Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming wil over de concrete invulling van de nieuwe situatie rond de dierenpolitie snel verder praten met de overheid: “Het gaat mij dan bijvoorbeeld om hoe de aandacht en prioriteit bij de politie geregeld moeten worden.”

dierenpolitie-advertentie

Onlangs werd bekend dat de Dierenpolitie moet sneuvelen wegens bezuinigingen. De Dierenbescherming reageerde daarop door de politie afgelopen donderdag met paginagrote advertentie in de landelijke dagbladen op te roepen wetgeving op het gebied van dierenwelzijn te blijven handhaven. Een aangenomen motie van D66 en PvdA regelt dat de politie met vijfhonderd man aandacht zal blijven schenken aan de bestrijding van dierenmishandeling.

Meldnummer
Dales stelt vast dat ook het meldnummer voor dierenleed 144 gewoon in de lucht blijft. “Dat betekent dat de samenwerking tussen de Dierenbescherming en de politie onverkort blijft voortbestaan”. De inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zijn betrokken bij de opleiding van agenten en ondersteunen agenten in de dagelijkse praktijk.

Advertentie
Om te voorkomen dat politici in het heetst van de strijd de stekker uit de dierenpolitie zouden trekken, vroeg de Dierenbescherming onder de kop “Je kunt niet alles terugdraaien” in een advertentie in de grote ochtend- en avondkranten om niet het kind met het badwater weg te gooien. “Roepen dat de Dierenpolitie naar huis mag, is een realiteit van dit politieke moment”, staat in de advertentie. “Maar je kunt niet alles terugdraaien. Nederland heeft wetten, en die wetten moeten gehandhaafd. Juist dát is met de Dierenpolitie nu goed geregeld.”

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.