De Duitse dierenbescherming is een actie gestart voor het recht van werknemers om hun hond mee naar de werkplek te mogen nemen. In veel organisaties is dit nu nog verboden, terwijl onderzoek aantoont dat het juist goed is voor de werksfeer. Op 27 juni wordt de actiedag ‘Kollege hund’ of wel collega hond, gehouden en werkgevers worden opgeroepen hier massaal aan mee te doen.

Hond op kantoor - werkplek
Foto: purprin via Compfight cc

In maart dit jaar publiceerden wetenschappers van de School of Business aan de Commonwealth University in Virginia een eerste onderzoek. Daaruit blijkt dat werknemers die hun hond meenemen naar kantoor minder stress ervaren gedurende de dag en meer voldoening halen uit hun werk.

De politiek heeft al haar steun aan de actie al betuigd. Voor de Bondsdag hebben twaalf parlementariërs een foto van zichzelf en hun een viervoeter laten maken en ook zij maken zich sterk voor het recht om hun hond mee naar het werk te mogen nemen. Op dit moment is het in de Bondsdag alleen toegestaan aan blinde medewerkers om hun geleidehond mee te nemen.

Op sociale media in Duitsland maakt het initiatief om het huishoudelijk reglement van de Bondsdag te wijzigen veel los.

“Hoe zit het met allergie?”

“Moeten politici zich niet met belangrijkere zaken bezig houden?”

“Wat als mensen straks ook een chimpansee mee gaan nemen?” Het is maar een greep uit de reacties.

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl