Als het zou kunnen, zouden olifanten zeker marcheren tegen de handel in ivoor; marcheren zit hen namelijk in het bloed. Maar ook al zijn het de grootste dieren op aarde, ze zijn totaal kansloos tegen de georganiseerde misdadige bendes stropers.

Olifant en jong

Het IFAW organiseert daarom de grootste olifantenmars ooit en jij kunt ook meedoen door de petitie te tekenen. De olifantenmars is bedoeld om politici over te halen op te treden tegen de handel in ivoor en de olifanten te beschermen tegen stropers.

Waarom meelopen in de mars?

IFAW olifantenmars

  • Ieder jaar worden er duizenden olifanten afgemaakt;

Ivoorstropers slachten de olifanten alleen voor hun slagtanden, de rest van de olifant is waardeloos voor ze. Olifanten genieten inmiddels enige bescherming via het CITES  (Conventie inzake de Internationale Handel in Bedreigde Uitheemse Dieren en Planten), maar diezelfde CITES wordt regelmatig bestookt met verzoeken van Afrikaanse naties om toestemming voor de verkoop van bestaande voorraden ivoor. De dieren zijn nog lang niet veilig.

  • De markt voor ivoor groeit;

Eerdere pogingen om de ivoorhandel te controleren hebben gefaald. Vandaag de dag is de vraag naar ivoor zelfs groter dan ooit. Als de handel niet stopt zullen olifanten waarschijnlijk uitsterven.

  • Onze regeringen hebben de kracht om de handel in ivoor te stoppen;

Loop mee in de grootste mars voor olifanten en overtuig onze regeringen om olifanten te beschermen. Zij hebben de macht en kunnen echt iets veranderen en de voor eens en voor altijd de handel in ivoor stoppen.

Teken hier!

©PiepVandaag.nl Erna van der Ploeg