Voorbijgangers stonden raar te kijken toen een politieauto in Norman, in de Amerikaanse staat Oklahoma, voorbij reed, met een ezel op de achterbank! Het dier was gered uit een gevaarlijke situatie en de agent gaf hem even een lift.

Our officers encounter unexpected things every day while on-duty. This morning, Officer Kyle Canaan responded to a call…

Posted by City of Norman, OK Police Department on dinsdag 1 december 2015

De politie in Norman kreeg vorige week een vreemd telefoontje. Er zou een verdacht individu rondlopen in de buurt: een ezel. Het dier, die de bijnaam “Squishy” heeft gekregen, leek de weg kwijt te zijn en werd aangetroffen langs een zeer drukke weg. De bezorgde politieagent was bang dat de ezel geraakt zou worden door een auto en besloot in te grijpen.

Niet precies wetende wat hij met de ezel aan moest, heeft hij het dier maar naar de achterbank van zijn auto geleid en hem een lift gegeven. Het dier maakte het zichzelf gemakkelijk, stak zijn kop uit het raam voor wat frisse lucht en deed zelfs zijn behoefte op de achterbank van de politieauto.

Hoe de ezel op de drukke weg is terechtgekomen is onbekend. De vrouw, die de melding bij de politie maakte, was zo vriendelijk de ezel op haar erf te ontvangen. Hier mag Squishy blijven, totdat zijn eigenaar is gevonden.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor