Vandaag gaat de Nationale Vogelweek 2012 van start. Vogelbescherming Nederland, SOVON Vogelonderzoek Nederland en een aantal vogelwerkgroepen organiseren samen Vogelweek, om meer mensen kennis te laten maken met de prachtige natuur en de vele vogels die erin leven. De Nationale Vogelweek loopt tot en met vrijdag 18 mei.

Specht
Foto: WikiMedia Commons

Bijna overal zijn vogels te bekennen, in alle soorten en maten. Vooral in de lente is het de mooiste tijd om vogels te zien. In het bos, op het platteland, op het strand en ook in achtertuinen zijn verschillende soorten vogels te vinden.

Wat is er te doen?
Tijdens de Nationale Vogelweek zijn er allerlei activiteiten en excursies te beleven. Fietsend, wandelend en soms zelfs varend op een boot, kunnen mensen kunnen met ervaren excursieleiders zelf ontdekken hoe mooi onze natuur is met de grote hoeveelheid vogels die erin leven. Er zijn ook lezingen en workshops te volgen en voor de kinderen worden er jeugdkampen georganiseerd. Bijna alle excursies zijn gratis en ze worden georganiseerd door plaatselijke Vogelwerkgroepen en vrijwilligers, die hun kennis over vogels willen delen.

Voor meer informatie en de activiteitenlijst op de website: www.vogelweek.nl

Bron ©PiepVandaag.nl Iris Doornbos