Een paartje papegaaien heeft tijdens orkaan Irma een schuilplek gekregen in het Marriott Hotel in Miami, Florida.

Irma
Twee groene papegaaien mochten schuilen in het Marriott Hotel Fotocredit: Duncan Rawlinson – Duncan.co – @thelastminute Flickr via Compfight cc

Laura Aguair verbleef met haar familie in het Marriott Hotel op de 22ste verdieping toen de gevederde vrienden met hun snavels tegen het raam leunden. Ze maakte een foto van dit tafereel en deelde die op de Facebookpagina van de lokale nieuwssite uit Miami. Mensen over de hele wereld waren ontroerd door hun doordrenkte, maar toch prachtig gekleurde, verenpak.

Velen trokken zich het lot van deze papegaaien aan, terwijl er ook mensen waren die Laura bekritiseerden omdat ze het raam niet opendeed. En wat bleek, de vogels Paco en Pedro zijn welbekend bij het hotelpersoneel en ze zijn zelfs regelmatige bezoekers. Voordat ze gedurende de storm opgevangen werden in een kantoorruimte van het hotel, kregen hotelmedewerkers de gelegenheid om de vermoeide vogels lekkernijen te voeren.

Pedro en Paco waren niet de enige vogels die op zoek waren naar een warme, veilige plek om hun vermoeide vleugels te laten rusten. Auteur Cheryl Lu-Tien Tan stuurde een tweet de wereld in over een vriendin in Key West die een aantal flamingo’s een schuilplaats had geboden tijdens de storm.

Wat prachtig om te zien hoe vriendelijk mensen zijn voor deze onschuldige en kwetsbare wezens in deze stormachtige tijd.

Bron: Unilad @Animals Today Sophie Janssen