Op zondag 30 september organiseert Vrienden van de Olifant het Olifant Festival, in combinatie met Olifantbeeldjes Verzamelbeurs.  Alles wat met olifanten te maken heeft is op het festival te vinden. Er staat een Afrikaans / Aziatisch dorp, met huisjes, hutjes en kraampjes, waar informatie over beschermingsprojecten wordt gegeven. Iedereen die de olifanten een warm hart toedraagt kan z’n hart ophalen. Er is de mogelijkheid om een weesolifantje uit Kenia of Sri Lanka te adopteren, waarmee je een het dier een nieuwe toekomst biedt. Er worden presentaties over de projecten gegeven en films over olifanten gedraaid.  

olifantje namal
Olifantje Namal
Foto: Vrienden van de Olifant

Op de Olifantbeeldjes Verzamelbeurs zijn duizenden olifantbeeldjes te vinden. Nog nooit heeft zo’n groot aantal verschillende olifantbeeldjes bij elkaar gestaan. Daarnaast is in het op de Verzamelbeurs ingerichte museum de mooiste collectie olifantjes van Nederland te bewonderen. ’s Middags wordt bekend gemaakt welk beeldje gekozen is tot het mooiste olifantje van 2012.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor de hulp aan het olifantje Namal uit het weeshuis Elephant Transit Home op Sri Lanka. Namal was nog maar enkele weken oud toen hij in een zeer slechte conditie in zee werd gevonden. Een van zijn voeten was misvormd, enorm ontstoken en opgezwollen. Omdat zijn voet niet meer te genezen was, is besloten om deze voet te amputeren. De operatie is geslaagd en de wond geneest goed. Maar zonder prothese zal de kleine Namal zich zijn hele leven ongelukkig blijven voortbewegen. Een prothese is een kostbaar iets, waar het weeshuis geen geld voor heeft. Daarom wil Vrienden van de Olifant de opbrengst van de Olifantbeeldjes Verzamelbeurs en het Olifant Festival doneren aan Namal, zodat dit olifantje in de toekomst op eigen benen kan staan.

Vrienden van de Olifant is een non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde olifanten. Olifanten worden nog steeds enorm bedreigd door ivoorstropers, door boeren die ‘last’ van ze hebben en door de toeristenindustrie die baby-olifantjes kapen en de moeder zonodig doodschieten. Vrienden van de Olifant geeft financiële steun aan concrete projecten en voorlichting.

Voor meer informatie, klik hier.

Bron ©PiepVandaag.nl