Afgelopen weekend is de derde kringloopwinkel van Wawollie geopend. Nu kan ik me voorstellen dat je denkt waarom ga ik op PiepVandaag.nl iets lezen over een kringloopwinkel, maar één van de mooie dingen aan deze winkel is dat de opbrengst geheel en al ten goede komt aan dierenwelzijn.

Alweer een tijdje geleden ontdekte ook het programma Man bijt hond deze bijzondere kringloopwinkel en volgde ze 3 weken lang Hans en Anke, de oprichters van Wawollie en alle vrijwilligers. Wat een bijzondere club mensen toch. Ik verheug me altijd enorm op een ritje naar het Oosten van het land.

Wawollie bij Man bij hond

Video niet langer beschikbaar

Nu is dus naast een vestiging in Goor en Haaksbergen sinds afgelopen zaterdag ook Almelo een kringloopwinkel rijker. Aan de buitenkant van het enorme pand is een vrachtwagen geschilderd waaruit een plofkip ontsnapt. Loretta Schrijver opende de winkel door deze geweldige schildering te onthullen. Ze vertelde daarbij een prachtig en emotioneel verhaal over een kippentransport dat ze dag ervoor op een parkeerplaats had zien staan. Heel toepasselijk dus helaas. Er waren honderden mensen aanwezig en als ik het zo kan inschatten was de winkel aan het einde van de dag echt helemaal leeg! Ik zou zeggen uitbreiden naar de Randstad graag!

Wawollie
Foto Hans Messie (oprichter Wawollie), Loretta Schrijver en Monique Oude Vrielink (bedrijfsleider)

Tot slot ben ik zelf enorm in mijn nopjes met mijn nieuwe 100% Wawollie vest gemaakt door Sophie Meijers. Eigenlijk is het een nieuwe bestemming voor oud textiel want dit vest is gemaakt van allemaal oude stoffen. Kleedjes borduurseltjes, pannelappen en knuffels, als het maar inspireert zegt Sophie.

100% Wawollie vest
100% Wawollie vest

De 100% Wawolliecollectie biedt een tegenwicht aan de alsmaar groeiende consumptiemaatschappij. Ik vind het vooral ook een heel fijn idee dat met het geld dat wordt verdiend zoveel mooie dierenorganisaties worden gesteund zoals bij voorbeeld Stichting Melief.

Meer over dat prachtige initiatief in mijn volgende blog.