Petitie tegen Spaanse stierenvechtfilm Blancanieves als kandidaat Oscars

De Spaanse film Blancanieves (Sneeuwwitje) maakt kans op een prestigieuze Academy Award bij de aankomende Oscar-uitreiking in 2013 en wel in de categorie Beste Buitenlandse Film. Deze film is één van de inzendingen waaruit men in Hollywood vanaf 17 december 2012 een keuze gaat maken.

Screenshot Blancanieves

Screenshot Blancanieves

Blancanieves is een stomme, zwart-wit film, waarin stierenvechten een belangrijke rol speelt. Voor de film zijn er diverse scènes opgenomen van stierengevechten. Uit diverse bronnen weten we dat tijdens het filmen meerdere stieren gestoken zijn met lansen en banderillas (speren met weerhaken) en later gedood zijn.

CAS International is samen met het Spaanse platform La Tortura No es Cultura, de internationale organisatie Animal Defenders International en de Nederlandse internetcommunity PiepVandaag.nl een petitie gestart tegen de nominatie van deze film.

Teken mee om de commissie van de Oscars te overtuigen, dat films waarin dierenleed voorkomt en wordt gepropageerd niet thuis horen op een filmfestival van allure!

[emailpetition id=”8″]
De link naar deze petitie mailen naar vrienden!?

[signaturelist id=”8″]

©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Het is niet alleen het walgelijke stierenvechten maar de Spanjaard heeft meer wrede onhebbelijkheden. De harde mentaliteit zit daar in de genen. Gelukkig zien we de laatste decennia een kentering maar het zal jammer genoeg nog heel lang duren voordat hun wrede dieronvriendelijkheid bijgesteld is. Kijk eens op galgosupportholland.nl en zie wat ik bedoel.

 2. Stop abusing animals, everywhere, in movies too. It is no good sport and I will boycot these movies.

 3. Cultuur is een uiting van een beschaafde maatschappij. Als deze film een nominatie krijgt dan wordt het tijd dat de jury wordt opgeschoond en dit hele circus geboycot!

 4. Super proud of my Spanish roots but ashamed of Spain’s bull fighting tradition. It is time for a change! 2012 almost 2013 gente!!!!!

 5. Why! ?

 6. monica van der wiel zegt:

  als je hierover een film maakt ben je gestoord ! stierenvechten moet niet meer van deze tijd zijn. stierenvechten is pure dierenmishandeling ook de paarden worden vaak zwaar gewond. vaak worden bij de paarden de stembanden door gesneden zodat men niet hoort als ze pijn hebben ! hier moet men niet naar toe gaan . trouwens ik begrijp niet hoe hier men een film over kan maken. je bent ziek als je zoiets doet. hoe kan men kijken naar stierenvechten ????? zien hoe dieren worden misbruikt en gemartelt worden. is dat volkvermaak ?????????? ik walg hiervan !

 7. Rene Maas zegt:

  Dierenmishandeling als cultuur of kunst???? Het is een hele smerige leugen!

 8. Evelien Hein zegt:

  Ik roep de politiek op om hun stem te laten horen tegen de gruwelijke stierenvechten! We leven niet meer in de Middeleeuwen!

 9. De huidige Spaanse Minister van Onderwijs en Cultuur (Jose Ignacio Wert) heeft geen geld – wegens “benodigde bezuinigingen” beweert hij – om kinderen van de lagere scholen te voorzien van ‘smiddags warm eten en laat ze nu (als arbeiders van vorige eeuwen) in “tape” meenemen van thuis. Voor het opwarmen hiervan moeten ouders – vele werklozen – dagelijks een tot drie euros betalen. Maar deze Minister SUBSIDEERT met miljoenen euros het stierenvechten en zijn propaganda, omdat hij nog steeds, samen met de socialisten van de oppositie, de bewering handhaaft, dat het stierenvechten “een kunst en traditie van de Spaanse bevolking vormt”. Ze “vergeten” dat de meeste Spanjaarden tegen het stierenvechten zijn!!!

  • Fred van Liempt zegt:

   Vreselijk, maar waar blijft de reactie van de partij voor de dieren en de socialistische partijen, zowel in Nederland als in het Europese parlement. dat zet pas zoden aan de dijk.

 10. Helaas zie je steeds meer mensen met een zieke geest die denken “kunst” te maken. Op alle fronten deze vorm van “kunst” boycotten. Deze inzending niet toelaten!

 11. Juan Carlos Poyatos Alarcon zegt:

  Muy malo!

 12. Juan Carlos Poyatos Alarcon zegt:

  Muy mal!

 13. Sanne schipper zegt:

  España debe seguir a Cataluña y prohibir estas torturas!!!!!

 14. mariejose zegt:

  Waarom zou je in hemelsnaam een film willen maken of er aan meewerken als je weet dat het alweer om dieren gaat die daar een enorme pijn voor ondergaan en het met de dood moeten bekopen.
  Heb wel eens zin om deze lieden dat ook te laten ondergaan want die neiging krijg je toch wel.
  Dan hebben ze pas echt een prijs verdiend.

 15. Arnold Wielhouwer zegt:

  Een dergelijke film moet gewoon niet als inzending worden toegelaten.
  Dat is het beste statement.

 16. Harrie (Henriëtte) Mesman zegt:

  Eerbied voor de dieren is pas écht cultuur!

 17. Ness webley zegt:

  We need to start looking after this fragile planet and her creatures and environments before we destroy it for pur descendants through our selfishness!!!

 18. dierenmishandeling is geen kunst

 19. Een speelfilm met dierenmisbruik?
  Dat is ziekelijk !