WebcamHet Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort is begonnen met een webcamproject dat honden nog sneller aan een nieuwe eigenaar moet helpen. Via de website ikzoekbaas.nl kunnen mensen die een hond willen opnemen door middel van filmpjes alvast kennis maken met de dieren van het tehuis. Aangemelde bezoekers kunnen ook live beelden opvragen van de hond waar hun interesse naar uitgaat. De proef loopt drie maanden.

Potentiële baasjes kunnen met de videobeelden een betere indruk krijgen van een hond, dan wanneer ze zelf langskomen in het asiel, zegt de Dierenbescherming in het persbericht. Het idee achter de filmpjes en de webcams is dan ook om potentiële baasjes kennis te laten nemen van het gedrag van de hond, zodat de baasjes beter in staat zijn om een goede keus te maken. Hiermee hoopt de Dierenbescherming dat de kans op een mismatch zal afnemen. Ook zullen de beelden de medewerkers van het asiel een beter inzicht geven in de specifieke behoeften en het gedrag van de honden.

De pilot in het Dierentehuis Kennemerland is gesponsord door het Pedigree Adoptie Plan. Als de proef slaagt zal de Dierenbescherming op zoek gaan naar andere financiers om ook in andere opvangcentra webcams te installeren.

©PiepVandaag Barry Wijnandts