Chinese wetenschappers willen berengal-boerderijen verbieden

Berengal wordt in China gezien als een waar wondermiddel. Ruim 10.000 beren lijden voor de productie van dit traditionele medicijn.

Ha-Long-berengal-boerderij

©Moonbears.org

De beren leven in gevangenschap op speciale galboerderijen. Het aftappen van het galvocht gebeurt herhaaldelijk bij de levende dieren. Dit is een zeer pijnlijke procedure. In een artikel, verschenen in het blad Nature roept een wetenschappelijk team rond professor Qiang Weng (Universiteit van Peking) de Chinese regering op de berengal-boerderijen te verbieden. Het artikel volgt op publieke afgunst in China nadat Guizhentang, een prominent farmaceutisch bedrijf, wat ook handel in berengal verzorgt, voor de tweede keer geprobeerd heeft naar de beurs te gaan.

Het groeiende verzet is goed nieuws voor de dierenbeschermingsorganisatie Animal Asia Foundation, die al tien jaar strijdt tegen de handel in berengal.

Qiang Weng zegt in het artikel diplomatiek (traditionele geneeskunde is erg groot in China):

“Our stance is not to try and bring Traditional Chinese Medicine down. The industry is part of Chinese culture and really helps patients. What we would love to see is a proven and recognized replacement for the bear bile, so that there will eventually be a win–win situation for both animals and the industry.”

Dierenbeschermingswet

Verder zegt Weng dat China moet zorgen voor alternatieve en vervangende producten (berengal kan al kunstmatig worden nagemaakt in laboratoria) en dat de bevolking beter dient te worden geïnformeerd.  Bovendien zou een dierenbeschermingswet uitgevaardigd moeten worden, die de galboerderijen verbiedt.

Bron ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Ik hoop dat het waar is en echt doorgezet wordt , want wat een doorbraak in de bewustwording van een paar chinezen en wat een ongelooflijke doorbraak voor het welzijn van de beren!

 2. AUB Laat het waar zijn en heel snel verboden worden!!
  Dat zou fantastisch zijn!!!!!!!!
  Het is zo ´ niet te bevatten´ dat deze wreedheid bestaat.
  Heartbreaking

 3. Laten we hopen dat er zeer SNEL een verbod komt!!!!!!

 4. Dit zou geweldig zijn, ik weet niet welk dierenleed ik wreder vind,maar jaren lang dit ondergaan is te triest voor woorden.
  Mensen zien dieren als een ding een wegwerpartikel ,dat doet mij zo’n pijn!!

 5. Inge van der ploeg zegt:

  Wat zou dit geweldig zijn.

 6. Lisette zegt:

  Zou een mooie stap zijn als dit verboden word.
  In en in triest dat dit soort taferelen vandaag de dag nog aan de orde zijn.
  Mensen moeten eens gaan inzien dat ook dieren gevoelens hebben.