .Terwijl nertsen het bewezen comfortabeler hebbendan kippen b,v..Heb nog nooit een auto gehad and so on .
    Nee ik schaam me niet om mensen voor racist uit te maken die moord en brand gillen om minderheids groepering aan te kunnen pakken .Lees hier toch voornamelijk kritiek op hun geloof en ras niet op hun daden. wordenals barbaars weg gezet terwijl hoe het echt niet zeker is dat dieren in de bioindustrie minder lang lijden.Daar staat geen dierenarts bij. .. . . . ..

  • dorien zegt:

   ehhmmm mag mij verissen maar wol wordt geschoren niet gesneden

   • I.Joustra zegt:

    Dorien Billen staat er niet wol .,Hun billen en staart waarschijnlijk ook worden er af gesneden zodat daar litteken weefsel komt waardoor er geen wol meer kan groeien .Poep blijft bij schapen in de wol daar hangen .Daar gaan maden in broeien .Er komen ontstekingen en het rot daar half weg.Met duizenden schapen is het niet te doen om dat in de gaten te houden vandaar het preventief weg snijden .Trouwens ook bij het scheren wat in een razend tempo gebeurt wil het nog wel eens uit schieten.

 90. Bah, walgelijk

 91. Kicks van der Burg zegt:

  Tja, mensen zouden moeten stoppen met het vetmesten van dieren, om ze daarna te doden en op te eten…
  Maar deze vorm van afslachting zou helemaal verboden moeten worden!!!

 92. Ik vind het wel interessant dat deze mensen allemaal reageren op dit filmpje, maar hoeveel van jullie laten hun stukje vlees staan in de avond?! Hallal slachten is niet erger dan wat Nederlanders doen. In Nederland krijgen ze eerst een stroomstoot van veel volt, dan is het dier zogenaamd verdoofd! Daarna worden ze open gereten van boven tot onder en hun ingewanden eruit gehaald… levend mensen… jawel levend! Hoor je daar iets over, nee natuurlijk niet, want daar krijg de overheid zwijggeld voor! Koeien worden gedood door een pin door hun hersens te schieten. Wat helaas vaak voorkomt is dat een koe de pin wel in zn kop krijgt, maar scheef. En dan gebeurt het nog wel eens dat hij de slagerij uit rent! Denk je dat dit gelogen is?! Neen hoor… geloof me dit gebeurt echt! Dus laten we niet gelijk allemaal zo raar doen over hallal vlees… vlees is vlees… het was ooit een dier… Ik zeg wel een ding, om een koe hallal te mogen slachten moet hij een goed leven hebben gehad. Moslims mogen namelijk geen dieren eten die van de massa productie komen. Dan is het vlees namelijk niet meer hallal! Ik ben geen moslim, maar ik heb mij hierin verdiept. Dus eerst verder kijken dan je neus lang is en dan pas reageren mensen…

  • Kicks van der Burg zegt:

   Dees, ik ben het met je eens!

  • I.Joustra zegt:

   Helemaal mee eens

  • hallo dees
   je bewering dat dieren levend ontdaan worden van hun ingewanden is onjuis, dieren worden eerst leeg gebloed dan gewassen en dan pas ontdaan van organen !!

   het verschil tusen halal en regulier is dat onze dieren verdoofd worden
   het vee word na transport 24 gerust en gecontorleerd door de keuringsdienst van waren
   daarna worden ze verdoofd doormiddel door middel van electrode klemmen of kooldioxide
   en daarna gebloed ipv zonder verdoving leeg gebloed leeg bloeden duurt ongeveer 5 minuten !!
   maar onderdoofde dieren verliezen tzt het bewustzijn terwijl dieren uit het reguliere slachtproces verdoofd zijn daaran worden ze gewassen en alle haren worden er af gehaald en dan pas worden de organen verwijderd (dit is bij varkens ) bij runderen gebeurd dit door een schiet masker het is inerdaad waar dat dit wel meed dan eens fout gaat(z’n 15% ) maar bij ritueel slchten gaat het ongeveer 14% fout en herverdoven bij een schietmasker is sneller gedaan dan bij rituele slacht !

 93. Nicole zegt:

  We wonen in Nederland en niet in moslimlanden, hier gelden de nederlandse regels qua slachten, zo ook voor de moslims. Als ze dit niet aanstaat vertrekken ze maar weer naar hun eigen fijne landje. Ze mogen blij zijn dat ze hier mogen wonen!!! Als wij in hun land gaan wonen moet ik me ook aanpassen aan hun cultuur.. Heb het niet zo op die moslimcultuur en al zeker niet op deze slachtmethode, religie aan me…..!!!!!

  • mariella zegt:

   Vind ik ook geloof is shit !

  • Marcella zegt:

   Helemaal mee eens.

  • ik denk je hebt niet goed gelezen wat dees zei Nicole het heeft niets met goddiens te maken ook wij Nederlanders doden dieren erg pijnelijk , en laat je een stukje vlees staan nee dus dood je dieren om hun vlees conclusie we doen het allemaal opeten ons stukje, veel karbonade of gehakt het was een dier wat je ervoor hebt geslacht ja toch niets met geloof of zo gr maria

  • Rachid zegt:

   @ Nicole, waarom richt jij je nou alleen op de moslims??? Waar stuur je de Nederlandse Joden naar toe??? Probeer in het vervolg eerst even na te denken voor dat je gaat krijsen………………..

 94. Rochelle zegt:

  VERSCHRIKKELIJK!!!!!! DAT ZIJN GEEEN MENSEN DIE DIT DOEN!!!
  Wat een verschrikkelijk filmje!! Ik ben 20 en ben HEEEL BLIJ dat ik al 11 jaar vegetarisch ben!!! WAT EEN VERSCHRIKKELIJK FILMPJE!!!!!!! ZO ERG ZO ERG!!!

 95. Verdomme..dit is toch niet normaal!!!! Please laten we er met zijn allen voor zorgen dat dit onmiddelijk stopt!!!!!!!!!!

 96. Nee, dit kan echt niet.

 97. Ik ben geen voorstander van onverdoofd slachten, maar hoe lang duurt het nou “normaal” voordat zo’n dier buiten bewustzijn is? Ik neem aan dat 40 sec de bovenste grens is en dat het merendeel van de dieren veel eerder buiten bewustzijn raakt. Deze video laat geen enkel dier zien dat 40 seconden lijdt.

 98. Floris zegt:

  DENKEN WE FF NA?!

  hallo mensen, ik ken dit soort beelden wel hoor. En ik heb er wel veel langer dan 40sec naar gekeken….
  Maar wat ik jammer vind is dat het weer zo lekker kort door de bocht gespeeld wordt…

  Deze beelden komen hoogst waarschijnlijk niet uit Nederland, dat om te beginnen. Het is bekend dat er over de hele wereld op nare manieren geslacht wordt en dat er ook vaak dingen niet volgens de regels gebeuren….
  Daar moeten we zeker over blijven praten en naar oplossingen zoeken.

  Maar laten alle mensen die hier achter uit hun strot komen over wat ‘MISDADIG’ is, zich eerst even achter hun oren krabben, want kijk eert even naar wat je zelf doet….

  Eet je biologisch vlees of ben je vegetariër? > alleen dan mag je überhaupt beginnen aan deze discussie, want in alle andere gevallen werk je mee aan systemen die geen haar beter zijn dan bovenstaande, en reken maar dat dit soort leed ook voorkomt in de reguliere abatoirs, verdiep je er maar eens in!

  En dan nog: het afkeuren is één ding, maar ga mensen niet voor misdadigers uitmaken zolang je kleren draagt die in sweatshops in Azië worden gemaakt, zolang je Cola drinkt van een fabrikant die oorlogsmisdadigers in het zonnetje zet, en ga zo maar door….

  Als je écht wat wil doen, stem je met je portemonee op het moment dat je in de supermarkt staat!
  En bespaar me het hypocriete gejank om ‘de arme beestjes’ als je alleen maar in actie komt als het om een moslim of een jood gaat en er iemand een totaal random filmpje in elkaar knutselt met spannende muziek eronder….

  Doe het goed of laat het a.u.b.!!

 99. Marion ten Brinke zegt:

  Ik gruwel van die beelden! Hebben we geen respect voor dieren? Blijkbaar niet!!

 100. Marion ten Brinke zegt:

  Ik kan dit niet aanzien! Wat akelig! Hebben we dan geen respect meer voor dieren? Blijkbaar niet!

 101. Ik ben zelf al ruim 30 jaar vegetariër, maar ik vind dit nog wel meevallen. Vergeleken met de bioindustrie is dit lijden niks. Maar ook vergeleken met door een leeuw in de savanne te worden gepakt is dit niks. Neemt niet weg dat het allemaal best beschaafder kan. Het idiote is dat deze regels ooit waarschijnlijk zijn ontstaan om juist diervriendelijk te slachten, want destijds was dit de minst wrede manier! Zo scherp mogelijk mes, zo snel mogelijk dood met zo min mogelijk (misschien wel geen) pijn. Maar ja, religie moderniseert niet of nauwelijks, dat is zo jammer. Het kan nu beter. Maar toch: die veertig seconden zijn daarna voorbij. Het beest houdt er geen trauma aan over. ;) Het lijden valt in het niet bij een leven in de bioindustrie. (Als je DAT met mensen ipv varkens zou doen, zouden de concentratiekampen verbleken als vakantieoorden.) En het veetransport. Echt. Dat is allemaal veel erger. Staar je niet blind op het mindere dierenleed. Daarom was 115 red een dier ook zo absurd. Red een eendje terwijl je honderden miljoenen beesten laat creperen in de bioindustrie. Hypocrisie van hier tot de oneindigheid.

  • Floris zegt:

   helemaal mee eens!

  • Netty Meelen zegt:

   Ik vind iets, wat dan ook, aan dierenleed doen, nooit hypocriet. Ik ben het met je eens dat er grondig wat aan de bio-industrie gedaan moet worden, omdat daar en tevens met het extreme dierenvervoer, nog veel meer dierenellende is gemoeid. Maar je moet, als je het wilt aanpakken, wel ergens beginnen. Dan vind ik het zeer geoorloofd om met onverdoofd ritueel slachten te beginnen. Mede omdat dit vanuit religieuze uitgangspunten geschiedt, die praktisch gezien al lang achterhaald en dus volkomen onnodig zijn. Als mensen daar waarde aan hechten enkel en alleen omdat het altijd zo is geweest en het binnen de rituelen past, dan kies ik persoon meteen voor dierenleed en niet voor religieuze traditie en de Tweede Kamer duidelijk ook. Wanneer dan ineens aartsvijanden de handen in een kunnen slaan en zelfs ter verdediging de vreselijke holocaust erbij wordt gesleept, dan wordt het wel een heel kwalijke geschiedenis. Het wekt in ieder geval mijn woede en verontwaardiging op.

   • Nicole zegt:

    Groot gelijk

   • I.Joustra zegt:

    Bij je zelf beginnen lijkt mij een beter plan.Gewetenskwesties alleen voor anderen laten gelden was altijd een typisch Nederlands . . . . . . . ..trekje .Juist Ja

  • :(

 102. Het is alweer het zoveelste bewijs dat onze regering gevormd is door barbaren, want iets anders kan ik het niet noemen als politici de godsdienst-waan honoreren en deze praktijken toestaan. Politici dienen BESCHAVING te ondersteunen en uit te dragen en niet barbaarse praktijken!
  Wat absoluut fout is, in welke religie dan ook, IS FOUT en dient verbannen te worden.
  Als vleesetende religieuzen het hier niet mee eens zijn, dienen ze terug te keren naar hun barbaarse geboortegrond.

  • I.Joustra zegt:

   Denk dat die geboorte grond van velen hier ligt.En je bedoelt dat grond barbaars kan zijn of een land of standpunten of mensen . . . . . .

 103. Sanne V zegt:

  mijn god, dit is zo ongelofelijk zielig! ik kon het na 10 seconde niet meer zien. bah
  dit moet niet kunnen!

 104. Dick Jurriëns zegt:

  verschrikkelijke beelden die weer eens bevestigen dat de mens zich superieur stelt boven het dier. Onwetend (of niet willen weten?!) hoe zeer hij als mens afhankelijk is van het dier. Zonder gezond dierenrijk geen gezond milieu en dus geen goede leefomstandigheden voor de mens.

  • helemaal mee eens.. de mens hoort NAAST de dieren te leven.. in alle respect.. eten en gegeten worden oke..maar hoe behandel je het die(wat voor jou zijn leven geeft) tijdens zijn leven en sterven..kotsmisselijk wordt ik vna dit zg “”beschaafde land”” alleen maa rom “”tolerant”over te komen…

 105. Ankie Ernst zegt:

  Het onverdoofd slachten zou verboden moeten zijn.Dit is puur dieren leed en dat is verboden bij de wet.

 106. Melissa Ligthart zegt:

  Wat een vreselijk filmpje!!
  als mensen naar ons land komen moette ze zich ook aan onze regels houden! Goddienst of niet!!
  En anders mag je van mij al die mensen die onverdoofd slachten wel weer lekker naar hun eigen land sturen!!

  • Floris zegt:

   Misschien kan Melissa beginnen met de taal van ‘ons land’ onder de knie krijgen…. Geeft ze meteen een goed voorbeeld aan al die mensen die hier zijn ‘gekomen’…. ;)

  • Dick Jurriëns zegt:

   @ Melissa Ligthart: dierenwelzijn en/of kiezen voor dieren heeft niets met religie of herkomst van land te maken. Pijn is pijn, dood maken is dood maken. Ik heb nog nooit van Joods / Christelijk (etc.) / Zweeds / Iraanse (etc. )pijn gehoord.
   Vrijheid van godsdienst en meningsuiting is een groot en rijk goed…. respect voor dieren evengoed! Tegelijkertijd zijn ze beide net zo belangrijk om voor te strijden.

 107. `k Vind heel dat halal gedoe en koosjer regelrecht barbaarse onzin en ik geloof er niets van dat welke god dan ook dit dierenleed zou toestaan. `k Begrijp hoegenaamd de gedachte niet achter dat koosjer of halal. Waarom moet een dier perse lijden ????

  • Floris zegt:

   Ik zou zeggen: verdiep je er eens in. Er is hierover veel en duidelijke uitleg te vinden op het web, en je kan natuurlijk ook eens gaan praten met een moslim of jood die er wat van weet.
   Ik snap de verontwaardiging heel goed, maar er zitten gewoon historische wortels aan vast die behoorlijk diep zitten.
   In bijvoorbeeld de islam, zijn er regels die bij het slachten in acht genomen dienen te worden, die er op zijn gericht dat het te slachten dier zo min mogelijk lijdt. Dat we nu manieren hebben gevonden die daar beter in voorzien, wil alleen maar zeggen dat het misschien tijd is om daar discussie over te voeren. Dat gebeurt op dit moment ook. Maar mensen zo maar iets door de strot duwen is denk ik niet het antwoord. Bovendien zal het vlees via import nog altijd beschikbaar blijven….

   • Netty Meelen zegt:

    Dat het vlees via import beschikbaar zal blijven is geen argument. Je zou dan nooit meer iets kunnen veranderen, “want anderen doen het ook niet”. Nederland zou trouwens niet het eerste land zijn met zo’n verbod. Met een verbod op onverdoofd ritueel slachten kan je als land een voorbeeldfunctie hebben.
    Tevens kan je aan mensen die het uit religieuze overwegingen er niet mee eens zijn , laten zien dat er ook anders denkende zijn en dat hier bepaalde waarden en normen en vooral ook wetten gelden Dierenleed is verboden bij de wet. Simpeler kan het toch bijna niet?
    En inderdaad, er is nog heel veel meer te bevechten op het gebied van dierenleed!

 108. Gezien de reacties heb ik het filmpje maar niet gekeken.
  Was gister al van plan om te kijken,maar mijn hart bonsde in mijn keel,over wat me te wachten stond.
  Zoiets kan ik ook niet begrijpen.
  En dat noemen ze MAAR 40 seconden lijden.
  Je ziet de angst al in de ogen van het bovenste plaatje,en dat is al niet om aan te zien.
  Arme dieren dit die moeten ondergaan,echt heel heel triest.
  Kan me niet voorstellen dat GOD dit zo wil.(mits die al bestaat).
  Ik vindt gewoon dat dieren eerst verdoofd dienen te worden,tja beter nog is dat ze helemaal niet geslacht worden,maar dat zijn dromen.

 109. A. van Ekelenburg zegt:

  … misschien dat t in een versje beter tot mensen doordringt …

  EL-HEL ONVERDOOFD HALAL

  Wie zijn die wijze mensen
  wie denken zij te zijn
  hoe denken zij te weten
  te voelen … onze pijn

  Wie zijn die wijze Christenen
  wie denken zij te zijn
  hoe denken zij te oordelen
  over vrijheid en onze pijn

  Wie zijn die wijze Kamerleden
  waarom luisteren zij slechts
  naar hun financieigen belangen
  wie zijn zij eigenlijk echt

  Weten die wijze mensen hoe
  wij gruwelijk onverdoofd worden geslacht
  voelen die wijze mensen welke
  marteldood ons wacht

  In God’s naam smeken wij bevend
  voel onze angst, zie ons verdriet
  verlos ons uit onze wanhoop
  en duister bestaan, meer vragen wij niet

 110. Ongelovelijk dat dit deze dieren wordt aangedaan, worden ze geslacht en nog dan nog eens extra laten lijden……..hier kan ik echt niet bij en mag ook niet doorgaan. STOP met die waanzin.

 111. Miranda zegt:

  Vreselijk…..kan wel janken als ik dit zie…..degene die hiervoor is zouden ze aan moeten doen wat ze deze dieren aan willen doen…..absoluut op tegen. Wil dan nog wel helpen ook hoor om die keeltjes door te snijden….stelletje idioten die er rond lopen…..

 112. Ik kan het gewoon niet aanzien ,ben ook vegetarisch maar heb het wel op mijn FB gezet.

 113. Maaike zegt:

  Arme arme dieren. Mijn hart huilt!!

 114. Lindsey Stone zegt:

  Jezus Christus waneer huid dit waanzige wreedheid nou op??? Elk fatsoonlijk mens moet toch weten dat dit niet mag gebeuren!!!!! Ik moet hier zowat van overgeven het is zo aangrijpend.

 115. P. Henstra zegt:

  Degene die vindt dat een dier 40 seconden mag lijden alvorens het bewustzijn te verliezen, moet wel een hele kouwe kikker zijn. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat ‘mededogen’ en ‘barmhartigheid’ belangrijke waarden zijn in de grote wereldreligies, inclusief islam en jodendom. Waar is het respect voor Leven gebleven? Een dier is óók een levend wezen, een mede-aardebewoner! Ik vind het ronduit barbaars dat deze praktijk überhaupt wordt toegestaan in een land dat zichzelf beschaafd noemt. Echt walgelijk. Alleen biologisch vlees zou naar mijn mening ‘halal’ of ‘koosjer’ mogen heten. Als men toch vlees wil eten, moet het dier een natuurlijk leven hebben gehad, met voldoende leefruimte, met biologisch voedsel zonder hormonen en andere troep erdoor. Last but not least moet het dier een pijnloze dood krijgen, met zo weinig mogelijk stress daaraan voorafgaand. Dit alles is beter voor het dier, het milieu en de mens. Dát is pas religieus!

 116. dani jansen zegt:

  stelletje sadisten. Van dingen als dit krijg ik moordneigingen,maar dan op mensen die dit doen! walgelijk, onsmakelijk. godver!

 117. glenn wassenbergh zegt:

  MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,MISDADIGERS,

 118. Corinda zegt:

  Gewoon helemaal verbieden dat Halal
  wat een dierenleed.
  kunnen we het niet anderom doen.. (koe-mens)
  Waarom is er nu zoveel dierenleed op deze wereld. Echt ziek

  • A. van Ekelenburg zegt:

   … omdat de mens waarschijnlijk behoefte heeft aan slaven om over te heersen en te martelen …