Tijdens een ontbossing door Australian Bluegum Plantations (ABP), het grootste houtbedrijf van Australië zijn dertig koala’s verwond of gedood. Nota bene een bedrijf dat beschikte over een milieulabel. Veel Australiërs reageerden verontwaardigd toen zij ook nog hoorden dat de grote baas van het houtbedrijf ook voorzitter is van een non-profitorganisatie die datzelfde label uitreikt. Gelukkig is het milieulabel ingetrokken.

Koala - milieulabel
Koala | Foto: Wikimedia Commons

Na de ontbossing van het gebied in Victoria werden dertig koala’s aangetroffen, een aantal was dood, weer anderen waren gewond, sommigen misten ledematen.

In een rapport van Rainforest Alliance komt naar voren dat zij zich ernstig zorgen maken over de praktijken van het houtbedrijf. Zo zou het houtbedrijf onvoldoende bereid zijn samen te werken met dierenbeschermers. Ook was er geen bescherming voor de koala’s in het gebied.

De CEO van het bedrijf ABP, Tony Price, is door zijn knieën gegaan voor het Australische volk. Hij vertelt:

“Wij zullen er alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden. Ons controlesysteem heeft gefaald en wij excuseren ons dat wij foute informatie verspreid hebben over de verwondingen en dood van verschillende dieren.”

Of Price kan aanblijven als voorzitter van de non-profitorganisatie die milieulabels verstrekt is nog niet bekend.

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven