Afgelopen weekend zijn in Nieuwegein en in Alkmaar kittens gedumpt in vuilcontainers.

Drie zwarte katjes ontsnapten aan de dood in Nieuwegein. Vrijdagochtend werd melding gemaakt en de dierenambulance was snel ter plaatse. De medewerkers troffen de kittens aan verscholen achter een vuilniszak.

Kittens Nieuwegein
Drie zwarte kittens gedumpt in vuilcontainer Nieuwegein ©Marije Smeenk, de Dierenbescherming

Marije Smeenk, coördinator dierenambulance:

“De kittens waren niet makkelijk uit de container te halen. De container was erg diep en steil, dus ze hadden er met geen mogelijkheid zelf in of uit kunnen komen. Toevallig was hij net gisteren geleegd, je moet er niet aan denken dat de diertjes een dag eerder gedumpt waren, dan hadden ze het niet overleefd.”

De diertjes maken het naar omstandigheden goed en zijn ondergebracht bij Dierenasiel Rijpickerwaard. De Dierenbescherming roept getuigen op zich te melden.

In Alkmaar was het zaterdagavond raak. Buurtbewoners hoorden daar gepiep uit een vuilcontainer komen. Er bleek een plastic zak van C1000 in te zitten met drie kittens. De dierenambulance werd gealarmeerd.

Vrijwilliger Pieter Toepoel:

“We zijn bijna de hele nacht met die beestjes in de weer geweest. Een van de kittens was ter plaatse al overleden en een tweede heeft de nacht niet overleefd. Het is nu afwachten of de derde het wel redt.”

Bron ©PiepVandaag.nl