Amsterdam was sinds afgelopen woensdag in de ban van Wimpie. In Buitenveldert was Wimpie de herdershond, ontsnapt uit een huis waar zijn baasje aan het werk was. Hij rende de weg over en werd door een auto aangereden.

WimpieOoggetuigen verklaarden dat de klap zo hard was dat de kans dat de hond het zou overleven gering was. Wimpie rende na het ongeluk toch weg en vermoedt werd dat hij door de schrik en adrenaline nog in staat zou zijn geweest op de staan, maar het vermoeden was dat het dier zich ergens op een beschutte plek had teruggetrokken of al overleden was aan zijn verwondingen.

Zijn baasjes zetten een enorme zoekactie op en deden een emotionele oproep op AT5. Ze loonden zelfs een beloning uit van 1.000 euro voor diegene die Wimpie zou vinden.

Uiteindelijk kwam zondag het mooie nieuws. Wiimpie was gevonden! Hij had zich schuilgehouden in een schuurtje aan de Amstelveenseweg. En wonder boven wonder bleek hij alleen een gekneusd pootje te hebben overgehouden aan het ongeluk.

Stichting Dierenambulance Amsterdam ontfermde zich over Wimpie en herenigde hem met zijn dolgelukkige baasjes.

 

“We hebben Wimpie!!!!!!!!!!!!!!”, schreef eigenaresse Pascale op Facebook.

“Lieve lieve mensen, Wimpie is terecht en is helemaal in orde en ligt nu lekker te slapen op de bank!!! Wij Zijn jullie echt super dankbaar allemaal voor jullie steun en medeleven en ook voor alle mensen die zo hard mee gezocht hebben echt super!!!!!! Dat er nog zulke mensen bestaan!!!! Gelukkig was het het allemaal waard!!! Super bedankt allemaal!!! Wij zijn nu weer met zijn 3 tjes samen.”

Bron: AT5.nl ©PiepVandaag.nl