Alle honden die we in augustus uit Kerkrade hebben opgevangen zijn inmiddels geplaatst, ook de twee Border Collies die daarbij hoorden.

Bella, een prachtig Border Collie teefje, was het meest nerveus van allemaal. Samen met haar broertje Teddy, verbleef ze de eerste weken bij Pack Leader Training & Transformation Center. Teddy heet inmiddels Joep en heeft zijn eigen gouden mandje gevonden bij de familie Emmen uit Schiedam. Elke week komt Joep op cursus op het Trainingscentrum voor zijn basis in de Gehoorzaamheid. Thuis maakt hij lange wandelingen met een andere Bella, een hond vlak bij hem in de buurt. Kortom, Joep maakt het heel erg goed!

Bella ging na haar interne training naar een  gastgezin, waar zij in een huiselijke situatie leerde hoe een normaal hondenleven te leiden. Bella is heel erg opgeknapt en lang niet zo nerveus meer als in het begin. Maar het was ons al opgevallen dat Bella een vreemd gangwerk liet zien. Omdat ze als jong hondje erg veel in de bench gezeten had, hoopten we dat het door normale beweging bij zou trekken. Helaas bleek dit niet het geval en bleef de spierontwikkeling op haar achterhand onder de maat. Daarom hebben we haar laten onderzoeken door dier-fysiotherapeute Corinne Somers. Zij heeft haar eigen praktijk in het Noord-Brabantse Rucphen en heeft ons geholpen om de aard van de bewegingsproblemen bij Bella te diagnosticeren. Na haar zorgvuldige onderzoek bleken onze vermoedens helaas juist en waren foto’s nodig om precies uit te wijzen wat er met Bella’s heupen aan de hand is. Deze morgen kwam bij de dierenarts de ontluisterende uitslag. Juist één jaar oud geworden, het elfde hondje uit de groep, en behept met hele slechte gewrichten: een vorm van HD (heupdysplasie) in bijna de hoogste categorie…

Voordat de uitslag bekend was, waren er al mensen komen kennismaken met Bella. Het klikte enorm met de familie Brouwer en hun hond Kane, ook een Border Collie. Nadat ze alle informatie over haar gezondheidstoestand van ons hadden gekregen, hebben ze er goed over nagedacht wat het betekent om Bella te adopteren. En hebben ze Bella in hun huis verwelkomd! Wat een prachtige afsluiting van het verhaal van de honden uit Kerkrade!

Bella en Kane
Bella en Kane

Wij danken Corinne Somers van Corinne Somers Dierfysiotherapie hartelijk voor haar hulp bij het onderzoeken van een aantal van onze Rescue-honden! Onze dank gaat  ook uit naar alle mensen die gastgezin zijn geweest voor een van deze honden. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier met hun kameraad!

Bert van Straten, Pack Leader ©PiepVandaag.nl