In Philadelphia (Verenigde Staten) heeft een brandweerman een kat geadopteerd, nadat deze door dierenbeulen in brand was gestoken.

brandweerman
Foto: kevin dooley via Compfight cc

Op zondagochtend 10 november zag een ooggetuige een brandende kat de straat door rennen. Zij zag ook twee mannen op het kruispunt staan en hoorde een van de twee zeggen: “ik heb veel vloeistof over hem heengegooid”. Een bewakingscamera van een winkel in de straat maakte opnamen van de mannen, die inmiddels door de politie zijn opgepakt en worden aangeklaagd wegens het in brand steken van een kat.

Kat Campbell heeft brandwonden aan zijn gezicht, pootjes en billen. Lt. Stephen Paslawski van de brandweer in Strawberry Mansion, Pennsylvania, twijfelde geen minuut en besloot het arme diertje te adopteren:

“Toen ik het verhaal van Campbell hoorde, werd ik er misselijk van dat iemand een dier dit aan kan doen,” zegt Paslawski in een verklaring. “Ik heb recentelijk mijn andere kat moeten laten inslapen, omdat hij een grote tumor had. Aangezien ik brandweerman ben, Campbell brandwonden heeft en mijn verdriet om mijn kat, leek het perfect om hem te adopteren.”

“Onze eerste ontmoeting was geweldig. Nadat ik hem een paar minuten had geaaid in zijn kooi, legde hij zijn pootjes op me en klom op mijn schouder, alsof hij wilde zeggen ‘ik kies jou’. Ik wist toen dat dit zo heeft moeten zijn. Hij heeft voor de rest van zijn leven een liefdevol thuis.”

Campbell verblijft momenteel in het dierenziekenhuis, om van zijn wonden te genezen en mag over een aantal weken mee naar huis met Stephen Paslawski.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor