Wereldberoemde rocker Iggy Pop is verafschuwd door Canada’s zeehondenjacht en heeft zich aangesloten bij dierenbeschermingsorganisatie PETA en is het gezicht geworden van de campage “Canada’s Club Scene Sucks”. Hij probeert op deze manier zijn steentje bij te dragen en een einde te maken aan de afschuwelijke praktijken, die nog steeds ieder jaar worden uitgevoerd.

Iggy Pop PETA

“Het is immoreel,” zegt Iggy Pop over de zeehondenjacht. “Ze rennen niet eens weg, want ze weten niet wat hen te wachten staat. Ik denk niet dat iemand die deze beelden heeft gezien nog bont zou willen dragen”.

Producten gemaakt van zeehondenbont zijn verboden in de Verenigde Staten en Europese Unie en veel wereldleiders, zoals de Dalai Lama en de Amerikaanse president Obama hebben zich tegen de zeehondenjacht uitgesproken.

De afschuwelijke slachtpraktijken van Canada gaan gewoon door als wij niks doen. Schrijf daarom een email naar de Minister-President van Canada, Stephen Harper, en eis dat Canada stopt met de zeehondenjacht! Dat kan op 2 manieren: stuur zelf een email, naar pm@pm.gc.ca óf doe dat via de website van PETA, die al een voorbeeldmail heeft geschreven.

Bekijk hieronder de videoboodschap van Iggy Pop!

Bron: PETA ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor