Onder druk van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals hebben de NVWA en de politie vanochtend een inval gedaan bij horrorfokker Kwispel en Zo in Eersel. Op dit moment zijn de NVWA en de politie nog aanwezig.

horrorfokker
Inval bij ‘horrorfokker’ door NVWA en politie | Foto: House of Animals

House of Animals startte een onderzoek naar de beruchte fokker na meldingen over doodzieke puppy’s die in Eersel waren gekocht. Uit eigen undercoverbeelden blijk namelijk dat er zo’n 500 tot 600 honden in te kleine smerige hokken leven op een vaak kale vloer. Hun drinkwater is zwaar vervuild. En de honden krijgen rauw vlees, dat in de hokken blijft liggen tot het bedorven is. Het lawaai is oorverdovend. Bovendien worden puppy’s op geen enkele wijze gesocialiseerd en de beelden tonen zeer getraumatiseerde honden met kennelsyndroom. Ook wordt de dieren aantoonbaar medische zorg onthouden.

Honden bij horrorfokker

De NVWA heeft Kwispel en Zo negen keer bezocht, maar legde slechts dwangsommen op. De rechter heeft de NVWA tot 17:00 uur vandaag gegeven om te reageren op het verzoek van House of Animals om in te grijpen. House of Animals heeft een kort geding tegen de NVWA aangespannen om met spoed in te grijpen en de honden daar weg te halen. Vanochtend is bekend geworden dat het kort geding bij het College van Beroep op 2 januari 2023 zal plaatsvinden.

Karen Soeters van House of Animals:

“Ik ben heel blij dat het college zich net als ik zorgen maakt en zich de zaak aantrekt en spoedeisend acht. Wij eisen dat de honden worden beschermd tegen de houder door ze elders onder te brengen en ze alle medische zorg die ze nodig hebben te bieden.”

Na een eerste reportage en publicaties over de horrorfokker in Eersel meldden zich behalve kopers van een puppy ook veel oud-medewerkers bij House of Animals. De verklaringen die zij geven zijn zeer schokkend en bevestigen de eerdere aantijgingen tegen de horrorfokker, gebaseerd op undercoverbeelden. De oud-medewerkers vertellen over honden die werden gedood met een schietmasker voor varkens en geïnjecteerd met vloeibaar rattengif. Daarnaast moesten medewerkers dagelijks met een emmer langs de hokken om de dode pups eruit te halen. Pasgeboren pups stierven op de koude vloer. Daarnaast waren sommige moederhonden zo getraumatiseerd dat ze hun eigen pups doodbeten.

Malafide dierenartsen ontmaskerd bij horrorfokker in Eersel

NVWA

“Het is buitengewoon treurig dat House of Animals de NVWA moet aansporen om hun werk te doen. De NVWA besteedt heel veel aandacht aan PR zoals te zien in het filmpje dat ze in juni maakte over dit bedrijf maar doen daarna hun werk niet. Het gevolg hiervan is onnodig lang dierenleed. Een onafhankelijke inspectiedienst blijkt keer op keer noodzakelijk”, aldus Soeters.

Tot slot, bekijk hieronder de reportage van House of Animals over de ontmaskering van de horrorfokker van Eersel:


Bron:

  • Persbericht House of Animals
  • Lees ook:

Karen’s blog: Honden in Eersel bevriezen, ultimatum voor de NVWA

©AnimalsToday.nl | House of Animals