Wereldkampioen boksen Floyd Mayweather bewijst keer op keer dat hij buiten de ring lang niet zo stoer is als daar binnen. Kwam hij voorheen vooral negatief in het nieuws vanwege zijn gewelddadige gedrag tegenover vrouwen, nu heeft hij ook de woede van dierenliefhebbers over zich heen gehaald.

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather tijdens gevecht | Foto: ian mcwilliams [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Op Instagram plaatste hij een foto van zichzelf met een twee maanden oude, zeldzame tijger uit India, die hij als cadeautje heeft gekregen. De bokser, die van plan is om de tijger als huisdier te houden, vraagt zijn volgers om een naam te bedenken. Zij zijn echter allen van mening dat het houden van een tijger als huisdier geen goed idee is. Zelfs een sportverslaggever zet vraagtekens bij dit idiote cadeau dat Mayweather tijdens zijn verblijf in Moskou, waar hij momenteel traint, heeft gekregen. Hij vraagt zich af wat er met het dier gaat gebeuren als de bokser weer teruggaat naar Amerika.

Helaas is het niet bij dit ene incident gebleven. Nog dezelfde dag als zijn post op Instragram doken er videobeelden op waarop Mayweather in een chinchilla-bontjas is te zien. Zo’n 500 onschuldige chinchilla’s hebben het leven moeten laten om tot jas te worden verwerkt.

Ook dit kon de goedkeuring van sportverslaggevers niet wegdragen. Bleacher Report schreef:

“Dat zijn heel veel chinchilla’s. Dat zijn waarschijnlijk alle chinchilla’s die er zijn. Of in ieder geval genoeg chinchilla’s om te vermoeden dat alle chinchilla’s die er nog over zijn op de aarde op zijn minst één chinchilla kennen die in Floyd zijn jas is verwerkt”.

In de ring is hij misschien dan een winnaar, in real life is hij een echte loser. Zijn gewelddadige gedrag tegenover vrouwen heeft er niet voor gezorgd dat er minder mensen naar zijn gevechten in de ring kijken. Kleine kans dat zijn gedrag tegenover dieren wel een afname van fans teweeg brengt.

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat