De Spaanse film Blancanieves (Sneeuwwitje) maakt kans op een prestigieuze Academy Award bij de aankomende Oscar-uitreiking in 2013 en wel in de categorie Beste Buitenlandse Film. Deze film is één van de inzendingen waaruit men in Hollywood vanaf 17 december 2012 een keuze gaat maken.

Screenshot Blancanieves
Screenshot Blancanieves

Blancanieves is een stomme, zwart-wit film, waarin stierenvechten een belangrijke rol speelt. Voor de film zijn er diverse scènes opgenomen van stierengevechten. Uit diverse bronnen weten we dat tijdens het filmen meerdere stieren gestoken zijn met lansen en banderillas (speren met weerhaken) en later gedood zijn.

CAS International is samen met het Spaanse platform La Tortura No es Cultura, de internationale organisatie Animal Defenders International en de Nederlandse internetcommunity PiepVandaag.nl een petitie gestart tegen de nominatie van deze film.

Teken mee om de commissie van de Oscars te overtuigen, dat films waarin dierenleed voorkomt en wordt gepropageerd niet thuis horen op een filmfestival van allure!

[emailpetition id=”8″]
De link naar deze petitie mailen naar vrienden!?

[signaturelist id=”8″]

©PiepVandaag.nl