Een wilde vos en een huishond in Noorwegen zijn de beste vrienden. De kameraadschap van de dieren, die elkaar in het bos ontmoetten, doet denken aan de Disney-tekenfilm Frank en Frey . Torgeir Berge , de eigenaar van hond Tinni, maakte hartverwarmende foto’s van het tweetal, spelend in de afgelegen bossen.

vriendschap
Geeuwende vos | Foto: Yves Adams, Vilda natuurfotografen 

Campagne tegen bont

Zoals veel mensen was Berge dol op zijn huisdier, maar keek hij anders aan tegen wilde dieren. Toen hij zag hoeveel overeenkomsten Tinni de hond en Sniffer de vos hebben, veranderde hij van inzicht. Ondanks hun verschillende  achtergrond zijn beide dieren tenslotte hondachtigen. Maar hoewel honden meestal geliefde huisdieren zijn, worden veel vossen gedood voor hun vacht. Berge is tegenwoordig een fel tegenstander van bonthandel en voert campagne voor een verbod op bont.

Van de vertederende vriendschap wordt binnenkort een sprookjesboek uitgebracht in het Noors en het Engels, genaamd The Fox and the Dog. Een groot deel van de opbrengst zal Berge gebruiken voor beschermingsdoeleinden en om zijn antibontcampagne te financieren.

De fotograaf hekelt de afschuwelijke levensomstandigheden van dieren in de bontindustrie:

‘Waarom zouden sommige dieren in claustrofobisch kleine kooitjes moeten leven, in gevangenschap, alleen omdat mensen er goed uit willen zien?’

Bekijk de hartverwarmende foto’s van Sniffer en Tinni op de website van de Daily Mail. Ook de foto’s op de Facebookpagina van Berge zijn zeer de moeite waard.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde