Not A Bully is een fantastisch mooi initiatief van fotograaf Douglas Sonders. Hij wil hiermee de doorgaans slechte reputatie van pitbulls verbeteren. Dat doet de fotograaf door prachtig inspirerende verhalen van asielhonden te verbeelden in een foto. Hij hoopt hiermee mensen te overtuigen van het feit dat ook deze dieren een positieve en liefdevolle aanwinst in hun leven kunnen zijn.

Not a Bully
Emma & Junior | Foto: Douglas Sonders

In de VS euthanaseren binnen afzienbare tijd zo’n 22 procent van alle asielen pitbullachtige honden, die binnen komen. Daarbij houden ze geen rekening met de persoonlijke situatie van het dier en hun karakter. Het gaat overigens niet alleen om pitbulls maar ook om Boston terriers, rottweilers, Franse buldogs en zelfs boxers.

Douglas Sonders wil dit slechte imago verbeteren/ rechtzetten:

“De kansen op een gouden nest worden voor deze honden op een vreselijke manier beperkt. Door mooie portretten en hartverwarmende verhalen wil ‘Not A Bully’ komaf maken met de negativiteit tegenover deze lieve dieren en hen een welverdiende kans geven op een warme thuis”.

Wij vinden dit een geweldig mooi initiatief! En het is niet de eerste keer dat een fotograaf zich inzet om de situatie van honden in het asiel te verbeteren. Fotografe Sarolta Bán uit Boedapest, Hongarije, heeft een missie: met fotografie wil ze op een creatieve manier aandacht vragen voor asieldieren. Door haar bijzondere foto’s vallen de dieren meer op en worden ze sneller geadopteerd. In haar project Help Dogs with Images bewerkt ze de digitale foto’s die mensen uploaden op haar Facebookpagina, en geeft de honden een magische uitstraling. En als een van de honden geadopteerd wordt, stuurt ze de nieuwe eigenaren een afdruk van de foto als beloning.

Bekijk hieronder een paar foto’s uit de prachtige fotoreportage Not a Bully:

Not a Bully hond pitbull
Emma | Foto: Douglas Sonders
Winnie | Foto: Douglas Sonders
Winnie | Foto: Douglas Sonders
Not a Bully hond pitbull
London | Foto: Douglas Sonders
Not a Bully hond pitbull
Porter | Foto: Douglas Sonders
Not a Bully hond pitbull
Promoposter van Not a Bully, met pitbull Porter | Foto: Douglas Sonders

©PiepVandaag.nl