De doodgereden wolf die op 4 juli jongstleden werd aangetroffen in de buurt van Luttelgeest is daar niet neergelegd bij wijze van ‘grap‘.

Europese wolf - grap
Europese wolf | Foto: Tambako the Jaguar via Compfight cc

Dat is de conclusie van onderzoek uitgevoerd door Alterra Wageningen, de Universiteit van Utrecht en Naturalis Leiden. Faunabeheer Flevoland gaat er van uit dat de wolf neergelegd moet zijn door mensen afkomstig uit Oost-Europa, waar het dier volgens hen zou zijn doodgereden, die in de omgeving van Luttelgeest werken.

De organisatie Wolven in Nederland, die de conclusie van het onderzoek dat de wolf niet als grap is neergelegd, heeft bevestigt, zegt ook:

“Zo zijn er op meerdere plaatsen in de omgeving van de Noordoostpolder wolvenuitwerpselen gevonden. Daarbij is het gebruikelijk dat een wolf in één nacht een afstand van 50 tot 70 kilometer aflegt.”

Faunabeheer Flevoland nog niet overtuigd

Secretaris E. Menkveld van Faunabeheer Flevoland liet in een reactie aan NU.nl weten:

“Ik blijf het merkwaardig vinden. “We geloven wel dat het om een wolf gaat, maar hoe die er is gekomen is nog altijd een raadsel.”

“Ik vind het bijvoorbeeld merkwaardig dat Naturalis een wolvenkenner in Duitsland die bij ons bekend is, niet heeft toegelaten. Die had ze veel meer kunnen vertellen.”

Morgen wordt een nadere uitleg gegeven in een persconferentie.

Bron: NU.nl ©PiepVandaag.nl