1. Honden zweten wel degelijk

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat honden hijgen omdat ze niet zweten. Gedeeltelijk waar, maar eigenlijk hebben honden zweetklieren, maar dan onderop de pootjes!

Slapende hond
Foto via Flickr: Tim Ebbs

 2. Mannetjeshonden heffen hun poot als ze plassen uit dominantie

Reuen tillen hun poot op tijdens het urineren om hoger te mikken op een boom, brandkraan, of mast omdat ze het bericht willen achterlaten dat ze groot en intimiderend zijn.

Sommige wilde honden in Afrika proberen tegen boomstammen op te rennen terwijl ze urineren om zeer groot te lijken!

Een soortgelijk verslag: wetenschappers in Kroatië ontdekten dat lantaarnpalen naar beneden vielen, omdat een chemische stof uit de urine van mannetjeshonden het metaal liet wegrotten.

3. Niet alleen chocolade is slecht voor je hond

Zelfs een klein beetje van het volgende kan nierfalen bij honden veroorzaken: druiven, rozijnen, chocolade, macadamia noten, gekookte uien, of dingen met cafeïne kunnen ook schadelijk zijn. Ook appel- en peerzaden bevatten kleine sporen van arseen, wat dodelijk kan zijn voor je hondje!

4. De vorm van het gezicht van een hond zegt iets over de levensduur

“Het lijkt erop dat mijn hond langer zal leven dan de jouwe …” Er wordt gezegd dat de vorm van het gezicht van een hond de levensduur van een hond kan verraden. Honden met scherpere gezichtstrekken leven doorgaans langer, terwijl honden met zeer platte gezichten, zoals bulldogs, vaak korter leven.

5. De Romeinen bedachten de zin: “The dog days of summer”

De bekende Engelse term “the dog days of summer ” werd bedacht door de oude Grieken en Romeinen om de heetste dagen van de zomer aan te duiden.

6. De kleinste hond ter wereld was slechts 113 gram

De kleinste hond ooit geregistreerd was een Maltees en woog slechts 113 gram toen hij volgroeid was!

7. Honden kunnen ziektes ruiken

Honden hebben geweldige neuzen! Ze ruiken allerlei dingen, met inbegrip van kanker, epilepsie en diabetes! Onderzoekers geloven dat honden de vage geuren kunnen oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven.

 8. De neusafdruk van een hond is uniek

De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een menselijke vingerafdruk en kan worden gebruikt om een hond nauwkeurig te identificeren!

9. Honden overleefden de Titanic

Drie honden behoorden tot de overlevenden van de Titanic. Er waren 12 honden aan boord van het schip op weg naar New York.

Honden die de ramp met de Titanic overleefden
Honden die de ramp met de Titanic overleefden | Foto: Buzzfeed

10. Als we nu de jacht-op-de-staart zouden kunnen verklaren…

Honden en katten draaien in cirkels voordat ze gaan liggen, omdat deze instinctieve actie in het wild helpt om van lang gras een bedje te maken. De jacht op de staart zou daar mee te maken hebben.

Ken jij nog meer eigenaardige hondenfeitjes? Laat het ons hieronder via de reacties weten!

Bron ©PiepVandaag.nl Isabelle Oostendorp