In een poging illegale handel in ivoor en andere producten gemaakt van gestroopte wilde dieren in Zuid-Azië een halt toe te roepen, heeft India als signaal een grote partij in beslag genomen olifantenslagtanden, tijgerhuiden, luipaardhuiden, huiden van reptielen en neushoornhoorns vernietigd.

ivoor wildlife India
Foto: Felix Francis via photopin cc

Stroperij en illegale handel wordt ook in India een steeds groter probleem onder invloed van vraag van zwarte markten in China, Vietnam en andere Aziatische landen. De Indiase minister van milieu was bij de verbranding die afgelopen zondag plaatsvond en zei:

“Dit is een uiterste poging om de onethische, onrechtvaardige en onwettige activiteiten van het verkrijgen en verhandelen van producten gemaakt van wilde dieren ten zeerste te ontmoedigen.”

Het gebeurt steeds vaker dat overheden besluiten tot het overgaan van het vernietigen van hun voorraden in beslag genomen wildlife producten. Zo verbrandde België 1,5 ton ivoor en in Hong Kong werd maar liefst 28 ton ivoor verbrand.

In en in trieste symbolen van afgrijselijk dierenleed, waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.