Bij de SPCA in Los Angeles, maken asielkatten met behulp van een iPad app kleurrijke meesterwerken. Ze schilderen met hun pootjes door achter een virtuele muis aan te zitten op het iPad-scherm. De katten wachten in het asiel op hun adoptie. De kunst die ze maken is te koop en genereert zo inkomsten voor het opvanghuis.

De iPad app heet ‘Paint for Cats’. Een kleine muis dribbelt over het scherm. De kat kan hem met zijn pootjes achterna zitten. Als de kat daarbij het scherm raakt, geeft de muis een piepje. Dit geeft een prikkel om verder te jagen. Wanneer het kattenpootje de iPad aantikt, verschijnt er een kleurenvlek. Zo ontstaan tijdens het spel steeds meer gekleurde vlekken, totdat je een scherm vol kattenkunst hebt.

Een non-profit dierenasiel in L.A., de zogenoemde Society of Prevention of Cruelty to Animals Los Angeles (spcaLA), heeft deze schilderkunsten naar een hoger niveau getild. Ze lieten Animal Planet het schilderproces filmen en ze verkopen de meesterwerken ook als ansichtkaarten.

SpcaLA woordvoerder Ana Bustilloz vertelt dat sinds er een artikel van de Associated Press op internet verscheen over de katten, het asiel al meer dan honderd pakken kaarten heeft verkocht. De pakken kosten 5.99 dollar per stuk.

Het asiel heeft er dus baat bij, evenals Animal Planet en de appontwerpers van “Paint for Cats”. Is hier sprake van cross-promotie?

Bustilloz verklaart nadrukkelijk dat het allemaal draait om de opvang voor haar katten. De katten beleven veel plezier aan de app. En dat is te zien op de foto’s.

Kat iPad
©spcLA

Bron ©PiepVandaag.nl Isabelle Oostendorp