In Beetsterzwaag in de provincie Friesland is een merrie door een paardenbeul zo ernstig misbruikt en mishandeld dat een dierenarts haar heeft moeten euthanaseren.

merrie
Foto (voorbeeld): publiek domein

Eigenaresse Mirjam Scholte ontdekte maandagochtend dat er iets helemaal mis was toen ze bij de paddock van stal Thrastar aankwam waar haar IJslandse paarden staan. Merrie Aska was zondagavond rond zes uur nog helemaal in orde, maar maandag vond ze aan banden vastgebonden hondenriemen en bierflesjes bij de paddock. Toen wist ze nog niet dat ze een paar uur later afscheid moest nemen van Aska, die was verkracht en mishandeld:

 “Ik liet de paarden naar buiten, maar Aska viel bijna direct om.”

Shock
De politie en een dierenarts werden onmiddellijk ingeschakeld en met veel moeite werd de merrie in een trailer geladen en naar de paardenkliniek in Wolvega gebracht. Na onderzoek door een dierenarts bleken de inwendige verwondingen van de merrie dusdanig dat besloten is Aska te euthanaseren. Mirjam Scholte:

 “Ik ben nog steeds in shock. Volgens de dierenarts is Aska met een stok of een tak gepenetreerd. Vreselijk. Maar er is intern ook menselijk bloed aangetroffen. Ik wil mij geen voorstelling maken van wat er gebeurd is. Welke malloot doet zoiets?”

Het is niet de eerste keer dat het paard is mishandeld. Een half jaar geleden vond Mirjam haar paard met een strop om haar nek:

 “Dan let je een tijdje extra goed op, maar dat vervlakt ook weer.”

Oproep
Er zijn veel sporen achtergelaten en de kans is groot dat er DNA van de dader(s) aangetroffen is. Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over deze (of andere) paardenmishandelingen worden dringend gevraagd contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Mocht je liever contact opnemen met de redactie van AnimalsToday.nl dan kan dat via redactie@animalstoday.nl.

Bron: SA24 ©AnimalsToday.nl