Vandaag begint voor de elfde keer de Week van het Huisdier. De themaweek, waarin huisdieren in het zonnetje worden gezet, duurt t/m 20 mei. Verschillende dierenorganisaties, zoals dierenartsen, dierenspeciaalzaken, kinderboerderijen en dierenpensions nemen deel aan de Week van het Huisdier.

Kat

 

Tijdens de Week valt er op veel plaatsen in Nederland van alles te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld in Haarlem bij Dierenkliniek Kenaupark de gehele week terecht voor een gratis gezondheidscontrole. In Grootebroek in provincie Noord-Holland kunt u op 16 mei de Dierenambulance bezichtigen en bij Dierenkliniek Emmeloord in Flevoland wordt een kinderfotowedstrijd georganiseerd.

Bent u benieuwd wat er bij u in de buurt te doen is? Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten. Houd ook de lokale omroep, de regionale krant en de huis-aan-huisbladen in de gaten, want ook daarin kunnen activiteiten in het kader van de Week aangekondigd worden.

Dit jaar is er ook een interessante puzzelposter geproduceerd voor jong en oud, die bij bovenstaande organisaties tijdens de Week van het Huisdier gratis is af te halen. Op de poster zijn niet alleen puzzels te vinden, maar ook heel veel interessante weetjes en allerlei uitdagende feiten en fabels over huisdieren.

De Week van het Huisdier wordt georganiseerd door het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor