Aan de strandpromenade van het Engelse dorp Weston-super-Mare heeft een man een zeemeeuw voor de ogen van kinderen tegen een muur geslagen nadat de meeuw een patatje van hem had gestolen.

zeemeeuw
Brit doodt zeemeeuw na stelen van patatje | Foto: Erwin Vermeulen

De man greep de meeuw na de diefstal bij zijn poten en slingerde hem vervolgens tegen de muur. Een aantal kinderen waren getuigen van deze gruwelijke daad. Een woordvoerder van de dierenrechtorganisatie RSPCA laat weten:

“Dit is een schokkend incident en een compleet onacceptabele manier om een dier te behandelen, getuigen van deze daad zijn vast overstuur geraakt.”

Tegenover een ouder van één van de kinderen die getuige was verklaarde de man dat meeuwen ongedierte zijn en dat ze haar kind dit moest bijbrengen. In reactie op een andere ouder die vroeg waarom de man deze daad had begaan haalde hij alleen zijn schouders op en liep vervolgens weg.

Kinderen en volwassenen die getuige waren van het smijten van de meeuw tegen de muur waren in schok. Omstanders hebben de meeuw naar een dierenarts gebracht die hem vervolgens een spuitje heeft gegeven. RSPCA is deze mensen dankbaar. Hierdoor is de meeuw verder lijden bespaard gebleven.

Bron: The Sun ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.