Wandelaars in de Amerikaanse staat Colorado hebben een hond, die al zes weken werd vermist, van een bergtop gered en teruggebracht naar haar baasjes. Het dier was totaal uitgehongerd en vermagerd.

wandelaars
Foto: YouTube video still

Chloe is de bejaarde bruine Labrador van Larry Osborne en Anouk Patel en liep in augustus van dit jaar weg tijdens een wandeling met haar baasjes op Mount Boss. Normaal gesproken wist Chloe altijd weer haar weg naar huis te vinden, maar dit keer niet.

Social media
Larry en Anouk maakten zich ernstige zorgen om hun geliefde Chloe en plaatsten een foto van haar in een lokale Facebookgroep, en vroegen de leden om hulp. Weken streken voorbij, maar geen teken van leven van Chloe. Tot vorige week.

Trinity Smith werd door wandelaars verteld dat ze geblaf hoorden op de top van de berg. Ze wilde weten of het Chloe was geweest, dus besloot ze de berg zelf op te gaan. Urenlang zocht ze de paden en groeven in het gebied af. Toen het te donker werd om verder te zoeken, ging Trinity naar huis. De volgende dag kwam ze terug met haar vriend Sean Nichols.

4000 meter hoge berg
Het stel ging door met zoeken op de ruim 4000 meter hoge berg en riep Chloe’s naam, totdat ze eindelijk een bruin koppie achter een rots vandaan zagen komen. Het dier begon te piepen. Trinity en Larry droegen de uitgehongerde hond, die inmiddels vel over been was geworden, de berg af en postten een bericht over de reddingsactie op social media. Larry en Anouk bevestigden direct dat het inderdaad om Chloe ging.

Uitgehongerd en vermagerd
Chloe was in zes weken tijd graatmager geworden: van 40 kilo voor haar vermissing naar slechts 10 kilo. Inmiddels is Chloe terug bij haar baasjes en volgens de dierenarts gaat het weer helemaal goed komen met haar. Ze komt langzaam weer aan en herstelt van haar traumatische avontuur.
Trinity verklaarde aan The Dodo:

“Ik ben overweldigd door vreugde, doordat ik die lieve Chloe weer terug zie bij haar liefdevolle familie. Ze komt al heel veel aan en herstel heel snel. Zij heeft meer vechtlust in haar dan velen van ons ooit zouden kunnen voorstellen, om zes weken lang in zulke zware, onherbergzame omstandigheden te overleven.”

Bekijk hieronder een korte reportage over de reddingsactie:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: Good News Network ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor