Hulde voor presentatrice van Vroege Vogels Janine Abbring. Zij heeft via Twitter laten weten de titel van Grootste Dierenvriend aan zich voorbij te laten gaan. 

De verkiezing van ‘Grootste Dierenvriend’ is een initiatief van Amivedi, een stichting die helpt bij het terugvinden van vermiste huisdieren. Helaas heeft deze organisatie ervoor gekozen het Harderwijkse Dolfinarium te kiezen als locatie voor de prijsuitreiking en de prijs voor de Grootste Dierenvriend is… Hoe bizar en tegenstrijdig ook, het bijwonen van een dolfijnenshow.

“Ik vind het Dolfinarium als locatie voor een Verkiezing van de Grootste Dierenvriend een ongelukkige keus, omdat een ideële organisatie zich op deze manier verbindt aan een commerciële partij die in dierenbeschermingskringen omstreden is”, aldus Abbring.

“Ikzelf heb ook grote moeite met het fenomeen dolfinarium. Vaak worden educatie en behoud van de soort als argumenten gebruikt om wilde dieren in gevangenschap te houden. Daar kan ik tot op zekere hoogte inkomen, maar beesten stelselmatig verplichten tot het doen van kunstjes is iets waar ik niet achter sta. Je doet mij dan ook geen plezier met een dolfijnenshow en vandaar dat ik me heb teruggetrokken.”

Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl