Op maandag 19 december werd een paard dood en zwaar verminkt in Laren aangetroffen. Volgens de eigenaren van paard Luc had het dier ernstige snijwonden. Er is sprake van een poging tot het verwijderen van het geslachtsdeel van het dier. De eigenaren van het verminkte paard zijn er kapot van.

paard
Verminkt paard dood aangetroffen in Laren | Foto: publiek domein

De eigenaren van Luc, Eemnesserd Arnold en Virginia Ligtvoet, zorgen al 15 jaar voor hem. Het bejaarde paard was bijna dertig jaar oud. Virginia kende hem al 25 jaar en had een diepe band met het dier. Ze zijn ontzettend verdriet om de gruwelijke dood van Luc. Volgens Arnold en Virginia moet de dader van de verminking een onwijze psychopaat en knettergek zijn.

De eigenaar van het stuk land waar Luc stond belde op maandagochtend Virginia op toen hij het paard niet zag, hij vermoedde dat er iets helemaal mis was. Arnold tegen HN Nieuws:

“Mijn vrouw werd gisterochtend gebeld door de eigenaar van het landje. Hij kreeg argwaan toen hij eten ging geven en Luc niet meteen zag. De eigenaar vond Luc toen hij ging kijken, overleden en zwaar verminkt. Ik was al ergens aan het werk. Mijn vrouw belde mij erg overstuur op. We zijn meteen gaan kijken, maar konden echt niet geloven wat we zagen. De eigenaar van het landje heeft meteen de politie gebeld.”

Verdoofd of vergiftigd

Vermoedelijk werd Luc eerst verdoofd of vergiftigd voor de dader hem verminkte. De verwondingen zijn waarschijnlijk met een mes aangebracht. Het paard was erg toegetakeld en had flinke snijwonden. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd. Ook weten Virginia en Arnold niet wie de dader zou kunnen zijn. De politie is nog bezig met het onderzoek, en is op zoek naar getuigen. Mensen die zondagmiddag en maandagochtend misschien iets gezien hebben in de omgeving van het weilandje aan de Oude Drift, worden opgeroepen om zich te melden. Heb je info hierover? Bel 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Arnold stelt dat de politie de zaak erg serieus neemt. Zeker vijftien agenten stonden kort na de melding op het weiland. Bovendien is er forensisch onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van Luc.

Tot slot, zullen Arnold en Virginia de persoon met de gouden tip die de zaak oplost belonen met 5.000 euro.

Bron:

©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer