Er komt gelukkig steeds meer protest tegen, ook in eigen land, maar als er niets gebeurt zullen ook deze maand weer duizenden honden en katten vermoord worden tijdens het jaarlijkse Yulin festival in China. De dieren worden op gruwelijke wijze geslacht voor hun vlees. Teken de petitie en help deze vreselijke massaslachting te stoppen!

honden en katten
Honden wachtend op de slacht voor het Yulin Festival | Foto: screenshot video

Vorig jaar werden, ondanks de toen ook stevige tegenstand, vele duizenden dieren het slachtoffer van deze gruwelijke gebeurtenis. De traditie viert het begin van de zomer, maar doet dat met de afgrijselijke massaslachting van duizenden honden en katten. Vorig jaar vonden naar schatting wel meer dan 10.000 honden – vaak ook puppy’s – voor dit zogenaamde ‘festival de dood’.

Afschuw
Tussen nu en twee weken zullen duizenden dieren gevangen worden om te eindigen als ‘feestmaal’, iets wat ook in eigen land steeds meer afschuw oproept. Honden worden gevangen en voor veel geld verkocht aan slagers. Ook huishonden overkomt dit lot, velen worden in deze periode gestolen. Eerder werden al halsbandjes gevonden van de honden die dit vreselijke lot hebben ondergaan. Chinese dierenactivisten proberen de honden te kopen voordat de slagers dat doen, maar hondendieven weigeren vaak de dieren aan activisten te verkopen.

honden en katten
Deze katten wachten op hun gruwelijke lot | Foto: screenshot video

Petities
Onze stem kan het verschil maken. De Chinese regering voelt de druk toenemen en het land schijnt, volgens de Britse krant The Guardian, de verkoop van hondenvlees inmiddels te reguleren. Feit is dat de omzet van de handel in hondenvlees in 2014 met een derde daalde ten opzichte van de opbrengst in 2013. Massale internationale druk helpt. Zet daarom vandaag nog je handtekening onder de petitie om te proberen duizenden hondenlevens te redden. Een tweede petitie met hetzelfde doel is twee jaar geleden geïnitieerd door de Amerikaanse dierenorganisatie Duo Duo Animal Welfare Project.

Schokkende beelden
Bekijk hieronder de oproep van het Duo Duo Project voor gouverneur Chen Wu van Yulin om de slacht van honden en katten een halt toe te roepen. Het zijn schokkende beelden waarin ook te zien is dat huisdieren gestolen worden:

©PiepVandaag.nl Lydia Zittema