Honden en mensen kunnen een bijzondere band hebben samen. Een hond houdt onvoorwaardelijk van je en is je altijd trouw. En dat blijkt wel uit onderstaande video, waarop te zien is hoe hond Gracie en haar baasje elkaar na lange tijd weer zien.

hond Gracie
Gracie | Screenshot video

Het baasje van Gracie, Andrew Smith, is lang weg geweest: hij is een Amerikaanse militair en werd uitgezonden naar Afghanistan. Niet alleen zijn menselijke familieleden hebben hem vreselijk gemist. Ook Gracie vond het maar niks dat haar geliefde baasje zo lang weg bleef.

Toen Andrew in september 2005 ein-de-lijk weer thuis kwam uit Kandahar, waar hij was gestationeerd, werd hij meer dan hartelijk begroet door Gracie, die destijds nog maar een pup was. Andrew’s vrouw Jen filmde de hereniging tussen de twee beste vrienden en het is hartverwarmend om te zien hoe blij Gracie is dat haar baasje er weer is.

De video is al een oudje: Andrew heeft hem al in 2008 geüpload op YouTube om aan zijn ouders te kunnen laten zien. Maar het filmpje bleef niet onopgemerkt: de website Mentalfloss.com publiceerde de video op haar website en vanuit daar ging hij viral. Andrew Smith werd naar aanleiding van deze video zelfs uitgenodigd bij het nationale tv-programma The Today Show.

Inmiddels is de video meer dan 20 miljoen keer bekeken en de inkomsten die advertenties bij deze video genereren doneert Andrew aan een lokaal dierenasiel. Verder roept hij iedereen die overweegt een hond te nemen op om er een uit een asiel te adopteren. Gracie is nu twaalf jaar oud en niet meer zo snel als vroeger, verklaart Andrew, maar het gaat goed met haar.

Bekijk hieronder de hartverwarmende reactie van Gracie op het weerzien van haar baasje Andrew Smith:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor