In de Hoeksche Waard worden elk jaar duizenden beschermde ganzen afgeschoten. Daarom organiseert de dierenbeschermingsorganisatie Stop de Ganzenmoord op zaterdag 6 september een vreedzame tocht van rouw en hoop.

Ganzen
Photo Credit: Frans & all via Compfight cc

Volgens Stop de Ganzenmoord is het in de Hoeksche Waard is het dagelijks ‘prijsschieten’. De ganzen worden naar al geoogste percelen gelokt met lokfluitjes en lokganzen. Ganzen die alleen maar over willen vliegen worden gelokt en afgeschoten als ze inzetten om te gaan landen. Ganzenfamilies vallen uit elkaar, paniek breekt uit en aangeschoten ganzen vliegen door om later alsnog een pijnlijke dood te sterven.

Vreedzame tocht van rouw en hoop
Stop de ganzenmoord is van mening dat het genoeg is geweest. Om dat kenbaar te maken wordt er op 6 september een demonstratie georganiseerd in de vorm van een ‘vreedzame tocht van rouw en hoop’. De tocht gaat over een mooie dijk, met aan de ene kant het waterrijke natuurgebied waar de ganzen vandaan komen en aan de andere kant de velden waar de jagers verstopt liggen. De organisatie wil daar een vreedzaam, mooi en waardig protest van maken.

Sprekers
Voorafgaand aan de tocht zal een inwoonster van de Hoeksche Waard wat vertellen over haar ervaringen met ganzen in het gebied, goede vanwege de schoonheid en slechte vanwege de jacht. Halverwege de tocht zal een spreker wat vertellen over de levenswijze en levensloop van ganzen en over populatiebeheer.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 6 september
Tijd: 10:00 uur
Lokatie: Natuurgebied De Oeverlanden Hollands Diep (verzamelen bij parkeerterreintje aan de Buitendijk, Strijen Sas tussen nummer 3 en nummer 7)

De organisatie roept iedereen op zwart te dragen, als teken van rouw, of wit, ten teken van hoop. aansluitend vindt een excursie plaats langs dit prachtige natuurgebied, of kunt u zelf door het gebied wandelen.

Bekijk hieronder een video van Stop de ganzenmoord. Let op: schokkende beelden!

Bron: Stop de Ganzenmoord ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.