De Universiteit van Wisconsin-Madison in de Verenigde Staten houdt zich bezig met barbaarse experimenten met katten. Al decennia lang worden katten opgesloten, verminkt en worden er wrede “geluidslokalisatie”-experimenten met ze uitgevoerd.

double trouble experiment
Foto: PETA

Schokkende foto’s
People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) kwam erachter dat de experimenterende wetenschappers foto’s hadden genomen van de experimenten en eiste dat de universiteit de foto’s vrij zou geven. De universiteit weigerde dit, maar moest nadat PETA een rechszaak aanspaande en won, toch toegeven. Tientallen nog nooit eerder vertoonde, zeer schokkende foto’s tonen het afschuwelijke leven van een rode tabby poes, Double Trouble genaamd. Het dier is maandenlang geplaagd met afschuwelijke experimenten. Er werden onder andere stalen voorwerpen in haar schedel geplaatst en er werd een giftige substantie in haar oren gespoten, waardoor ze doof werd. Soms kreeg Double Trouble dagenlang niet te eten of te drinken.

Wakker worden tijdens narcose
In documenten is te lezen dat Double Trouble tijdens een van de operaties, waarbij er elektronische apparatuur in haar oren geïmplanteerd werd, wakker werd uit de narcose. Ze heeft moeten voelen hoe er in haar hoofd en schedel werd gesneden. Ditzelfde overkwam een andere kat, tijdens een vergelijkbare operatie.

Een depressieve kat
De gezondheid van Double Trouble ging razendsnel achteruit. Ze begon te beven en haar gezicht werd gedeeltelijk verlamd. Ruim drie maanden na haar laatste operatie was de wond op haar hoofd nog steeds niet dicht. De wond raakte ontstoken en de wetenschappers lieten de poes nog twee maanden zo lijden. In een van de laatste verslagen is te kezen dat Double Trouble “depressief” leek. Uiteindelijk is ze gedood en van haar kop ontdaan, zodat de wetenschappers haar hersenen en hart konden onderzoeken.

Onlangs heeft een dierenarts, die toezicht hield op de behandeling van Double Trouble en andere katten, verklaard dat vele katten “onnodig hebben geleden”.

Emailactie en petitie
PETA is een petitie en emailactie begonnen om de Amerikaanse overheid ervan te overtuigen de financiering van deze barbaarse en wrede experimenten met katten te stoppen. Teken de petitie of stuur een email!.

Bekijk hieronder het trieste verhaal van Double Trouble. Let op: zeer schokkende beelden!

Bron: PETA ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor