Beste dierenbeschermers,

Heel veel dank voor het ondertekenen van de petitie tegen het onverdoofd ritueel slachten! Het is fijn om zoveel steun te zien na onze oproep op PiepVandaag.nl. We hebben dankzij jullie bijna 14.000 handtekeningen verzameld. Dit laat zien hoe ontzettend veel mensen achter het verbod staan. Samen gaat het ons lukken het wetsvoorstel over de laatste drempel van de Eerste Kamer te trekken. Om de senatoren te overtuigen, is het echter belangrijk op korte termijn nog veel meer handtekeningen verzamelen.

Op 6 december, een week voordat wetsvoorstel in de Eerste Kamer in stemming wordt gebracht, gaan we de petitie aanbieden aan de vaste Kamercommissie in Den Haag. We hebben dus nog maar minder dan één week de tijd om het aantal handtekeningen te verdubbelen.

We willen jullie daarom oproepen tenminste 2 mensen in jullie omgeving te vragen deze petitie ook te ondertekenen. Wat zou het geweldig zijn als we met een enorme kruiwagen met handtekeningenlijsten naar de Eerste Kamer kunnen gaan om nogmaals te laten zien dat een overgroot deel van de Nederlandse bevolking wil dat de onverdoofde slacht verboden wordt. Ruim 80% van de Tweede Kamer stemde vóór het verbod. Met jullie steun zal ook de Eerste Kamer de juiste keuze maken.

Aanstaande vrijdag 2 december zullen we een Twitteractie houden om het wetsvoorstel breed onder de aandacht te brengen. Alle tweets zullen worden voorzien van #SORS (Stop Onverdoofd Ritueel Slachten) en een link naar de petitie: http://bit.ly/rJDalk. Wanneer je actief bent op Twitter, zou het geweldig zijn als je ons vaak wilt retweeten.

Samen zijn we sterk en kunnen we er aan bijdragen dat de senatoren de juiste keuze maken.

Het hoeft voor een dier niet uit te maken wat voor een geloof zijn slachter heeft.

We mogen de dieren niet laten stikken!

Hartelijke groeten,

 

Karen Soeters

Voorzitter PiepVandaag