Het zal je niet zijn ontgaan… PiepVandaag heeft de afgelopen weken aandacht gevraagd voor de actie  Red een legkip. Ik ben echt enorm trots dat we hebben kunnen meehelpen de 500ste geredde legkip aan een goed thuis te helpen!

Verslag van een unieke ervaring en bekijk hier het filmpje.

Eerst naar het opvangadres om de 32 kippen op te halen, die we de volgende dag in het TV-programma Koffietijd aan hun nieuwe eigenaar gaan overhandigen. Makkelijk gezegd, maar die kippen moeten dus worden gevangen. En dat doe je echt niet zo maar even.

Sandra
Sandra met één van de kippen

Sandra, de initiatiefneemster van Red een legkip, is er zeer bedreven in, maar ik heb echt moeten oefenen. Zo gedroegen zich al zo anders, dan toen we ze ophaalden uit de legbatterij. Ze zaten in het zand, totaal apathisch, konden nauwelijks een stap verzetten. Nu renden ze kris kras door elkaar en door het hok heen. Uiteindelijk hebben we ze allemaal gevangen en zijn we naar de Koffietijd-studio gereden. En daar blijken ze echt een geweldig mooi verblijf voor onze dieren te hebben gemaakt.

Aankomst kipjes

Eenmaal uit de kratten voelden de kippen zich meteen thuis.  Rondscharrelen en lekker wroeten in de aarde zoals een kip hoort te doen.

Kippen

De eerste uren nadat je kippen samen in een hok zet, zijn op zich beste spannend, want ze kunnen soms flink ruzie maken. Om die reden hebben Loretta Schrijver en ik besloten in de Koffietijd- studio te blijven slapen om op de kippen te passen. Een bizarre ervaring, zeker als je ook nog bedenkt dat dit de voormalige Gouden Kooi villa is.

Slapen bij Koffitijd
©Schlijper.nl

Uiteindelijk is het helemaal goed gegaan. Er zijn in totaal 150 kippen geplaatst en 32 daarvan zijn  tijdens de uitzending van Koffietijd opgehaald. Wel heel erg leuk om de adoptanten de ontmoeten. Stuk voor stuk mensen met een mooi verhaal.

Adoptanten

Loretta Schrijver en Karen Soeters

Ik hoop echt, dat we naast het daadwerkelijk redden van de kippen, mensen ook een beetje bewust hebben kunnen maken van die vreselijke industrie. Een industrie, waarin miljoenen dieren jaarlijks na een heel kort en ellendig leven uiteindelijk in het slachthuis belanden.

Dank aan Koffietijd en aan Thomas Schlijper voor het maken van weer een briljant leuk filmpje. En natuurlijk aan Sandra van Red een Legkip voor het geweldige werk dat zij doet.

Dat er nog maar heel veel kippen geadopteerd gaan worden.

Op naar de volgende PiepVandaag-actie!


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.