In Honduras, Centraal-Amerika, dreigen meer dan tienduizend krokodillen te sterven van de honger. De dieren zitten vast op een fokboerderij ofwel krokodillenfarm op naam van Cocodrilos Continental. Diens eigenaar, de steenrijke, Jaime Rosenthal, zou geld hebben verduisterd, waardoor zijn tegoeden zijn bevroren. Dat betekent dat er geen financiële middelen zijn om de dieren van voedsel te voorzien. De krokodillen hebben afgelopen weekend voor het laatst eten gekregen. Op de boerderij worden ook nog eens zeven leeuwen gehouden. Er zijn al veertig dieren dood.

Krokodillenfarm - krokodillen
Krokodillenfarm | Foto: D-Stanley / Foter.com / CC BY

De familie Rosenthal staat in Honduras te boek als een van de rijkste families van het land. Ze hebben investeringen in toerisme, media, landbouw en veehouderij. Daarbij zijn ze eigenaar van een krant, de bank Banco Continental en de afgrijselijke krokodillenfarm Cocodrilos Continental. Op de boerderij worden de krokodillen gefokt voor hun vlees en huid met als belangrijkste afzetmarkt bedrijven in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën doet inmiddels geen zaken meer met Banco Continental en de krant is door het ministerie opgeheven. De krokodillenfarm zal door het bevriezen van de tegoeden ook gesloten moeten worden.

Dierenbeschermingsorganisaties in het land zijn bezig met een noodplan om de leeuwen en de krokodillen tijdelijk te verzorgen. Zo werd er voedsel bezorgd maar de medewerkers van de farm weigeren vooralsnog de dieren te voeren totdat hun salaris is uitbetaald. Andere medewerkers dreigen ergens anders te gaan werken als hun salaris niet snel betaald wordt.

“Als wij weg zijn, zullen mensen in de buurt waarschijnlijk snel de krokodillen meenemen en opeten”, waarschuwen ze.

Bronnen: NOS.nl, AD.nl & News.yahoo.com ©PiepVandaag.nl