Aapje Piep doet het goed in de “Leukste dier van het jaar”-verkiezing van Stchting AAP. De lampongaap, die is vernoemd naar de toen nog omroep Piep, staat met 52 stemmen op nummer drie. Koplopers zijn chimpansee Mojo, die met 68 stemmen op nummer 2 staat en stekelvarken Stevie, die met 69 stemmen op nummer 1 staat.

Stichting AAP
Aapje Piep net binnen bij Stichting AAP
Aapje Piep

AAP organiseert de verkiezing ter ere van de 40e verjaardag van de stichting. Uiteraard roep PiepVandaag al onze lezers op om te stemmen op onze naamgenoot aapje Piep

Het verhaal van Piep is even schrijnend als exemplarisch voor zoveel meer apen en andere dieren. Piep werd in Polen als huisdier gehouden en heeft nooit soortgenoten leren kennen. Haar ex-eigenaars hebben haar in Calais afgestaan, toen bleek dat ze haar niet mee mochten nemen naar Ierland. Na een leven in een soort vogelkooi zou ze of geëuthanaseerd worden of in een proefdiercentrum terecht komen. Dankzij Stichting AAP mocht ze echter voor het eerst helemaal aap onder de apen worden. PiepVandaag-voorzitter Karen Soeters was erbij aanwezig toen aapje Piep arriveerde bij Stichting AAP.

PiepVandaag stemt op aapje Piep. U toch ook?

Stem nu op aapje Piep!

©PiepVandaag.nl