Nieuwe kikkersoort
©PSYORG

Wetenschappers hebben midden in de stad New York een nieuwe soort luipaardkikker ontdekt, waarvan men lange tijd ten onrechte dacht dat het om de meer algemene variëteit van de luipaardkikker ging.

Nieuwe soorten worden regelmatig ontdekt, maar dan meestal in het tropisch regenwoud en niet in de vijvers en moerassen van Staten Island, op het vaste land van New York en in New Yersey – soms met uitzicht op het Vrijheidsbeeld! Een grote verrassing voor de wetenschappers van UCLA, Rutgers Universiteit, UC Davis en de Universiteit van Alabama.

Dat de nieuwe soort in dit gebied niet eerder ontdekt was, is verbazingwekkend. Veel amfibieën leven verborgen en zijn moeilijk te vinden, maar deze kikkers zijn openlijk en zeer duidelijk aanwezig.

Het diertje is ontdekt doordat het een afwijkend geluid maakt. Dat het hier niet om de gewone luipaardkikker, maar om een andere soort ging, volgde definitief uit DNA-onderzoek. Er bestaan in de familie van de luipaardkikkers al een stuk of twaalf soorten, en deze kikker zal binnenkort een eigen naam krijgen.

Bron ©PiepVandaag Jeanco Lapierre Armande