Een Australische zeiler wordt geloofd voor zijn moed maar berispt voor zijn roekeloosheid, nadat hij overboord sprong om een in touwen verstrikte negen meter grote bultrug walvis te redden.

Bultrug
Foto: iStock Photo

‘De bultrug had moeite om zijn neusgat boven water te houden’, aldus zeiler Peter Brown na zijn heldendaad nabij North Stradbroke-eiland in Queensland. ‘Ik zette een bril op en nam mijn vertrouwde keukenmes’, zei hij op de nationale televisiezender ABC.

Browns vrouw bleef op de boot terwijl hij de spartelende walvis wist te redden. De zeiler had de hulpdiensten gewaarschuwd maar besliste om zelf te handelen, omdat het volgens hem ging om een levensbedreigende situatie.

Ronnie Ling van de Australische organisatie voor de redding en onderzoek van walvisachtigen zegt dat Brown van geluk mag spreken dat hij nog leeft. ‘Dit was zeer gevaarlijk. Wanneer een dier in nood verkeert is het erg onvoorspelbaar. Het ziet jou niet als een redder, maar als een bedreiging.’

Bron


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.