Het oplaten van 150.000 met helium gevulde ballonnen tijdens de zogenaamde koningsvaart op 30 april gaat niet door. Dat heeft de gemeente Amsterdam gisteren laten weten.

ballonnen koningsvaart
Foto: Photo Credit: mugley via Compfight cc

Burgemeester Eberhard van der Laan wil ’tegemoet komen aan de zorgen die bij veel mensen leven over de gevolgen voor de natuur’.

Bijna alle dier- natuur- en milieuorganisaties alsmede de Partij voor de Dieren in Amsterdam hebben na de aanvankelijke bekendmaking van het oplaten van de ballonnen aan de alarmbel getrokken.

Veel  vogels, zeezoogdieren en schildpadden zien de kleurrijke stukjes ballon aan voor voedsel. Door het opeten hiervan kan de toegang tot de maag geblokkeerd raken met als gevolg dat de dieren verhongeren. Ook worden er geregeld dieren op het strand gevonden die geheel verstikt zitten in de touwtjes die nog aan de ballon zit. Met een gruwelijke dood tot gevolg!

Johnas van Lammeren fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Amsterdam zegt blij te zijn dat de burgemeester zijn standpunt heeft bijgesteld’.

Bron: AT5 ©PiepVandaag.nl