Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers draagt de opkomende shows tijdens het rondreizende festival Big Day Out in Australië op aan dier- en milieubeschermingsorganisatie Sea Shepherd Conservation Society. De band steunt al geruime tijd de acties van Sea Shepherd, in een poging onze planeet te beschermen.

red hot chili peppersToen Captain Paul Watson van Sea Shepherd vorig jaar in de Duitse cel zat op verzoek van Costa Rica, schreven de bandleden van de Red Hot Chili Peppers een brief, waarin ze de Duitse autoriteiten met klem verzochten Watson niet uit te leveren aan het Zuid-Amerikaanse land. Costa Rica wilde Captain Paul Watson berechten voor een incident in 2002 voor de kust van Guatemala, toen Sea Shepherd opnamen maakte voor de film Sharkwater. Zanger Anthony Kiedis maakt zelfs deel uit van de board of directors van Sea Shepherd Conservation Society.

Red Hot Chili Peppers zal “digital visuals” (videobeelden) afspelen tijdens de optredens voor Big Day Out in Australië. 2 van de 3 shows hebben al plaatsgevonden in Sydney op 18 januari en Parklands of the Gold Coast op 20 januari. De resterende drie concerten vinden plaats op vrijdag 25 januari in Adelaide, zaterdag 26 januari in Melbourne en maandag 28 januari in Perth. Andere bands die optreden tijdens de Big Day Out tour zijn The Killers, Yeah Yeah Yeahs, Vampire Weekend, Band of Horses, Animal Collective, Alabama Shakes en B.O.B.

Bron: Examiner.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor