Toen Tumbles uit Athens in Ohio (VS) werd geboren bleek het hondje maar twee pootjes te hebben. Na twee weken werd hij naar een hondenopvang gebracht en de vooruitzichten op een normaal leven leken nihil. Maar dankzij moderne technologie heeft Tumbles toch een kans gekregen in de vorm van een rolstoel.

rolstoel
Puppy Tumbles met zijn eerste rolstoel | Foto: screenshot video Telegraph

De problemen voor Tumbles begonnen meteen na de geboorte, omdat hij de competitie om de moedermelk met zijn broertjes en zusjes niet aankon. Bij de hondenopvang, Friends of the Shelter Dogs (FOSD), besloot men daarom om Tumbles met de hand groot te brengen door middel van flesvoeding.

Aangepast
Ondertussen was er een foto van Tumbler verschenen op de Facebookpagina van de hondenopvang, en die trok de aandacht van een stel uit Ohio. Zij besloten het hondje te helpen en ontwierpen een rolstoeltje, speciaal aangepast voor Tumbles. In samenwerking met het Ohio University Innovation Center werd de rolstoel gemaakt met behulp van een 3D-printer.

Volgens Angela Marx, het hoofd van hondenopvang FOSD, staat Tumbles nog een lang proces te wachten:

“Hij is een schatje en hij gedraagt zich niet alsof hij een beperking heeft. Omdat hij nog zo klein is en in de groei zal hij nog moeten leren om normaal te lopen. Zodra de rolstoel volledig is aangepast is er nog wel het één en ander aan therapie nodig.”

Tumbles is niet beschikbaar voor adoptie, maar Marx heeft al aangegeven dat ze helemaal verliefd is op het hondje en dat hij bij haar mag komen wonen.

Kans
Bekijk hieronder de beelden van Tumbles in zijn rolstoel, die het hondje de kans geeft om zich op den duur toch normaal voort te bewegen. Laten we hopen dat hij snel gewend raakt aan zijn hulpmiddel. Het videobeeld is vrij klein, dus klik even op volledig scherm:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel