Afgelopen weekend werd voor de derde keer de demonstratie tegen megastallen georganiseerd: We zijn het Megazat!! Zelf kon ik er dit jaar niet bij zijn, maar op de foto’s van Menno Herstel is te zien dat honderden mensen het slechte weer trotseerden om een geluid tegen megastallen te laten horen.

Bedankt Estera, Christel, Remco en al die andere mensen die zo hard gewerkt hebben er ook dit jaar weer een succes van te maken.

“Voor een dier is zijn leven net zo belangrijk als jouw leven is voor jou”, en daar slaat Sir Paul McCartney de spijker op de kop. Met het schaamrood op mijn kaken zie ik dan ook hoe we hier in Nederland omgaan met dieren in de vee-industrie. De megastal is de totale vermechanisering van het dier. En die respectloze omgang met dieren ben ik samen met heel veel mensen in Nederland echt MEGAZAT!!

Tot slot in het kader van meer bijzondere mensen. Maak kennis met broer en zus Tim (15) en Ivi (13). Deze jonge mensen hebben Red de Aarde opgericht en zetten zich op dit moment met hart en ziel in voor de bijen.

“Het onder de aandacht brengen van het belang van bijen en het creëren van leefgebieden is ons lokaal, landelijk en wereldwijd doel”, aldus Tim en Ivi.

Je kunt ze nu helpen door op ze te stemmen want ze zijn genomineerd voor de verkiezing wereldverbeteraar van het jaar.

Als ze winnen gaan ze 4 weken naar Afrika om voorlichting te geven op scholen en samen met andere kinderen bijenhotels te maken.

Geweldig mooi toch!

Kijk hier voor meer informatie.

Foto-impressie demonstratie, foto’s Menno Herstel

Megazat III Megazat III Megazat III